Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“İkinci Meşrûtiyet’, Sadberk Hanım’ın konuğu

Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi'ndeki "II. Meşrûtiyet'in ilânının 100. Yılı" sergisinde, ikinci meşrûtiyet'in siyasal, kültürel ve günlük Hayata etkileri, dönemin önemli olayları ve şahsiyetleri ele alınıyor.

Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi’nde 27 Temmuz’a kadar “II. Meşrûtiyet’in İlânının 100. Yılı” konulu sergi ziyarete açık olacak. Sergi ile, Cumhuriyet yıllarına da büyük etkileri olan çalkantılı bir döneme dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Sergide, İkinci Meşrûtiyet’in siyasal, kültürel ve sosyolojik açıdan günlük hayata etkileri, dönemin önemli olayları ve şahsiyetleri ele alınıyor. İkinci Meşrûtiyet’in ilânı hakkında yazılı ve görsel izlenimler içeren döneme ait gazete, dergi, kitap, kartpostal ve afişler; etkin konumdaki şahsiyetlere ait ithaflı fotoğraflar ve orijinal mektuplar; Meşrûtiyet hatırasına çıkartılmış madalyalar; birbirinden ilginç hatıra eşyaları ve tablolar sergide yer alacak. Sergide, değişik etnik gruplara ve dinî inançlara mensup kitlelerin daha demokratik bir idare tarzına karşı duymuş oldukları özlemin ve beklentilerinin kitap ve afişlerden, hatıra eşyalarına ve hatta günlük kullanım eşyalarına kadar yansımış olması dikkat çekiyor.

Sergi kapsamında, eserlerin detaylı resimler ve açıklamalar eşliğinde ele alındığı ve konu ile ilgili makalelerin bulunduğu kapsamlı bir katalog kullanıma sunulacak.

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “İkinci Meşrûtiyet’, Sadberk Hanım’ın konuğu

  “Gözün görmedikleri”ni gösteriyorlar

  İranlı turistlerin Şanlıurfa ilgisi

  Şehrin hafızasına seyahat

  Bursalı ödülleri sahiplerini buldu

  Macarların müze gecesi

  Minik tiyatroculara büyük alkış

  Karagöz şenlikleri başladı

  Köyde pul sergisi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır