"Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

300 MİLYON EURO'LUK FİNAL

Viyana'da bugün Almanya ile İspanya arasında oynanacak Euro 2008 finaline 300 milyon Euro değer biçiliyor. Bugünkü mücadeleyi İspanya kazanırsa 113 milyon Euro, Almanya kazanırsa 112 milyon Euro kazanacak. Ayrıca Viyana'da sadece final maçından 100 milyon Euro'ya yakın bir kazanç elde edilecek.

UEFA EURO 2008 resmi sponsoru MasterCard tarafından yaptırılan araştırmaya göre; bugün yapılacak ve 300 milyon Euro değer biçilen UEFA EURO 2008 Finali’nde, ülkeler sadece kupa için değil, İspanya kazanırsa 113 milyon Euro’dan fazla, Almanya kazanırsa 112 milyon Euro’dan fazla kazanç sağlamak için de mücadele edecek. MasterCard’ın UEFA EURO 2008 final maçına yönelik, spor ekonomisi uzmanı Prof. Simon Chadwick’e yaptırdığı araştırmaya göre, turnuva galibi İspanya olduğu taktirde 113 milyon Euro’dan fazla, Almanya olduğu taktirde ise 112 milyon Euro’dan fazla gelir elde edecek. Viyana’nın Ernst Happle Stadyumu’nda kaybeden ülkenin bile 59 milyon Euro gelir sağlayacağı maçta, İspanya ve Almanya, ödül parası, sponsorluk anlaşmaları, televizyon yayın hakları, bilet ve spor malzemesi satışları, turizm gelirleri gibi kısa ve uzun dönemli ekonomik kazançlar sağlayacak.

İSPANYA VE ALMANYA ÖDÜL ZENGİNİ

Ayrıca kazanan ülkede tüketici güveni belirgin şekilde artacak. UEFA EURO boyunca tüm maçlarını galip bitirip kupayı alan İspanya olursa sadece ödül tutarı olarak 23 milyon Euro alacak. Kupayı kazanan Almanya olursa, grup maçları sırasında Hırvatistan’a karşı kaybettiği puanlar nedeniyle bundan 1 milyon Euro azıyla yetinerek 22 milyon Euro kazanacak. Yenilgi durumunda ise, İspanya, 20 milyon Euro turnuva ödül parası alacak, Almanya ise 19 milyon Euro ile yetinecek. Avrupa kupasında Viyana da sadece final maçından 100 milyon Euro’ya yakın bir kazanç elde edecek. Bu kazancın 65 milyon Euro’su, kısa dönemli yiyecek-içecek, ticari mal satışları ve konaklama ücretlerinden elde edilirken, turizm gelirlerinden beklenen artışın da dahil olduğu uzun dönemli faydalarla desteklenecek. MasterCard tarafından yaptırılan araştırmada UEFA ev sahipliği yapmanın Avusturya ve İsviçre’ye katkısının toplamda 470 milyon Euro olduğu belirtildi.

29.06.2008


 

Hamit Altıntop en iyi 11'e seçildi

FRANKFURTER Rundschau gazetesi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ''en iyi 11''inde milli futbolcumuz Hamit Altıntop'a yer verdi.

Gazeteye göre, en iyi kaleci Hollandalı 37 yaşındaki Edwin van der Sar olurken, defansta Rus oyuncu Juri Schirkow, Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Ujfalusi, Portekizli Pepe ve İspanyol Sergio Ramos'a yer aldı. Orta sahanın en iyi oyuncuları arasında ''orta saha motoru'' olarak gösterilen Hamit Altıntop'un yanı sıra İspanyol futbolcu David Silva ve Hamit'in Bayern Münih'ten takım arkadaşı Alman milli oyuncusu Bastian Schweinsteiger, forvette de İspanyol David Villa, Rusya'dan Roman Pavljutschenko ve Adrej Arshawin gazetenin ''en iyi 11''inde yerlerini aldılar. Hamit için, ''Orta sahanın motoru olarak çalıştı. Motor devamlı çalıştı. Özellikle son dakikalarda çok güzel gol pasları yaptı'' denildi.

HAYAL KIRIKLIĞI MEYDANA GETİRENLER

Gazeteye göre, Yunan kaleci Antonis Nikopolidis, Almanya'dan Christopf Metzelder ve Mario Gomez, dünya şampiyonu İtalya'dan Simone Perrotta, Marco Materazzi ve Luca Toni, Fransa'dan Willy Sagnol ve Florent Malouda, İsviçere'den Ludovic Mgnin, Avusturya'dan Ronald Linz ve İsveç'ten Fredrik Ljungberg turnuvanın ''en kötü 11''ini oluşturdu.

29.06.2008


 

Viyana'da kupa günü: ALMANYA-İSPANYA

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde Almanya ile İspanya bugün karşılaşacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanacak final maçında rakibine üstünlük sağlayan taraf 2008 yılında Avrupa'nın en büyüğü olacak.

İtalya hakem Rosetti'nin yöneteceği karşılaşma saat 21.45'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak.

ALMAN 3 DEFA KUPAYI ALDI

Finalistlerden Almanya 6. kez bu mutluluğunu yaşarken, İspanya da 2 kez finalde mücadele etmişti. Almanlar 3 kez şampiyonluğa ulaşırken, İspanya ise bir kez kupanın sahibi oldu. Almanya, 1972, 1976 ve 1980 yıllarında üst üste finalde yer almayı başardı. Belçika'da, 1972 yılındaki şampiyonada ilk kez O zamanki adıyla Batı Almanya finalde, yine o günlerdeki ismiyle Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ni (SSCB) 3-0 yenerek, kupaya uzandı.

FİNALLERİN TAKIMI ALMANYA

Eski Yugoslavya'da organize edilen 1976 Avrupa Şampiyonası'nda Batı Almanya yine finale adını yazdıran ülke olurken, final maçında o zamanki adıyla Çekoslovakya ile karşılaştı. Normal süresi 2-2 sona eren karşılaşmada Çekoslovakya penaltı atışları sonrasında rakibine 5-3 üstünlük sağlayarak, şampiyonluğu kazandı. İtalya'da 1980 yılında düzenlenen 6. Avrupa Şampiyonası'nda da Batı Almanya yine finalde boy gösterdi. Final karşılaşmasında Belçika'yı 2-1 yenen ''Panzerler'' 2. kez kupayı müzesine götürdü.

1996'DA ÇEKER'DEN RÖVANŞI ALDI

İsveç'te, 1992 yılında gerçekleştirilen turnuvada finali Danimarka ile Almanya oynadı. Danimarka, finalde rakibini 2-0 yenerek, kupanın yeni sahibi oldu. Euro-96 İngiltere'de, finalde Çek Cumhuriyeti ile Almanya karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona ererken, uzatma bölümünde rakibine ''Altın gol'' ile 2-1 üstünlük sağlayan Almanya 3. kez kupaya uzandı. İspanya 2 finalde 1 kupa kazandı TARİHİNDE 2 kez final oynayan İspanya, bunlardan birini kazanırken, diğerini ise kaybetti. 1964 yılındaki kupaya ev sahibi olarak katılan İspanya, finalde SSCB ile mücadele etti. Karşılaşmada rakibine 2-1 üstünlük sağlayan İspanyollar, bugüne kadarki tek kupalarını kazandı. Fransa'da düzenlenen 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde ev sahibi ülkeyle karşılaşan İspanya, rakibine 2-0 yenildi.

29.06.2008


 

ARAGONES FENERBAHÇE'NİN 66. TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

FENERBAHÇE Kulübü'nün ön sözleşme yaptığı İspanyol Luis Aragones, sarı-lacivertli takımın 66. teknik direktörü olacak.

Fenerbahçe'nin 101 yıllık tarihinde futbol takımında 34 yabancı, 31 Türk teknik adam görev yaptı. Sarı-lacivertli takımı iki sezondur çalıştıran Zico'nun ardından takımın başına geçecek Aragones, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe'yi çalıştıracak 12. teknik adam olacak. Luis Aragones, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın tarihindeki ilk İspanyol teknik direktörü olacak. Sarı-lacivertli ekipte bugüne kadar 11 değişik ülkeden toplam 34 yabancı teknik adam görev yaptı. Fenerbahçe'de toplam 7 Macar, 6 Yugoslav ve 5 Alman teknik adam görev alırken, 4'er İngiliz ve Brezilyalı, 2'şer Hırvat, Rumen, 1'er Hollandalı, İskoç, İtalyan ve Slovak teknik adam da sarı-lacivertli ekibi çalıştırdı.

ŞAMPİYON TEKNİK DİREKTÖRLER

Lig tarihinde 17 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşadığı teknik direktörler şöyle: Ignace Molnar (1959, 1967-68), Laszlo Szekely (1960-61), Miroslav Kokotoviç (1963-64), Oscar Hold (1964-65), Tarian Ionescu (1969-70), Waldeira Parreira Didi (1973-74, 1974-75), Tomislav Kaleperoviç (1977-78), Branko Stankoviç (1982-83), Todor Veselinoviç (1984-85, 1988-89), Carlos Alberto Parreira (1995-96), Mustafa Denizli (2000-2001), Christoph Daum (2003-2004, 2004-2005), Zico (2006-2007)

GÖREV YAPAN TEKNİK ADAMLAR

Sarı-lacivertli takımda görev alan yerli ve yabancı çalıştırıcılar şunlar: Yerliler: Dalaklı Hüseyin, Galip Kulaksızoğlu, Fuat Hüsnü Kayacan, Mustafa Elkatip, Sami Coşar, Zeki Rıza Sporel, Lebib Elmas, Reşat Erte, Hikmet Mocuk, Necmettin Çakar, Fikret Arıcan, Cihat Arman, Reşat Nayır, Necdet Erdem, Selahattin Torkal, Basri Dirimli, Sabri Kiraz, Necdet Niş, Nedim Günar, Şükrü Ersoy, Enver Katip, Ziya Şengül, Yılmaz Yücetürk, Ömer Kaner, Tınaz Tırpan, Erol Togay, Rıdvan Dilmen, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Oğuz Çetin, Tamer Güney. Yabancılar: Josef Swenk (Macar), James Elliot (İngiliz), Nemettz (Macar), John Prayr (İngiliz), İgnace Molnar (Macar), Peter Molley (İngiliz), James McCormick (İskoç), Laszlo Szekely (Macar), Zarko Mihailoviç (Yugoslav), İmre Markoş (Macar), Miroslav Kokotoviç (Yugoslav), Oscar Hold (İngiliz), Abdullah Gegiç (Yugoslav), Traian İonescu (Rumen), Constantin Teasca (Rumen), Waldeira Parreira Didi (Brezilya), Tomislav Kaleperoviç (Yugoslav), Friedrich Rausch (Alman), Branko Stankoviç (Yugoslav), Todor Veselinoviç (Yugoslav), Karlman Mezsöly (Macar), Raul Csernai (Macar), Guss Hiddink (Hollanda), Josef Venglos (Slovak), Holger Osieck (Alman), Tomislav İviç (Hırvat), Carlos Alberto Parreira (Brezilya), Sebastiao Lazaroni (Brezilya), Otto Bariç (Hırvat), Joachim Löw (Alman), Zdenek Zeman (İtalya), Werner Lorant (Alman), Christoph Daum (Alman), Zico (Brezilya).

29.06.2008


 

Beşiktaş Gökhan'ın kararını bekliyor

BEŞİKTAŞ ile olan sözleşmesi geçtiğimiz sezonun ardından sona eren, ancak maddi konularda anlaşma sağlanamadığı için kulüp ile henüz yeni bir mukavele imzalamayan Gökhan Zan geleceğini kendisi belirleyecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Beşiktaş'ın son teklifini yaptığı milli oyuncu, kulübün şartlarını kabul etmezse büyük bir ihtimalle İngiltere'ye transfer olacak. Gökhan'ın menajeri Ahmet Bulut, Avrupa Şampiyonası'nın ardından milli oyuncuya İngiltere Premier Lig takımlarınıdan 6 kulübün görüşme talebinde bulunduğunu belirtirken, önümüzdeki hafta içinde Beşiktaş ile görüşmesi beklenen Gökhan'ın kendisine teklif edilen ücreti kabul etmesi durumunda ise Siyah-Beyazlı formayı giymeye devam edeceğini söyledi. Beşiktaş menajeri Sinan Engin ise Gökhan Zan ile son görüşmeyi şampiyona öncesi yaptıklarını belirterek, "Gökhan kararını verip Beşiktaş ile görüşmek isterse bu futbolcu ile ilgili kesin kararımızı bu son görüşmenin ardından açıklarız" dedi.

29.06.2008


 

G.Saray, Liverpool'un genç kalecisi Itandje'nin peşinde

THE Sun, Liverpool’un Fransız file bekçisi Charles Itandje’nin 2 milyon euro karşılığında Galatasaray’a transfer olacağını yazdı.

Goal.com'un haberine göre; Liverpool’dan önce Rennes kalesini koruyan 25 yaşındaki kaleciyi, takımın 1 numaralı kalecisi Jose ‘Pepe’ Reina yetiştiriyordu. Bu sezon kulüpte oynadığı 7 maçta kendini gösteremeyen futbolcu, Federasyon Kupası’ndaki kötü seçimleriyle takımının utanılır bir şekilde Barnsley’e elenmesine sebep olmuştu. Itandje’nin Galatasaray’la 1 senelik sözleşme yaptığı iddia ediliyor. Liverpool’un ise onun yerine yedek kaleci olarak Fulham’ın emektar file bekçisi Antti Niemi’yi getirtmesi bekleniyor.

29.06.2008


 

Cumhurbaşkanı Gül bugün Gazi Koşusu'nu izleyecek

AT yarışlarında Türk yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen 82. Gazi Koşusu, bugün İstanbul'da yapılacak.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından, 1927 yılından bu yana her yıl düzenlenen Gazi Koşusu'nun 82'ncisi, Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.45'te başlayacak. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının, yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2.400 metre mesafeli Gazi Koşusu'na 22 tay katılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izleyeceği belirtilen koşunu kazanacak safkan, sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 77 bin 750 YTL kazandıracak.

29.06.2008


 

Beşiktaş kondisyon depoluyor

BEŞİKTAŞ yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdikleri sabah antrenmanında kondisyon çalışmaları yaptı.

Bu arada, siyah-beyazlı ekipte sağlık kontrolleri de sürerken, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde kontrolden geçen 9 futbolcu antrenmanda yer almadı. Siyah-beyazlı futbolculardan dün de Holosko, Delgado, Tello, Cisse, Bobo, Nobre, Erdem, Rasim ve Sezer'e sezon öncesi muayeneler yapıldı.

29.06.2008


 

Fenerbahçe topbaşı yapıyor

FENERBAHÇE 2008-2009 sezonu öncesi ilk antrenmanını bugün yapacak.

Yeni sezon öncesi sağlık kontrollerinden geçmeye başlayan sarı-lacivertliler sezon öncesi ilk antrenmanını bugün Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirecek. 6 Temmuz Pazar gününe kadar İstanbul'da kalacak olan Fenerbahçe bu tarihten sonra Avusturya'nın Kitzbuhel kasabasında yeni sezon öncesi kampa girecek.

29.06.2008


 

Markus Merk İstanbul'da konferans verecek

DİŞ Hekimi ünlü Alman hakem Markus Merk, Diş Hekimliği 100. Yıl Kongresi'ne katılmak üzere 4 Temmuz Cuma günü İstanbul'a gelecek.

Ünlü hakem, Türkiye Diş Hekimleri Birliği ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek kongrede ''Karar Anı'' konulu bir konferans verecek. Merk'in konferansı saat 15.00'de başlayacak.

29.06.2008


 

Antalyaspor'da başkanlığa Hasan Akıncıoğlu seçildi

ANTALYASPOR AŞ başkanlığa Hasan Akıncıoğlu seçildi.

Antalyaspor tesislerinde yapılan genel kurul toplantısına Antalyaspor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor eski başkanları ve genel kurul üyesi şirket ortakları katıldı. Genel kurulda konuşan Menderes Türel, göreve geldiklerinde Antalyaspor'un kayyuma devredilmek üzere olduğuna dikkat çekerek, ''Antalyaspor'un bugün sadece vergi borçları kalmıştır. Antalyaspor'a dünyanın en güzel tesislerini yapacağız'' dedi.

29.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır