Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Amacı, Türk müziğini Avrupa’ya da sevdirmek

SAN'AT hayatını Avusturya’nın başşehri Viyana’da sürdüren Serkan Gürkan, kurduğu “String İnspirations Quintet” (Yaylı Çalgılar İçin İlhamlar) adlı grupla, Türk ezgilerini klâsik müzik formunda yorumluyor.

Viyana Müzik Akademisinde eğitimini sürdüren Gürkan, 7’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne katılmak üzere geldiği Mersin’de, grubu çeşitli ülkelerden eğitim yapmak üzere Viyana’ya gelen müzisyenlerle birlikte kurduğunu söyledi.

Grubun, alışılmış klâsik beşliden farklı olarak üç keman, bir viyolonsel ve bir kontrbas san'atçısından oluştuğunu anlatan Gürkan, “klâsik beşlide üçüncü keman yerine viyola vardır. Bu durum, grubun yeni bir tını ve stil yakalamasına neden olan en önemli etkenlerden birini oluşturuyor” dedi. Günümüzde insanların artık pop kültüründe yaşadığını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

“Klâsik müzikte bu kadar güzel parçalar ve besteciler var, ama ne yazık ki, modern dünyada insanlar bunu bilmiyor. Gençliğin ve insanların klâsik müziğin ruhanî zenginliğinden faydalanamadığını düşünen bir san'atçı olarak farklı bir yöntemle klâsik müziği insanlara sevdirmeyi hedefledim. Bu nedenle parçaları kısa kısa düzenliyorum. Çünkü insanlar uzun parçalardan sıkılabiliyor. Pop parçalarının en büyük başarısının nedeni, ritmik ve kısa kısa parçalar olmaları.”

/ Mersin

06.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Çifte Minareli’de ihale bilmecesi

  Amacı, Türk müziğini Avrupa’ya da sevdirmek

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır