"Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Teşvikler işe yaramadı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Doğuya yıllardan beri verilen teşviklerin haddi hesabının olmadığını belirterek, “Eğer doğu teşvikle kalkınsaydı buralar şimdi cennet olurdu cennet” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı Van’daki VASİAD ile Eskişehir’deki EGSİAD tarafından Van Valiliği işbirliğiyle yapılan “İş’te Gönül Köprüsü” programı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve TUSKON Genel Başkanı Rıza Nur Meral katılımıyla yapıldı.

Bakan Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, ‘’İşte Gönül Köprüsü’’ programının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, il dışından gelen iş adamlarının Van’a yatırım yapması için tavsiyelerde bulundu. İşadamlarına Van Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) gezmeleri tavsiyesinde bulunan Unakıtan, OSB’nin alt yapısını her yönüyle tamamlamış olarak gördüğünü ve yatırım için müsait bir zemin olduğunu kaydetti. Doğuya yıllardan beri yapılan teşviklerin haddi hesabının olmadığının altını çizen Unakıtan, “Turgut Özal döneminde burada fabrika yapmanın parası ödeniyordu. Ne fabrikası yaptın, ne kadar ödedin. Şu kadar. Al sana para. Paralar alınıp iç edildi, fabrikalar yapılmadı. Teşvikle buralar kalkınsaydı, cennet olurdu cennet. Ama olmadı. Neden. Alt yapısı olmayan bir yere kimse gidip yatırım yapmaz.” dedi.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÇELİK:

BU TEŞEBBÜSLER SONUÇSUZ KALMAZ

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik da VASİAD ve EGSİAD tarafından yapılan bu çalışmanın kardeşlik ve gönül birlikteliği açısında olumlu bir davranış olarak gördüklerini söyledi. Çelik, bu teşebbüslerin maddî ve manevî sonuçsuz kalmayacağını belirterek, “Bütün dostlarımızdan sadece bir tanesi bile hayırlı bir adım atarak buradaki işadamlarımızdan biriyle hayırlı bir işbirliği yaparsa bu toplantının hedefine ulaşmış olacağını kabul edeceğiz. Ancak bunun daha çok ötesinde kardeşliğimizin, dostluğumuzun pekişmesinde, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin pekişmesi açısında bu buluşmayı önemli gördüğümü söylemek istiyorum.” dedi.

TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ise sadece devletin teşvik vermesiyle buralara yatırım yapılması için yeterli olmadığını belirterek, bir insanın görmediği, tanımadığı ve hakkında fikir sahibi olmadığı yere yatırım yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

/ VAN

07.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'de işsizlik artacak

  Teşvikler işe yaramadı

  Türkiye enerji köprüsü

  Haziran’ın sebzesi, domates

  Ayçiçeğinde bereket

  Son zamlarla evlenmek artık daha zor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır