"Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokratlar Kemalizme karşı çıkmalı

Mevcut sistemin özünün Kemalist diktatörlük olduğunu ifade eden gazeteciyazar Ahmet Altan Taraf’taki köşesinde, “Demokratlar, gerçekten demokrasi istiyorlarsa Kemalistlerin karşısında olmalı, Kemalizm, demokrasiye aykırı militarist bir rejim çünkü” diye yazdı. Altan, yazısında ayrıca dinden korkmayan, diniyle barışık, dinini kültürünün bir parçası olarak özümlemiş bir toplumun huzura kavuşacağına inandığını belirtti.


CHP’ye suç duyurusu

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 yılı hesaplarında “usulsüzlük” belirledi. Mahkeme, parti yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet B

Parti kapatmaya AB sessiz kalamaz

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “AKP’nin kapatılmasının düşünülmesine AB Parlamentosu sessiz kalamazdı” dedi. Lagendi


  Malatya’da demokrasi buluşması

Ortak Akıl Hareketi, “demokrasi ve millî egemenlik için” bugün Malatya Kernek Meydanında yüz binlerle buluşuyor. Saat 16.00’da başlayacak mitingde, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin yüksek sesle dile getirileceği, millî egemenliğin yanında veya üstünde hiçbir iradeye yer vermeyecek yeni bir anayasa isteğinin seslendirileceği belirtiliyor


  Nakliye bedeli eşya sattırıyor

Mazot fiyatındaki artışlara bağlı olarak zamlanan nakliye bedelleri tayinleri çıkan memurlara eski eşyalarını sattırıyor. Petrol fiyatlarına bağlı olarak artan mazot fiyatları sebebiyle nakliye bedeli de bir yılda yaklaşık yüzde 50 zamlandı. Yaz aylarında tayin dönemi başlayan memurlar artan nakliye bedellerinden kaçınmak için eşyalarını ikinci el ev eşyası alıcılarına satmayı tercih ediyor.


  TÜBİTAK dünyanın en iyisi olma yolunda

BİLİMSEL çalışmalarıyla astronomi alanında Türkiye’de önemli projelere imza atan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’ne (TUG), binası ve alıcılarıyla 2 milyon dolar değerinde iki yeni teleskop kurulacak.


  Yurtkur başvuruları başlıyor

YÜKSEKÖĞRETİM Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvurularını 1 Temmuz-3 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapabileceklerini bildirdi.


  Osmanlı'nın Konya hayali

ÜLKENİN kuraklık ve çölleşmeye hassas bölgeleri arasında yer alan, tahıl ambarı Konya Ovası’nı sulama projeleri ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu zamanında geliştirildi.


  Doğu'da imamların lojman sıkıntısı var

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki köylerin çoğunda lojman bulunmadığı için din görevlilerinin barınma noktasında sıkıntı yaşadığını söyledi.


  Bitkiler “göç ediyor”

KÜRESEL ısınma yüzünden son 10 yılda birçok bitki türünün daha yükseklere göç ettiği bildirildi.


  Aşırı sıcaklar, yaşlıları ve çocukları vurdu

MUĞLA'DA 3 gündür etkili olan aşırı sıcaktan etkilenen yaşlılar ve çocuklar hastanelerde yoğunluğa sebep oldu.


  Van Göl'ü için tehlike kapıda

YÜZÜNCÜ Yıl Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Ali Fuat Doğu, Van Gölü’nün güneyinde, tamamen erimek üzere olan ve yok olmaya yüz tutan küçük buzullar tesbit ettiklerini söyledi.


  Zafer Üskül: Af teklifi söz konusu değil

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, herhangi bir af önerisi içermediğini bildirdi.


  Türk demokrasisini Zerdari savunacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Halk Partisi Eş Başkanı Asıf Ali Zerdari’yi kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen kabul yaklaşık 1,5 saat sürdü.


  Eroğlu: Nükleer enerji, çevreye zarar vermez

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’Nükleer enerji temiz bir enerjidir. Uygun teknoloji ile yapıldığı zaman çevreye hiçbir şekilde zarar vermez, buna ihtiyaç vardır’’ dedi.


  Tavşanlı DP’de Bilge, güven tazeledi

DEMOKRAT Parti (DP) Tavşanlı İlçe Kongresinde Hasan Bilge yeniden başkan seçildi.


  Nuri Okutan “Yılın valisi”

SEÇİLMİŞLERİ ve Atanmışları İzleme Derneği’nin (İZDER) bu yıl 7’cisini düzenlediği “Türkiye’de Yılın Adamları ve Kuruluşları” ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.


  İstanbullulara su tasarrufu çağrısı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 34’lere gerilediğine işaret ederek, “Tasarrufa devam edildiği müddetçe İstanbul’a su sıkıntısı yaşatmayacağız” dedi.


  Askerî araca silâhlı saldırı: 2 yaralı

GİRESUN'UN Dereli ilçesi kırsalında teröristlerce askerî araca yapılan silâhlı saldırıda 2 asker yaralandı.


  Hızlı internet 1 Temmuz'da

TÜRKİYE, yeni nesil hızlı internet ile 1 Temmuzda tanışacak. İnternet hızının 8 kat artarak 4 megabitten 32 megabite çıkaracak VDSL2’nin (Very High Speed Digital Subscriber Line-Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) aylık ücreti 169 YTL olarak belirlendi.


  'Kene' Meclis gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı taşıyan kenenin, biyolojik silah olarak Türkiye’de denendiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu.


  Avrupa Konseyinden Talat’a dâvet

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), eylül ayındaki genel kurul toplantılarına KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ı davet edecek.


  Ecdad yadigârı kuşlara sahip çıkılıyor

Osmanlı’nın Bursa fethi sırasında Balkanlar’dan getirdiği ‘Bursa oynarı’ cinsi güvercinler aradan geçen asırlara rağmen değerini koruyor.


  Mars toprağı bildiğimiz toprak

NASA'NIN bir ay önce Mars’a gönderdiği ve gezegen üzerindeki araştırmalarını sürdüren Phoenix uzay aracı, Mars toprağının tuzlu ve Dünya üzerindeki toprağa benzer bir yapısı olduğunu tesbit etti.


  Keneye karşı zeytinyağı

SÜLEYMAN DEMİREL Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Yaylı, kene ısırıklarında zeytinyağı ve vazelin kullanılması gerektiğini bildirdi.


  Uyanık müşteriler

OSMANİYE'DE, hamile kadınlara bedava ikramda bulunan bir pastane işletmecisi, karnına yastık bağlayanların sayısı artınca, bir kadın personel görevlendirerek, tedbir almak zorunda kaldı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır