Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ayasofya’ya bakan teftişi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ayasofya Müzesini ziyaret ederek, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Günay’a ziyaretinde, İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) Müdürü Tolga Yusuf Tuyluoğlu, Ayasofya Müzesi Müdürü Mustafa Akkaya ve diğer yetkililer eşlik etti.

Ziyareti sırasında, müze avlusunda yapılan yeni idare binası ile diğer birimleri gezen Bakan Günay, henüz hizmete girmeyen binaların bir an önce hizmete açılmasını istedi.

DÖSİM tarafından işletilen ve yenilenen Ayasofya Müzesi hediyelik eşya ve kitap satış reyonlarını da inceleyen Bakan Günay, yeni üretilerek burada satılacak ürünler hakkında bilgi aldı.

Ayasofya Müzesinin içindeki restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi alan Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde Ayasofya için bir acil eylem planı hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Bu arada, müzenin içini bakımsız ve tozlu bulan Bakan Günay, yetkililere, müzenin iç kısmının, ziyaretçilerin el süremeyeceği şekilde kordon altına alınabileceğini söyledi.

Restorasyon çalışmaları çerçevesinde müze içinde kurulu bulunan iskelenin kaldırılması gerektiğini de ifade eden Bakan Günay, buraya, günümüz teknolojisine uygun hareketli bir iskelenin kurulabileceğini kaydetti.

Bakan Günay, müze ziyaretinin sonunda, avluya, “İstanbul Lâlesiyle Buluşuyor” faaliyeti çerçevesinde konulan banknot desenli lâle figürünün de tarihî mekâna uygun olmadığı için kaldırılmasını istedi.

İstanbul

08.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “Alaylı” değil, “saraylı” san'atçılar

  Yavuz Turgul’un belgeseli çekildi

  Yunus Emre’nin şiirlerine ihtiyacımız var

  Ayasofya’ya bakan teftişi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır