Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuraklık, buğday ve arpayı vurdu

Konya’nın Karapınar ilçesi Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Gökcan, arpa ekiminde yüzde 90, buğday ekiminde yüzde 80 civarında zarar olduğunu söyledi.

Karapınar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nazım Sezer ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Uğur ile birlikte ekili alanları gezen Gökcan, ilçede hububat alanlarının çoğunluğunun ürün kaldıramayacak durumda olduğunu bildirdi. İlçenin birçok bölgesindeki ekili alanlara biçerdöver giremeyecek şekilde sorun yaşandığını vurgulayan Gökcan, şunları kaydetti:

‘’İlçede 332 bin dekar alanda kıraç alana ekim yapıldı. Şu anda kıraç ekim yapılan tarlalarda kuraklık nedeniyle çiftçilerimizin tarlalarını koyunlara otlattıkları ve tekrar nadasa bıraktıkları görülüyor. Yağışın her bölgeye eşit miktarda düşmediği, düşen bölgelerde de ancak çiftçilerimizin yaptıkları masrafları alabilecekleri tespit edildi. Arpa ekiminde yüzde 90 buğday da ise yüzde 80 civarında zarar var.’’

Başkan Gökcan Karapınar’ın afet kapsamına alınması için Konya’dan 16 milletvekiline gerekli bilgilerin belgelere ile birlikte ulaştırıldığını söyledi.

Karapınar’ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade eden Gökcan, ‘’Bakanlar Kurulu kararı ile çiftçi kayıt sisteminde bulunan ekili anlarla ilgili kuraklık yardımının doğrudan yapılmasını istiyoruz. Vadesi geçmemiş tarımsal kredilerin faizsiz veya düşük faizli ödenebilir tarihe ertelenmesi gerekir. Enerji borçları da faizsiz bir şekilde ödenebilir tarihe ertelenmelidir’’ dedi.

/ KARAPINAR

09.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir 2’ye, borç 7’ye katlandı

  Elektrikte bıçak sırtındayız

  Kuraklık, buğday ve arpayı vurdu

  Yetkin: Güneydoğu’da mercimek stoku yapılıyor

  IMF’ye göre, Türkiye, 16. büyük ekonomi olacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır