Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DTP dâvâsı sona yaklaştı

DTP kapatma dâvâsıyla ilgili esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesine sundu. Belirlenecek bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bu sürecin ardından, dâvâya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak olan raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun üyelere dağıtılmasından sonra Başkan Kılıç'ın belirleyeceği günde kapatma talebi esastan görüşülecek.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) kapatma davasıyla ilgili esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne sundu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bağımsız Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, parti avukatları Bayram Bahri Belen ve Fatma Mebuse Tekay, DTP’ye verilen bir aylık ek sürenin son gününde Yüksek Mahkeme’ye savunmalarını sundu. Savunmayı verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Belen, esas hakkındaki görüşlerine ilişkin savunmalarının 172 sayfadan oluştuğunu belirtti. Belen, savunmanın ayrıntılı olduğunu, DTP’nin yasal, Anayasal, hukuka uygun, demokratik, çağcıl bir parti olduğunu, bu partiyi kapatmanın hukuksal imkanlarının bulunmadığını açıkladıklarını söyledi. DTP’nin hem mecliste hem de toplumda ‘’halkın muhalif sesi bir parti olduğunu’’ savunmalarında ifade ettiklerini bildiren Belen, ‘’DTP’nin Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmek için faaliyette bulunduğunu, bu arada Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt sorununun çözümü için de çaba sarfettiğini’’ açıkladıklarını kaydetti. Belen, DTP’nin amaçlarını ‘’demokratik ve barışçıl’’ yönden dile getirdiğini ileri sürerek, ‘’DTP’nin Türkiye’de akan kanın durması için barışçıl çözüm yollarını arama mücadelesi verdiğini’’ savunmalarında anlatıklarını ifade etti. ‘’DTP, şiddetten, silahtan ve kandan yana değildir’’ diyen Belen, iddianamede yer alan 141 eylemin partinin kapatılması için dayanak gösterildiğini, bu eylemlerden 129 tanesinin ‘’düşünce açıklaması eylemi’’ olduğunu savundu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Belirlenecek bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse davalı DTP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek. Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

/ Ankara

13.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  DTP dâvâsı sona yaklaştı

  KİŞİLİK HAKLARIMIZA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR

  Baskın seçim olabilir

  Artık sıcak para gelmiyor, gidiyor

  Yine mayın, yine şehit

  Erdoğan'dan Arap dünyasına çağrı

  Sınıf geçmede yeni kural

  Tatil sezonunda israftan kaçının

  Bir buçuk milyon aday ÖSS’de ter dökecek

  Çocuk işçiliğine âcil çözüm bulunmalı

  Menderes Nehri yine kurudu

  Elbistan’ı, şiddetli yağmur ve sel vurdu

  İKT, insan hakları komisyonu kuruyor

  TBMM Başkanı Toptan, başkanvekilleriyle görüştü

  Sistemi yeni anayasa açar

  İHAD: Anayasa Mahkemesi, hukuksuzluğu meşrulaştırıyor

  ‘Mahkeme yetki gaspı yaptı’

  Yine mayın, yine şehit

  Yıldırım, postacıları dinledi

  Başımızda el bombası taşıyoruz!

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır