"Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çok sayıda gözaltı var

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay ve ATO Başkanı Sinan Aygün’le birlikte dün çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 7’si Ankara, 17’si İstanbul ve 1’i de Trabzon’dan.

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Halka ve Olaylara Türcaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün de bulunduğu en az 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların 7’si Ankara’da 17’sinin İstanbul’da birinin Trabzon’da 2'sinin ise Antalya'da olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Aygün, Eruygur, Tolon ve Balbay ile Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Hamza Demir Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde evlerinde gözaltına alındılar. Emekli generaller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur’un, askeri lojmanlarda gözaltına alındığı ve gözaltına alınmasından önce Genelkurmay Başkanlığı’nın bilgilendirildiği bildirildi.

Gözaltına alınanlar Ankara Adalet Sarayı’ndaki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildiikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. ‘’Ergenekon” soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda Cumhuriyet gazetesinin Ankara Bürosu’nda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı. Gazeteye, saat 07.30 sıralarında gelen polis, binadan 10.40’ta ayrıldı. Polisin, bazı belgeler ile bilgisayarları da beraberinde götürdüğü görüldü. Bu arada, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın evinde de polis tarafından arama yapıldı.

SİNAN AYGÜN: ATATÜRK’Ü SEVMEKLE

SUÇLANIYORUM

ATO Başkanı Aygün’ün evinde de polis ve jandarma ekiplerince arama yapıldı. Arama sırasında, Sinan Aygün’ün kız kardeşi Sibel Aygün ile avukatlarından Esin Gürel’in de eve girdikleri görüldü. Arama sonunda Aygün’e ait olduğu bildirilen bazı CD’ler, bilgisayar kasası ve not defterleri ekiplerce götürüldü. Daha sonra polislerin gözetiminde evden çıkarılan ve polis otomobiline bildirilen Aygün, bir gazetecinin ‘’Neyle suçlanıyorsunuz?’’ sorusunu ‘’Atatürk’ü sevmekle suçlanıyorum’’ diye cevapladı. Aygün, evden ATO’ya götürüldü. ATO’da Aygün’ün odasına da arama yapıldı. ADD’nin Batıkent’teki genel merkezinde polis tarafından arama yapıldı. Öte yandan, gözaltına alınan kişilerin ev ve bürolarından alınan bilgisayar kasası ve belgeler Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

İSTANBUL’DA 17 KİŞİ GÖZALTINDA

Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Büyükçelebi’nin ise sabah saatlerinde İstanbul’daki evinde gözaltına alındığı kaydedildi. Gazete yetkililerinden alınan bilgiye göre, Büyükçelebi, Davutpaşa’daki gazete binasına getirildi. Polis, Büyükçelebi’nin gazetedeki odasında arama yaptı. Arama sırasında Ufuk Büyükçelebi de polisin yanında bulundu. İstanbul’da Büyükçelebi’nin yanı sıra aralarından derin analizci olarak bilinen Erol Mütercimler ile “Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum” diyerek tepkileri üzerine çeken ADD Kadıköy Şubesi eski başkanlarından Birol Başaran’ın da bulunduğu en az 17 kişinin daha gözaltına alındığı kaydedildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, soruşturma çerçevesinde arama yapmak için Kadıköy Caferağa Mahallesi Moda Caddesi’ne gelerek, ADD Kadıköy Şubesi’nde arama ve inceleme yaptı.

Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı da Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde Trabzona’daki evinde gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TURHAN ÇÖMEZ DE ARANIYOR

Eş zamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında polis AKP'den ihraç edilen eski vekil Turhan Çömez'in de evine de baskın yaptı. Aramalar sonrasında Turhan Çömez'in evde olmadığı anlaşıldı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kurucu Başkanı Adnan Türkkan ile Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yapan Tuğgeneral Levent Ersöz de gözaltına alındı. Savcılığın talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emekli albay H.A.U'yu Manavgat'a bağlı Çolaklı beldesinde, serbest meslek sahibi O.G'yi de Antalya il merkezinde gözaltına aldılar.

/ Ankara-İstanbul-Trabzon-Antaly

02.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Çok sayıda gözaltı var

  BİR İLK: EMEKLİ ORGENERALLER GÖZALTINDA

  İddianame hazır

  Talimat savcıdan

  Soruşturma süreci işliyor

  Atatürk’ü sevmekle suçlandım

  Danıştay: Ayasofya müze olarak kalsın

  İlâçta mutlu son: Hükümet ile TEB anlaştı

  Başsavcı: AKP kapatılsın

  Ekonomi için reform şart

  İnal: Türkiye, ihtilâl ihtimalinden kurtulmalı

  Meclis tatile girmedi çalışmaya devam edecek

  Sivaslılar: 15 yıldır yöneltilen töhmetlerden bıktık

  Dikkat! Radarlar artıyor

  ÖNCE UYARI, SONRA CEZA

  Trafik müfettişleri de artıyor

  Afet konutlarına yerleşen yok

  “İstanbul’da kene yok” iddiası

  Silivri’de trafik kazası: 3 ölü

  Minibüs taramada, 7 kişi hakim önünde

  Başsavcı Engin: Operasyondan haberdarım

  Fırat: Yargı kararına herkesin saygı göstermesi gerekir

  Sahabe kabri inanç turizmine kazandırılacak

  Çayeli’nde sel felâketi

  Siirt'te su sıkıntısı

  Fatih’te Güney Koreli diplomata kapkaç

  Beyşehir’de su ürünleri avlanma yasağı sona erdi

  Engellerini gelişen teknolojiyle aşacaklar

  Mobil cihazlar sağlığımızı tehdit ediyor

  Dünya için pedal çeviriyorlar

  Sünnet çocuklarına Boğaz turu

  Dünyanın en mutlu insanları Danimarkalılar

  5 ayaklı buzağı şaşırtıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır