"Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çok sayıda gözaltı var

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay ve ATO Başkanı Sinan Aygün’le birlikte dün çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 7’si Ankara, 17’si İstanbul ve 1’i de Trabzon’dan.


BİR İLK: EMEKLİ ORGENERALLER GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması çerçevesinde aralarında emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Gazeteci Mustafa Balbay, ATO Başkanı Sinan Aygün gi

İddianame hazır

Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ve fünyelerin ele geçirilmesi sonrası başlatılan ‘’Ergenekon’’ soruşturmasına ilişkin iddianamenin bitme aşam


  Soruşturma süreci işliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gözaltılarla ilgili olarak, “Devam etmekte olan bir sürecin aslında sanıyorum içerisinde olan bir uygulama. Soruşturma sürecinin içerisinde, tabii bizler de iddianamenin bir an önce açıklanmasını, dâvânın açılmasında bekliyoruz” dedi.


  Atatürk’ü sevmekle suçlandım

“Ergenekon soruşturması’’nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, “Atatürk’ü sevmekle suçlandığını’’ öne sürdü.


  Danıştay: Ayasofya müze olarak kalsın

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya Camiinin müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının iptal telebini “tüm dünyaya tanıtılma işlevinin gereği gibi yerine getirilebilmesi” gerekçesiyle reddetti.


  İlâçta mutlu son: Hükümet ile TEB anlaştı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘’2008 İlaç Alım Protolü’’ görüşmelerinde anlaşma sağlandığını belirterek, ‘’Uzlaşma kararları, 1 Temmuz 2008’den itibaren geçerli olacaktır’’ dedi.


  Başsavcı: AKP kapatılsın

AKP hakkında açılan kapatma dâvâsında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya dün Anayasa Mahkemesine sözlü açıklama yaparak, kapatma yönündeki talebini tekrar etti.


  Ekonomi için reform şart

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin iş gücüne her yıl 700 bin gencin katıldığını ve bu gençlere iş bulunması gerektiğini hatırlatarak, bunun için de önümüzdeki dönemde yapısal reformların mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.


  İnal: Türkiye, ihtilâl ihtimalinden kurtulmalı

Balıkesir Barosu eski Başkanlarından Avukat Turgut İnal, “Türkiye ihtilâl havası ve ihtilâl hazırlığı ihtimallerinden kurtulmalı” dedi.


  Meclis tatile girmedi çalışmaya devam edecek

TBMM’nin çalışma süresinin uzatılmasına dair karar, Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Sivaslılar: 15 yıldır yöneltilen töhmetlerden bıktık

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi parti temsilcileri, Sivas olaylarının 15. yılında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a mektup gönderdi.


  Dikkat! Radarlar artıyor

Yaz sezonuyla birlikte özellikle şehirler arası yollarda radar uygulamasının arttırıldığı, sürücelerin kısa mesafelerde radarla karşılaşabilecekleri bildirildi.


  ÖNCE UYARI, SONRA CEZA

Karaman’da yola 300 metre aralıklarla yerleştirilen 2 polis ekibinden biri sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor, diğer ekip ise emniyet kemeri takmayanlara ceza kesiyor.


  Trafik müfettişleri de artıyor

Kara yolu denetiminde polis, jandarma ve trafik zabıtasına yardımcı olarak yol güvenliğini artırmada hizmet sağlayan fahri trafik müfettişlerinin sayısının 11 binden 20 bine çıkarılarak sistemin daha aktif hale getirileceği belirtildi.


  Afet konutlarına yerleşen yok

BİTLİS merkez ve Mutki ilçesine bağlı köylerde yaşayan, 1980 ve 1990 yıllarında bu köylerde yaşanan tabiî afetlerin ardından afet konutu almaya hak kazananların, il merkezinde yapımı tamamlanan konutların çoğuna altyapı eksiklikleri sebebiyle yerleşmediği bildirildi.


  “İstanbul’da kene yok” iddiası

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Ergönül, İstanbul’da kene ısırmasıyla geçen ‘’lyme’’ hastalığı ile ilgili son 30 yıldır görülen vak'a sayısının 1 ya da 2 olduğunu, bugüne kadar da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı belirlenmediğini belirtti.


  Silivri’de trafik kazası: 3 ölü

Silivri'de bir kamyona arkadan çarpan otomobildeki 3 kişi öldü 1 kişi yaralandı. TEM Otoyolu Selimpaşa mevkiinde Büyükçekmece yönüne giden İhsan Akduvar’ın (30) kullandığı 34 AD 6854 plakalı otomobil önünde giden kamyona çarptı.


  Minibüs taramada, 7 kişi hakim önünde

Van-Erciş kara yolundaki silâhlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 7’si adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Van-Erciş kara yolu Çakırbey Köyü yakınlarında meydana gelen, 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı silâhlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan A.Ş, H.R.Ş, B.Ş, A.Ş, R.Ş, H.Y. ve İ.S’nin Jandarma Komutanlığındaki sorguları tamamlandı


  Başsavcı Engin: Operasyondan haberdarım

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, dün sabahki operasyonlardan bilgisinin olmadığı yönündeki haberleri yalanladı.


  Fırat: Yargı kararına herkesin saygı göstermesi gerekir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamındaki son gözaltıları, ‘’Yargı kararlarına herkesin saygı göstermesi gerekir’’ diye değerlendirdi.


  Sahabe kabri inanç turizmine kazandırılacak

Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki sahabe Safvan Bin Muattal için Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Osmanlı mimarî tarzı yeni türbe ve cami yaptırıyor


  Çayeli’nde sel felâketi

ÖNCEKİ gün sabaha karşı 03.00 civarında başlayan sağanak yağış, Çayeli, Senoz Vadisindeki köylerin yollarının kapanmasına sebep oldu. Hafta başı olması sebebiyle köylerden Çayeli ilçe merezine inen vatandaşlar, Çayeli’nde mahsur kaldı.


  Siirt'te su sıkıntısı

SİİRT'TE yaşanan su sıkıntısı nedeniyle belediye başkanı ile görüşmek için belediye önünde toplanan vatandaşlardan bazıları, başkan ile görüşemeyince taş atarak belediye binasının camlarını kırdı.


  Fatih’te Güney Koreli diplomata kapkaç

FATİH’TE bir taksi şoförü ve arkadaşı, Türkiye’ye turist olarak gelen Güney Koreli diplomatın çantasını kapkaç yöntemiyle çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.


  Beyşehir’de su ürünleri avlanma yasağı sona erdi

BEYŞEHİR Gölü’nde yaklaşık 3,5 aydır devam eden tatlı su ürünleri avlanma yasağı sona erdi. 15 Mart’ta sudak, 1 Nisan’da ise sazangillerin avlanmasının yasak kapsamına dahil edilmesiyle başlayan su ürünleri yasağı, yaklaşık 3,5 ay sürdü.


  Engellerini gelişen teknolojiyle aşacaklar

FİZİKSEL engelliler, gelişen teknoloji sayesinde üretilen araçlarla artık golften tenise, bisikletten off-roada (arazi yarışı) kadar pek çok sporu yapabilme imkanına kavuştu.


  Mobil cihazlar sağlığımızı tehdit ediyor

MOBİL cihazlar dolayısıyla elektromanyetik radyasyon ile karşı karşıya kalan insanların üçte birinin, 2020 yılında başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.


  Dünya için pedal çeviriyorlar

İZMİR Bisiklet Derneğinin küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla bisikletleriyle yola çıkan 7 üyesi Bodrum’a ulaştı.


  Sünnet çocuklarına Boğaz turu

BAYRAMPAŞA Belediye Başkanlığı tarafından sünnet ettirilecek 500 çocuk, aileleri ile birlikte boğaz gezisine katıldı.


  Dünyanın en mutlu insanları Danimarkalılar

BİLİMADAMLARININ demokrasi, sosyal adalet ve barışçı atmosfer kriterlerini baz alarak yaptığı geniş çaplı bir araştırmada, dünyanın en mutlu ülkesinin Danimarka olduğu ortaya çıktı.


  5 ayaklı buzağı şaşırtıyor

KONYA'NIN Seydişehir ilçesi Bahçelievler mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Kaya ailesinin ahırında iki ay önce dünyaya gelen 5 ayaklı erkek buzağı görenleri hayrete düşürüyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır