Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Müslüman dünyasını mutlu ettik

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda yarın akşam Almanya ile oynayacağı yarı final maçı öncesinde konuşan A Milli Takım futbolcuları, çok büyük bir iş başardıklarını ve finale kalarak başarılarını taçlandırmak istediklerini söylediler.

Viyana'daki Franz Horr Stadı'nda antrenman öncesinde basın mensuplarına konuşan futbolculardan Arda Turan, gerek grup maçlarında gerekse çeyrek final maçında büyük bir mücadele örneği ortaya koyduklarını belirtti. Arda, Almanya karşısında da finale çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Arda, Almanya'nın çok büyük bir takım olduğunu ve turnuva tecrübesi bulunduğunu belirterek, ''Rakibimiz çok kuvetli bizim de kendi gücümüz var. Sahaya 11 kişi çıkacağız, onun için eksik yok demektir, dualarla inşaallah yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.

FİNAL İÇİN TEKRAR VİNAYA'YA GELECEĞİZ

Hırvatistan maçının uzatmalarının son saniyelerinde attığı golle maçı penaltılara taşıyan Semih ise, ''Benim gol atmam önemli değil takımın kazanması önemli, yaşattığımız mutluluğun biz de mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye düştüğümüz birçok maçı çevirdik ve buraya geldik. Şimdi yarı final için Basel'de Almanya karşısına çıkacağız. Amacımız Basel'de Almanya'yı geçerek final oynamak için tekrar Viyana'ya gelmek.'' diye konuştu.

TUNCAY VE TÜMER'DEN BASINA TAVIR

A Milli Takımın başarılı file bekçisi Rüştü Reçber ise, bir basın mensubunun, başta Tuncay ve Tümer Metin olmak üzere 7-8 oyuncunun basına tavır alarak konuşmamasını eleştirdi. Kaptan olarak Rüştü'ye şikayetlerde bulunan basın mensubuna cevap vermeyen Rüştü, arkadaşlarıyla bu konuyu konuşacağını söyledi. Daha sonra, Hırvatistan maçı, yarı finalde oynayacağımız Almanya maçı ve kendi geleceğiyle ilgili olarak Rüştü şunları söyledi; ''Tabii ki Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale kaldığımız için çok mutluyuz, hem kendi insanımızı hem de Müslüman dünyasını mutlu ettiğimizi biliyoruz. Zor bir maçtı, kaybeden turnuva dışında kalacaktı. İsteğimiz, maçı kazanma arzumuz, yüreğimiz, her ne kadar iyi maç olmasa da yarı finale kalmayı başardı.

RÜŞTÜ: YİNE PENALTILARA KALABİLİR

Hedefimiz başarı çıtasını bir basamak daha yükseltmek. 15 yıllık futbolculuk hayatımda Almanya'ya yenilmedik. Üç kere oynadık 2 galibiyetimiz, 1 de beraberliğimiz var. Bu maçta tabii ki dezavantajımız var, ceza ve sakatlar var; fakat 11'i çıkaracak kadromuz ve gücümüz de var. Almanya çok güçlü, rakibi bunaltan bir turnuva takımı. Zor bir 90 dakika, belki uzatma ya da penaltılar sonunda biz kazanmak istiyoruz. Ülkemin katıldığı tüm turnuvalarda bulundum ve başarılı da oldum. Şimdi kendimle ilgili tek düşüncem var; şu turnuvayı hakkıyla tamamlamak ondan sonra da kararımı vereceğim.''

24.06.2008


 

Löw: Türklere saygı gösterelim

ALMANYA Milli Takımı Teknik Dirketörü Joachim Löw, Türk milli takımının çok hırslı ve iyi oynadığını, bu nedenle Almanya-Türkiye karşılaşmasının çok zorlu olacağını söyledi.

Löw, Alman milli takımının antrenman kampı olan Tenero'da düzenlenen basın toplantısında, Türk milli takımı oyuncularının, her şey yolunda gittiği zaman özellikle enerjilerini ortaya çıkarttıklarını ve çok iyi bir moral ile oynadıklarını belirterek, ''Türkler çok hırslı ve iyi oynuyorlar, çok zorlu bir maç olacak'' dedi. Portekiz'e karşı iyi oynadıklarını ifade eden Löw, ''Türklerin ne kadar güçlü olduğunu gördüğümüz için aynı düzeyde oynamamız lazım'' diye konuştu.

SON ANA KADAR MAÇI BIRAKMAYIN

Türkleri ve Türk milli takım oyuncularını kendi tecrübelerinden tanıdığını, Türklerin çok gururlu olduklarını kaydeden Löw, ''Portekizlilerin ne yapacakları belliydi. Türklerin ne yapacakları ise belli olmuyor. Değişik pozisyonlarda oynuyorlar ve büyük morale sahipler. Bu maçta şansın yüzde 50, yüzde 50 olduğunu söyleme mütevaziliğini göstermemiz lazım'' dedi. Türklerin son dakikalarda gol attıklarının hatırlatılması ve buna karşı ne gibi önlem alacağının sorulması üzerine de Löw, son ana kadar maçı bırakmayacaklarını, hakemin son düdüğü çalana kadar konsantrasyonlarını korumak zorunda olduklarını, çünkü Türklerin inanılmaz bir morale sahip olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE ÇOK DOSTUM VAR

Löw, Türkiye'deki tecrübelerinin sorulmasına karşılık da Türkiye'de teknik direktör olarak görev yaptığı dönemden büyük ölçüde istifade ettiğini, oyuncuların ve taraftarların Türkiye'de kendilerini kulüpleriyle bağdaştırdıklarını, bundan çok şey öğrendiğini belirterek, ''Türkiye'de her gittiğim yerde inanılmaz bir misafirperverlik ve dostlukla karşılaştım. Türkiye'de inanılmaz bir misafirperverlik var. Her yerde bana kucak açtılar. Hiç tanımadığım aileler beni davet ettiler'' şeklinde konuştu. Podolski takım arkadaşı Hamit Altıntop'ı övdü ALMAN milli takımının golcü oyuncularından Lukas Podolski de Bayern München'de birlikte oynadığı Hamit Altıntop'u överek, kendisinin Türk milli takımının en iyi oyuncusu olduğunu, Bayern Münih'de de sakatlanıncaya kadar iyi bir dönem geçirdiğini söyledi. Podolski ayrıca, kendisi için maçta kimin favori gösterildiğinin önemli olmadığını, baskılı bir şekilde oynayarak maçı kazanmak ve sonuçta Avrupa Şampiyonu da olmak istediklerini belirtti. Alman milli takım oyuncularından Per Mertesacker de son iki büyük turnuvada yarı finale kadar geldiklerini hatırlatarak, ''Şimdi artık son adımı atarak hedefimize ulaşmak istiyoruz'' dedi. Milli futbolcular, finale çıkacağımıza inanıyor

24.06.2008


 

Nihat İspanya'da ameliyat olacak

MİLLİ Takım doktorlarından Bülent Bayraktar, A Milli Takım'daki sakatların son durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nihat Kahveci'nin kulüp doktorlarıyla da görüştüklerini ve cerrahi müdahale de gerektiği için İspanya'ya gönderdiklerini söyledi.

Sakatlıkları süren oyuncuların tedavilerinin de hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Dr. Bayraktar, ''Nihat sakatlığı nedeniyle takımdan ayrıldı ve İspanya'ya gitti. Villerrael Kulübü'nün doktorlarıyla da görüşmeler yaptık, cerrahi müdahale gerektiği için İspanya'ya gönderdik. Tümer Metin ve Emre Belözoğlu sağlık ekibi ile çalışıyor. Emre Güngör ve Servet Çetin otelde tedavi oluyor. Emre Belözoğlu ve Tümer Metin'in çalışmalarının düzenine ve bu çalışmalara verdiği cevaba bakacağız ve oynayıp oynamayacağına maçtan önce karar vereceğiz. Tedaviye verdikleri cevaplar çok önemli. Emre Güngör turnuvayı kapattı. Servet Çetin'in de Almanya maçında oynama şansı çok çok zor'' diye konuştu.

24.06.2008


 

Aurelio'nun F.Bahçe ile sözleşmesi sona erdi

TÜRK Menajer Bayram Tutumlu, İspanyol spor gazetesi AS'ta yer alan demecinde, Fenerbahçe'nin ve milli takımın yıldız futbolcusu Mehmet Aurelio'nun Avrupa'daki kulüplerden talibinin çok olduğunu belirtti.

İspanya'nın Deportivo, İngiltere'nin Blackburn Rovers kulüpleri başta olmak üzere Aurelio'nun birçok taliplisinin olduğunu ileri süren Tutumlu, Aurelio'nun Fenerbahçe ile sözleşmesinin sona erdiğini kaydetti.

24.06.2008


 

Fenerbahçe Kulübü Zico'ya teşekkür etti

FENERBAHÇE Kulübü, yollarını ayırdığı teknik direktör Zico'ya teşekkür etti.

Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''20062007 ve 20072008 futbol sezonlarında profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü görevini üstlenen, Arthur Antunes Coimbra (Zico) ile sözleşmemiz sona ermiştir. Dünya futbolunun önde gelen isimlerinden biri olan Zico'ya, Fenerbahçemize verdiği hizmetler ve elde ettiği başarılar dolayısıyla teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında gerek özel hayatında, gerekse spor dünyasında yapacağı yeni çalışmalarında kendisine başarılar dileriz.''

24.06.2008


 

Trabzonspor Sylva'sına bugün kavuşuyor

TRABZONSPOR'UN Fransa'nın Lille Takımı'ndan anlaştığı kaleci Tony Sylva'ın bugün kente geleceği bildirildi.

Senegal milli takımı kampı nedeniyle bir süredir Trabzon'a gelemeyen 32 yaşındaki kalecinin yarın akşam Trabzon'da olacağı kaydedildi. Sylva ile büyük olasılıkla 25 Haziran Çarşamba günü sözleşme imzalanacağı belirtildi.

24.06.2008


 

Denizlispor Brezilyalı Braga ile 3 yıllığına anlaştı

DENİZLİSPOR, Brezilyalı orta saha oyuncusu Douglas Daniel Braga ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Coritiba Futeball Clube, Rio Branco De Paranagua ve Rio Da Clara takımlarında forma giyen Braga'nın, yeşil-siyahlı kulüple 3 yıllık sözleşmeye imza attığı belirtilen açıklamada, başarılı orta saha oyuncusunun, önümüzdeki günlerde Denizli'ye geleceği bildirildi.

24.06.2008


 

Bursa'da Ekrem Yavuz başpehlivan

BURSABüyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Büyük Yağlı Güreş Şöleni'nde dereceye giren pehlivanlar ödül töreninde başarının haklı gururunu yaşadı.

Karanlığa sarkan final maçından sonra Yalovalı güreşçi Ekrem Yavuz büyük sevinç yaşadı. Ödül törenine ise, karanlığa kalmasına rağmen güreşseverler büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin ve Balkanların dört bir yanından gelen başpehlivanları Bursa'da buluşturan Büyük Yağlı Güreş Şöleni'nde zorlu müsabakaları başarıyla tamamlayan pehlivanlara ödülleri verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i gururlandıran pehlivanlar, gün boyu süren karşılaşmalarda vatandaşlardan da büyük ilgi ve destek gördü. Yalovalı pehlivan Ekrem Yavuz'un baş pehlivan olduğu müsabakalarda Erzurumlu pehlivan Savaş Yıldırım 2., Bursalı pehlivan Murat Aydoğdu ve Kahramanmaraşlı Sermest Bulut da 3. oldu. Baş Pehlivan kategorisinde dereceye giren pehlivanlara madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin verdi.

DİĞER KATEGORİLERİN BİRİNCİLERİ

Müsabakalarda başpehlivan kategorisinde Ekrem Yavuz (Yalova) birinci, Savaş Yıldırım ( Erzurum) ikinci, Murat Aydoğdu (Bursa ) ve Sermest Bulut (Kahramanmaraş) üçüncülüğü paylaştı. Başaltı kategorisinde ise Ali Gürbüz birinci, Aydın Koçyiğit ikinci, Metin Kılıç ve Ali Metin de üçüncü oldu. Büyük Orta kategorisinde dereceye giren pehlivanlara madalyalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı ve Büyük Yağlı Güreş Şöleni Tertip Komitesi Başkanı Muammer Subaşı verdi.

24.06.2008


 

2 Türk taraftarın öldürüldüğü ileri sürüldü

AVUSTURYA ve Hollanda'da 2 Türk taraftarın öldürüldüğü iddia edildi. Belçika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN'nin haberinde, (A) Milli Takım'ın, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan ile yaptığı çeyrek final maçı sonrasında Avusturya'da 18 yaşındaki bir Türk taraftarın, bu ülkeli biri tarafından başından silahla vurularak öldürüldüğü iddiasına yer verildi.

Haberde, 22 yaşındaki Avusturyalının, olaydan sonra yakalandığı ve Türk taraftarların bağırarak tezahürat yapmalarından bıktığı için cinayeti bu nedenle işlediğini söylediği kaydedildi. Aynı gazete, Hollanda'nın Breda kentinde yaşayan 33 yaşındaki bir Türk taraftarın da kimliği meçhul kişilerin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

24.06.2008


 

Manisa'da 40 metrekarelik dev ekranda maç keyfi

MANİSA, çarşamba günü yapılacak 2008 Avrupa Şampiyonası Türkiye-Almanya yarı final karşılaşmasına, Cumhuriyet Meydanı'na kurulacak 40 metrekarelik dev ekran ve binlerce bayrakla hazırlanıyor.

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Takımın başarısını Manisalılar ile birlikte yaşamak istediklerini belirterek, bu amaçla çarşamba günü oynanacak olan yarı final maçı için Cumhuriyet Meydanı'nın hazırlandığını bildirdi. Meydana kurulacak 40 metrekarelik dev ekran ve dağıtılacak 5 bin bayrakla birlikte maçı Manisalılarla beraber izleyeceklerini ifade eden Kar, "Tüm Manisalıları Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı'na bekliyoruz. İnşallah galip geleceğiz " şeklinde konuştu.

24.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır