Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan'dan Arap dünyasına çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Arap ülkelerinin bulunduğu coğrafyadaki sorunların göğüslenmesinde, bölge ülkelerine tarihî bir sorumluluk düştüğünü belirterek, ‘’Bölgemizin sorunları asla çözümsüz değildir.

Bütün sorunların, bütün meselelerin üstesinden gelebilir, dayanışma ve yardımlaşma ile bütün engelleri aşabiliriz’’ dedi.

Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Arap Birliği Genel Sekreterliği ve Arap dünyasının önde gelen medya ve organizasyon kuruluşu Al-İktissatd Wal-Aamal tarafından Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen ‘’3. Türk-Arap Ekonomi Forumu’’nun açılışına katıldı. Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, toplantıya katılan Arap ülkeleri yöneticilerine ve konuklara ‘’Hoş geldiniz’’ dedi. İstanbul’un bir dünya şehri olduğunu ifade eden Erdoğan, konuklara yoğun temaslarından fırsat bulduklarında, şehrin güzelliklerini görmelerini tavsiye etti. Erdoğan, İstanbul’un Bağdat’tan, Küdüs’ten, Mekke’den, Doha’dan, Beyrut’tan izler, sesler ve tatlar taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

‘’Bizler farklı diller konuşuyor, farklı coğrafyadan geliyor olabiliriz. Farklı renk ve farklı özelliklere sahip olabiliriz. Ancak ortak bir tarihi, kültürü ve değerleri paylaşıyoruz. Aynı yöne bakıyoruz. Aynı geleceğe birlikte yürüyoruz. Bizler dost, komşu ve yakın olmanın ötesinde, kardeş milletleriz. Kardeşler arasına sınır çekilemeyeceğine, sınır çizilemeyeceğine inanıyorum. Bizim sevinçlerimiz de, hüzünlerimiz de ortak. Bizim sorunlarımız da ortak, çözümlerimiz de... Örneğin bir Filistin, sadece Filistin’in değil, hepimizin ortak meselesidir. Bu noktadan hareketle, bugün dünyanın karşı karşıya bulunduğu sorunları, özellikle bölgemizin sorunlarını göğüslemek noktasında hepimiz tarihî bir sorumluluğa sahibiz. Ortak amacımız ve ortak hedefimiz, bölgede ve dünyada barışı sağlamak, istikrarı ve refahı tesis etmek, ekonominin küreselleştiği, hukukun evrenselleştiği bir dünyada, her birimiz bu bilinç ve sorumluluk içinde hareket etmeliyiz, hareket ediyoruz.’’

Başbakan Erdoğan, bölgenin çeşitli sorunları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

‘’Şunu bütün kalbimle, samimiyetimle ifade etmek isterim ki; bölgemizin sorunları asla çözümsüz değildir. Bütün sorunların, bütün meselelerin üstesinden gelebilir, dayanışma ve yardımlaşma ile bütün engelleri aşabiliriz. Ben bu forumu bu nedenle önemsiyorum. İnanıyorum ki bu forum, bölge ekonomisi, kalkınması, refahı ve istikrarına önemli katkılar sağlayacaktır.’’

/ İstanbul

13.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  DTP dâvâsı sona yaklaştı

  KİŞİLİK HAKLARIMIZA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR

  Baskın seçim olabilir

  Artık sıcak para gelmiyor, gidiyor

  Yine mayın, yine şehit

  Erdoğan'dan Arap dünyasına çağrı

  Sınıf geçmede yeni kural

  Tatil sezonunda israftan kaçının

  Bir buçuk milyon aday ÖSS’de ter dökecek

  Çocuk işçiliğine âcil çözüm bulunmalı

  Menderes Nehri yine kurudu

  Elbistan’ı, şiddetli yağmur ve sel vurdu

  İKT, insan hakları komisyonu kuruyor

  TBMM Başkanı Toptan, başkanvekilleriyle görüştü

  Sistemi yeni anayasa açar

  İHAD: Anayasa Mahkemesi, hukuksuzluğu meşrulaştırıyor

  ‘Mahkeme yetki gaspı yaptı’

  Yine mayın, yine şehit

  Yıldırım, postacıları dinledi

  Başımızda el bombası taşıyoruz!

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır