Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Düğün salonu taziye evi oldu

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde hemzemin geçitte trenin çarptığı minibüste hayatını kaybedenlerin düğün yaptığı salonda yakınları taziyeleri kabul ediyor. Nurdağı’nda hemzemin geçitte meydana gelen, 11 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı kaza, ilçede üzüntüye sebep oldu. Önceki gün Semiyet Çamlı ile Abdurrahman Polat’ın düğünü için Polatlar Düğün Salonunda bir araya gelen yakınları, dün taziye evine dönüşen salonda, ölen yakınları için gözyaşı döktüler.


ORTAK AKIL MANİFESTOSU

“Ortak Akıl Hareketi” adı altında bir araya gelen STK'ların yayınladığı ve katılıma açık olduğu ilân edilen manifestoda, “Özgürlüklerin teminatı t

Padişahlıktan diktatörlüğe geçtik

Yazar Sevan Nişanyan, Türkiye’de cumhuriyetin, padişahlıktan diktatörlüğe geçiş şeklinde gerçekleştiğini söyledi. Taraf’ta Neşe Düzel’e konuşan Nişany


  AİHS’ye uygun bir karar bekliyoruz

AKPM Başkanı De Puig: ''Anayasa Mahkemesinin (AKP hakkındaki kapatma dâvâsı ile ilgili) AİHS ve Venedik komisyonu ilkelerine uygun karar almasını umuyoruz'' dedi.


  Tatili tarlalarda çalışarak geçirecekler

Okullarin kapanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tatil için başka illere giderken, yaz boyunca aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla çalışacak çocukların sayısı hiç de az değil.


  Başakşehir Yetim Destekleme Merkezi açıldı

Başakşehır Yetim Destekleme Merkezi tamamen gönüllülerin çalışmasına dayalı olarak yürütülen bir çalışma.


  Kangal köpekleri festivalde yarışacak

SİVAS'IN Kangal ilçesindeki ‘’10. Uluslararası Kangal Festivali’’ faaliyetleri kapsamında Kangal köpeği yarışması düzenlenecek.


  Soylu: İsimler farklı, gayeler aynı

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Demokrat Parti, Adalet Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Doğru Yol Partisi, bu isimlerin hepsi aynı hayalin, aynı düşüncenin, aynı anlayışın, aynı siyaset tarzının farklı isimleridir” dedi.


  Yalçınkaya, DTP için sözlü açıklama yapacak

Demokratık Toplum Partisi (DTP) hakkında açılan kapatma davasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesine bugün sözlü açıklama yapacak.


  Köksal Toptan, Liderlik Enstitüsü’nde ders verdi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TOBB Eğitim ve Teknoloji Üniversitesi’nde, Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin, 66 ilden gelen öğrencilerin katılımıyla oluşturduğu ‘’Liderlik Enstitüsü’’ programının ilk dersini verdi.


  Sav’a bir tepki de Fikri Sağlar’dan

ESKİ Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Hac ve Hz. Muhammed’e (a,s.m) yönelik alaycı ifadeleriyle tepki toplayan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’a uyarılarda bulundu.


  Başbakanlık önünde bağırmak istedi

BAŞBAKANLIK Merkez Binası önünde yüksek sesle bağırmak isteyen bir kişi gözaltına alındı.


  Mücevherler, kiralık kasada bulundu

İSTANBUL'DA bir ‘’suç örgütü’’ tarafından öldürüldüğü öne sürülen Vanda Ayaşlı Esen’in mücevherlerinin, suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Çetin Acar’ın kız kardeşi Yaşar Acar’ın bir banka şubesindeki kiralık kasasında bulunduğu belirlendi.


  TPAO, Irak’ta açılacak ihalelere katılacak

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Irak’ta açılacak petrol ve doğal gaz arama-işletme ihalelerine, ihalenin büyüklüğüne ve çeşidine göre tek başına veya konsorsiyum kurarak katılabileceğini bildirdi.


  60 bin kişi kayıt altına alındı

SOSYAL güvenlik kontrol memurlarının Ekim 2005-Aralık 2007 tarihleri arasında yaptıkları denetimler sonucu yaklaşık 60 bin kişi kayıt altına alındı.


  Türkiye, araştırmacı sayısını en hızlı arttıran ülke

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan, Türkiye’nin, 2002-2006 arasında dünyada araştırmacı sayısının en hızlı artıran ülke olduğunu söyledi.


  Yasağa karşı çözüm, sivil bir anayasada


  Alanya'da 80 hektar orman tahrip oldu

ANTALYA'NIN Alanya ilçesi Ali Efendi Köyü’ndeki orman yangınında 80 hektarlık alanın yandığı bildirildi. Yangın sebebiyle iki mahallede tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.


  Köylüleri kaymakam barıştırdı

SİVAS'ıN Koyulhisar ilçesinde, yayla sınırı anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet olan 2 köyün sakinlerini ilçe kaymakamı Mehmet Kurt barıştırdı.


  Üç traktör devrildi: 3 kişi vefat etti

ANTALYA'NIN Korkuteli ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi öldü.


  Hatay'ın, Anavatan'a katılışının 69. yıl dönümü

HATAY'IN Türkiye topraklarına katılmasına ilişkin 23 Haziran 1939’da imzalanan ‘’Türkiye ile Suriye arasındaki toprak sorunlarının nihaî çözümüne ilişkin anlaşma’’nın 69. yıl dönümü.


  Maganda, kına gecesini tüfekle kana buladı

ADANA'DA Adana’da önceki gün akşam kına gecesinde açtığı ateş sonucu yeğeninin ölmesi ve 12 kişinin yaralanmasına sebep olan zanlı tutuklandı. Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi 900. Sokak’ta, Arafat Eren’in kına gecesinde ateş açan Nezir E. (35), ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.


  İlkokul mezunu mucit, fanlı şapka ve ayakkabı üretti

KAVURUCU sıcakların etkisi altına giren Türkiye’de vatandaşlar Ankaralı genç bir mucidin yaptığı fanlı şapka ve ayakkabı ile serinleyecek.


  Mars’ta hayat umudu

DÜNYADA olağanüstü zor şartlarda yaşayan mikroorganizmaların olması, NASA tarafından Mars’ın kuzey kutbuna indirilen Phoenix’in de burada benzer hayat formları bulması ihtimalini düşündürüyor.


  Tarihî Likya’yı “gönül gözüyle” geziyorlar

İSTANBUL’DA eğitim gören görme engelli 5 ilköğretim öğrencisi, tarihi Likya Yolu’nun ilk 5 etabı olan 80 kilometrelik bölümü yürümek için Ölüdeniz’den yola çıktı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır