Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

TÜRKİYE’NİN, AVRUPA ÜLKESİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

SRİ LANKA İhracat Geliştirme ve Uluslararası Ticaret Bakanı Gamini Lakshman Peiris, Türkiye ve çeşitli bölgelerde yaptıkları ziyaretlerin bakış açılarında önemli değişikliklere yol açtığını ifade ederek, ‘’Türkiye’yi tipik bir Ortadoğu ülkesi sanıyorduk, oysa, tam Avrupa ülkesi olduğunu gördük’’ dedi.

Peiris, Ticaret ve Pazarlama Geliştirme Bakanı Bundula Gunawordhana, Girişimcilik Geliştirme Bakanı Mano Wijeyeratne ve beraberindeki heyet, Anadolu Girişimci İşadamları Derneğinin (AGİD) davetlisi olarak geldikleri Adana’daki ziyaretleri sonrasında, yaptığı açıklamada, ‘’düşündüklerinden farklı bir ülke’’ ile karşılaştıklarını söyledi. Türkiye’nin, bulunduğu coğrafi konum, tarihî ve tabiî güzellikleri ile dikkati çektiğini belirten Peiris, önemli bir ekonomik canlılığa sahip olduğunu ve buna rağmen dünya ülkeleri arasında hak ettiği konumda bulunmadığını ifade etti.

Türk işadamlarının son yıllarda dünyaya açıldığını, tanıtım faaliyetlerini arttırdığını, Sri Lanka’da da Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON) aracılığıyla bu yönde önemli mesafe alındığını anlatan Peiris, ‘’Türkiye’ye ilk kez geliyoruz. Ancak, buraya gelinceye kadar Türkiye’yi tipik bir Ortadoğu ülkesi sanıyorduk, oysa tam bir Avrupa ülkesi olduğunu gördük’’ dedi.

Türkiye’nin Sri Lanka ile ticaretinin çayla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Peiris, ‘’Sri Lanka, Kenya’dan sonra dünyanın en büyük ikinci çay üreticisi ülke. Türkiye’ye de çay ihraç ediyoruz ancak, karşılıklı ticareti geliştirecek birçok alan var. Biz, çay, kauçuk, baharat, tekstil ve konfeksiyonda öndeyiz. Türk iş adamlarına kapılarımız sonuna kadar açık. Ülkemizde, özellikle süt ürünleri ve gıda sektöründe yatırım yapılmasını sağlayacak büyük potansiyel var. Bizim temennimiz bu potansiyeli Türklerin değerlendirmesi’’ dedi.

Yaklaşık 20 milyon nüfuslu Sri Lanka’nın Türkiye ile ticaretinin gelişmesinin her iki ülkenin de avantajına olacağını anlatan Peiris, ‘’Ülkemizdeki yatırım imkânlarının görülmesi için bütün Türk işadamlarını Sri Lanka’ya dâvet ediyoruz’’ diye konuştu.

/ Adana

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye dost değil, rakip

  İran’dan, uranyum zenginleştirmeye devam

  TÜRKİYE’NİN, AVRUPA ÜLKESİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

  Çin’de tabiî felâket silsilesi

  Obama: “Nükleer güç, her derde deva değil’’

  Baradey: “İran'a askerî saldırı olursa istifa ederim”

  Chavez'den ABD'ye yeni suçlama

  Afganistan'da çatışma

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır