Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yunus Emre’nin şiirlerine ihtiyacımız var

TÜRKİYE Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen ‘Edirne’den Ardahan’a Kültür Kervanı’ adlı yurt gezileri Çorum’da sona erdi.

21 Mayıs’ta İstanbul’da başlayan faaliyet kapsamında Çorum’da Turgut Özal Konferans Salonu’nda “Çorum’da Şiirli Bir Gün” faaliyeti düzenlendi.

Programa Çorum Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB üyeleri Ahmet Fidan, Atilla Maraş, Mustafa Özçelik, Adil Oymak, Metin Demirci, Gani Aksan, Mehmet Okumuş, Halit Yıldırım ve san'atseverler katıldı.

“Aşkın E Hali Dergisi” ve Çorum Belediyesinin ev sahipliğindeki program, derginin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Derginin sahibi Kenan Yaşar açılış konuşmasında edebiyatın vazgeçilmez eğitici rolünden bahsetti. Edebiyatın insanın duygu boyutlarını genişlettiğini belirten Yaşar, şöyle konuştu:

“İnsanı kendine öğretir edebiyat. ‘Ben neyim, kimim ben, nasıl bir şeyim ben’ sorularını en iyi aydınlatan, ip uçları veren etkinlik alanıdır edebiyat. İnsanı insana yaklaştırır. Karın doyurmaktan da üstün yeri vardır insan yaşamında edebiyatın. Evet mutlu kılar insanı edebiyat.”

Daha sonra TYB üyesi Ahmet Fidan, TYB’nin 30. yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ise, tarihin milletin hafızası olduğunu belirterek, hafızasını kaybeden insan nasıl her şeyini kaybediyorsa, tarihini kaybeden milletlerin de aynı şekilde dostunu düşmanını tanıyamayacağına vurgu yaptı.

Türkiye’de dil üzerinde politik müdahaleler olduğunu söyleyerek, bunun Türkçe’nin lehine olmadığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

“Biz 70-80 senede olup bitenlere bakıp dil üzerine yapılan müdahalelerin lehimize olmadığını görüyoruz. Yahya Kemal’in söyleyişi, Ahmet Haşim’in zekâsının yansımalarına, dil ahengine ve mûsikîlerine şu anda çok ihtiyacımız var. Yunus Emre’nin özümüzü yansıtan ve sevgiye çağıran şiirlerine bugün ihtiyacımız var. Büyük şaire her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.”

/ Çorum

08.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “Alaylı” değil, “saraylı” san'atçılar

  Yavuz Turgul’un belgeseli çekildi

  Yunus Emre’nin şiirlerine ihtiyacımız var

  Ayasofya’ya bakan teftişi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır