Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DTP dâvâsı sona yaklaştı

DTP kapatma dâvâsıyla ilgili esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesine sundu. Belirlenecek bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bu sürecin ardından, dâvâya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak olan raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun üyelere dağıtılmasından sonra Başkan Kılıç'ın belirleyeceği günde kapatma talebi esastan görüşülecek.


KİŞİLİK HAKLARIMIZA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR

Başkent Kadın Platformu Derneği Dönem Başkanı Zeynep Göknil Piyade, başörtüsü üzerinden kadınlara yapılan baskı ve haksızlıklara tepkisini “Bizler

Baskın seçim olabilir

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye’nin erken seçime gittiğini ifade ederek, “Erken seçim kesin de, baskın seçim de olabilir” diye konuştu. Y


  Yine mayın, yine şehit

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu, bir asker şehit oldu.


  Erdoğan'dan Arap dünyasına çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Arap ülkelerinin bulunduğu coğrafyadaki sorunların göğüslenmesinde, bölge ülkelerine tarihî bir sorumluluk düştüğünü belirterek, ‘’Bölgemizin sorunları asla çözümsüz değildir.


  Sınıf geçmede yeni kural

Ortaöğretimde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçilebilecek ders sayısı, alt sınıflar dahil 2’den 5’e yükseltildi.


  Tatil sezonunda israftan kaçının

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, okulların tatil olmasıyla birlikte özellikle tatil yörelerindeki otellerdeki açık büfe yemeklerindeki israfın had safhaya ulaştığını söyledi.


  Bir buçuk milyon aday ÖSS’de ter dökecek

Üniversitelerde okumak isteyen adayların katılacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 15 Haziran Pazar günü yapılacak.


  Çocuk işçiliğine âcil çözüm bulunmalı

Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf İyi, ‘’Türkiye’de, 6-17 yaşları arasındaki 16 milyon çocuktan 1 milyon 635 bini çalışıyor’’ dedi.


  Menderes Nehri yine kurudu

Ege Bölgesi’nin tarımsal sulamada kullanılan en önemli nehirlerinden olan Büyük Menderes Nehri yine kuruyarak susuz kaldı.


  Elbistan’ı, şiddetli yağmur ve sel vurdu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde önceki Gün meydana gelen selin sebep olduğu zararın belirlenmesi için komisyon kurulduğu bildirildi.


  İKT, insan hakları komisyonu kuruyor

İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, 3 ay önce yapılan zirvede teşkilatın anayasasının (çalışma tüzüğü) değiştirildiğini, modern ve geniş ufuklu bir anayasa kabul edildiğini belirterek, “Çok köklü, radikal çalışmalar yapılıyor” dedi.


  TBMM Başkanı Toptan, başkanvekilleriyle görüştü

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis başkanvekilleri ve partilerin grup başkanvekilleriyle görüştü.


  Sistemi yeni anayasa açar

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Sekreteri Halil Etyemez, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsüyle ilgili verdiği kararla tıkanan sistemi açmak için hükümetin yaz sonuna kadar mutlaka yeni bir anayasa çıkarması gerektiğini söyledi.


  İHAD: Anayasa Mahkemesi, hukuksuzluğu meşrulaştırıyor

İNSAN Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD), Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla toplumsal kesimlerin kılık kıyafetleri yüzünden karşı karşıya getirilmesine yasal dayanak oluşturulduğunu açıkladı.


  ‘Mahkeme yetki gaspı yaptı’

TÜRKİYE Yazarlar Birliği (TYB) Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü düzenlemesini iptal kararı ile “kendi sınırlarını aşarak yetki gasbında bulunduğunu”nu söyledi.


  Yine mayın, yine şehit

HAKKÂRİ’NİN Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayının patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu.


  Yıldırım, postacıları dinledi

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan ve sendika yönetimini kabul etti.


  Başımızda el bombası taşıyoruz!

Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölümü Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, beyin anevrizmalarının en çok kadınları tehdit ettiğini bildirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır