Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

PUİS: Akaryakıt üzerindeki vergileri azaltın

PÜİS Başkanı, ‘’Türkiye’de akaryakıt kaçakçılığı olduğu sağır sultan bile biliyor. Ama kaçağı pompanın ucunda değil, yollarda, şantiyelerde aramak gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan, akaryakıt sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’deki akaryakıt sektörünün toplam büyüklüğünün 47,8 milyar YTL düzeyinde bulunduğuna dikkat çeken Alkan, bunun yaklaşık 27 milyar YTL’sinin ÖTV ve KDV’ye gittiğini, toplam ÖTV ve KDV gelirlerinin yüzde 48,29’unun akaryakıt sektöründen toplandığını bildirdi. Türkiye’nin, petrol ihtiyacının yüzde 93’ünün ithal ederek sağlandığını, bu çerçevede uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarındaki artışların Türkiye’yi çok yakından etkilediğini anlatan Alkan, 1998 yılında varili ortalama 12,73 dolar olan ham petrol fiyatlarının bugün 135 doları bulduğunu hatırlattı. Alkan, ham petrol fiyatlarının bu kadar yüksek seyretmesinin ekonomik büyünenin önünde de çok önemli bir engel teşkil ettiğine dikkat çekti.

İNSANLAR ARAÇLARININ YAKIT DEPOSUNU

DOLDURAMIYOR

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle artık hiçbir araç sahibinin aracının akaryakıt deposunu tam dolduramadığını de dile getiren Alkan, ‘’İnsanlar artık 10-20 YTL’lik akaryakıt alıyor. Araçlarını fullemiyorlar’’ dedi. Bu aşamada hükümete çok önemli görev düştüğünü kaydeden Alkan, maktu olmakla birlikte, ilk günden beri çok yüksek tutulan akaryakıt üzerindeki vergilerin artık bir nebze olsun azaltılmasının vaktinin geldiğini bildirdi. Alkan, ‘’Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum; ihracatçıyı, üreticiyi, tüketiciyi bu kadar olumsuz etkileyen yüksek akaryakıt fiyatlarını makul bir seviyeye indirmek için, akaryakıt ürünleri üzerinden alınan vergilerden gerekli fedakarlığı yapınız. Bu, size kazanç olarak fazlasıyla geri dönecektir’’ diye konuştu. Akaryakıttaki vergilerin indirilmesi için kaynak oluşturmanın en kolay yolunun akaryakıttaki kaçağı önlemekten geçtiğini belirten PÜİS Başkanı, ‘’Türkiye’de akaryakıt kaçakçılığı olduğu sağır sultan bile biliyor. Ama kaçağı pompanın ucunda değil, yollarda, şantiyelerde aramak gerekiyor’’ şeklinde konuştu. Birçok bayinin çiftçilere verdiği akaryakıtın parasını hasat zamanı aldığını, fakat bu yıl kuraklık nedeniyle zor duruma düşen çiftçinin akaryakıt parasını ödeyemez duruma geldiğini de belirten Alkan, ‘’Hükümettin çiftçilerimize akaryakıt yardımı yapılmasını talep edeceğiz’’ dedi. Ankara/aa

08.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Vatandaş borca sarıldı

  Kuveyt Türk’ten KOBİ’lere Pratik Ödeme Sistemi

  PUİS: Akaryakıt üzerindeki vergileri azaltın

  Vardan: Az gelişmişlik ezikliğinden sıyrılmalıyız

  Maliye Bakanlığı: Vergi kaçırmayan sektör yok

  Açlık sınırı 976 YTL

  www.ekoayrinti.com iş dünyasına yeni soluk

  Amme alacaklarına yeni düzenleme

  Türk Telekom’dan 398 milyon YTL kâr

  Çukurova Dogalgaz'a ilk kazma Ağustos’ta

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır