Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sistemi yeni anayasa açar

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Sekreteri Halil Etyemez, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsüyle ilgili verdiği kararla tıkanan sistemi açmak için hükümetin yaz sonuna kadar mutlaka yeni bir anayasa çıkarması gerektiğini söyledi.

2007–2008 eğitim-öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle, ülkenin içinden geçmekte olduğu süreç, eğitim sorunları ve çözümleri konusunda fikir beyan etmek için Eğitim-Bir-Sen tarafından Ankara İlci Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasını yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Etyemez, öncelikle Anayasa Mahkemesinin başörtüsü kararına değinerek, şu değerlendirmeleri yaptı: “Anayasa Mahkemesinin son kararıyla millet olarak yeryüzünde bulunuşunun hamuru olan iradesine sahip olma yetisinin elinden alınması milletimizi derinden sarsmıştır. Milletimiz, millî iradenin tecelligâhı olan TBMM’nin aldığı kararların Anayasa Mahkemesi tarafından yok sayılmasını özgürlüğe indirilmiş bir darbe olarak görmektedir. ‘Hâkimiyet bila kayd-u şart milletindir’ esası uğruna fedakârlıklar ortaya koyan, zaferle neticelenen mücadeleler veren muazzez milletimiz hâkimiyetine kayıt, şart koyanların kim adına, kimin için hareket ettiklerini ve kaynağını kimden aldıklarını merak etmektedirler.”

“MİLLETİN ÖNÜNDE DURULMAZ”

Milletin önünde durmanın mümkün olmadığını belirten Etyemez, “Cumhuriyet idaresinin uygulanış biçimi olan demokrasinin gereklerine uygun olarak teşekkül eden TBMM’de milletin vekilleri millet adına bir karar alamayacaklarsa, cumhuriyet ve demokrasi sözcüklerinin tanımı üzerinde bir anlaşmazlık var demektir. Bu anlaşmazlığı giderecek ve Cumhuriyet idaresinin uygulanış biçimini demokratik cumhuriyet olarak sürdürecek olan yine bu millettir. Milletin önünde durmak mümkün değildir” diye konuştu. Ülkede yaşanan son sıkıntıların eğitime ilişkin düzenlemelerden kaynaklandığını hatırlatan Etyemez, şunları kaydetti: “Eğitim yasaklarla değil, özgürlüklerle yüceltilir. Ülkemizde uygulanan başörtüsü yasağı çağdışıdır. Çağcıl bakışta insanın kafasının dışına değil, içine bakılır. Başörtüsü inanan insanlar için Allah’ın emridir. Başörtüsünü yasaklayan irade Allah’la kul arasına girmekte, inancı gereği başörtüsü takanların öğrenim ve çalışma haklarını ellerinden alarak vatandaşlardan bir kısmını ikinci sınıf ilân etmektedir. Bunun dünyadaki örneğini Afrika ve Amerika’da beyazların siyahlara karşı uygulamalarında görmek mümkündür.” Etyemez, Eğitim-Bir-Sen adına hükümete tavsiyelerini de açıklayarak şöyle devam etti: “TBMM ve Hükümet Anayasa Mahkemesinin son kararıyla tıkanan sistemi açmak için milleti kucaklayan, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir anayasayı yaz sonuna kadar mutlaka çıkarmalıdır. Sivil anayasaya paralel olarak 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasında da restorasyona gidilmeli, bu yasa örgütlenmeyi kolaylaştıracak, toplu sözleşmeli ve grevli demokratik bir yasa haline getirilmelidir. Yine çıkarılacak yeni anayasanın demokratik ruhuna uygun olarak YÖK Yasası yeniden düzenlenmelidir.”

Cemil YÜZER / Ankara

13.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  DTP dâvâsı sona yaklaştı

  KİŞİLİK HAKLARIMIZA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR

  Baskın seçim olabilir

  Artık sıcak para gelmiyor, gidiyor

  Yine mayın, yine şehit

  Erdoğan'dan Arap dünyasına çağrı

  Sınıf geçmede yeni kural

  Tatil sezonunda israftan kaçının

  Bir buçuk milyon aday ÖSS’de ter dökecek

  Çocuk işçiliğine âcil çözüm bulunmalı

  Menderes Nehri yine kurudu

  Elbistan’ı, şiddetli yağmur ve sel vurdu

  İKT, insan hakları komisyonu kuruyor

  TBMM Başkanı Toptan, başkanvekilleriyle görüştü

  Sistemi yeni anayasa açar

  İHAD: Anayasa Mahkemesi, hukuksuzluğu meşrulaştırıyor

  ‘Mahkeme yetki gaspı yaptı’

  Yine mayın, yine şehit

  Yıldırım, postacıları dinledi

  Başımızda el bombası taşıyoruz!

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır