"Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklar "sevgi" bekliyor

Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında barınan çocukların her türlü ihtiyacının devlet tarafından en iyi şekilde karşılandığını belirterek, ‘’Çocukların en büyük gereksinimleri, sevgi ve ilgi görmek’’ dedi.

Kurdoğlu, başşehirde Sincan, Çankaya, Yenimahalle ve 2’si de Keçiören’de olmak üzere 5 çocuk yuvasında 0-12 yaş arası 457, Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ve Keçiören’deki 4 yetiştirme yurdunda ise 13-18 yaş grubu 264 çocuğun barındığını bildirdi.

Mehmet Kurdoğlu, korunmaya muhtaç çocuklara, aynî ve nakdî yardım, koruyucu aile, evlât edindirme, aile yanında bakım, çocuk yuvaları, sevgi evleri, çocuk evleri, çocuk ve gençlik merkezleri ile hizmetler verildiğini belirtti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kurumun, çocuğun her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunması konusunu 3 boyutta ele aldığını bildiren Kurdoğlu, şöyle devam etti:

‘’Birinci olarak çocuk haklarının toplum içinde izlenmesi ve desteklenmesi, gerekirse koruyucu, destekleyici hizmetlerle çocuğun ailesinin yanında korunması ve bakımının sağlanması hedefleniyor. İkinci olarak, aile ortamında bakılamayan çocuklar kurum bakımına alınıyor. Kurum bakımının olumsuzluklarının giderilmesi için koğuş sisteminden ev tipi kuruluşlara geçilmektedir. Üçüncü olarak ise koruma altında bulunan çocukların aileleriyle meslekî çalışma yapılmak suretiyle koruyucu, destekleyici hizmetlerle aile yanına dönüşleri sağlanıyor.’’ Kurdoğlu, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında barınan çocukların her türlü ihtiyacının devlet tarafından en iyi şekilde karşılandığını bildirdi.

PSİKOLOJİLERİ BOZULUYOR

Çocukların, yaş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin en büyük ihtiyaçlarının ‘’sevgi ve ilgi görmek’’ olduğunu belirten Kurdoğlu, vatandaşlardan, düzenli olarak ayın ya da haftanın belirli bir gününü, yetiştirme yurtlarında ve yuvalarda barınan çocuklara ayırmalarını ve sevgilerini göstermelerini beklediklerini ifade etti. Kurdoğlu, ‘’Ancak bunun kesintiye uğramaması lâzım. Çünkü buna alışan çocuklarımız, bekledikleri ve bağlandıkları kişiler gelmediği zaman üzüntü duyuyorlar ve psikolojileri olumsuz etkileniyor’’ diye konuştu.

/ ANKARA

07.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Millet yasağı unutmadı

  METRİS CEZAEVİNE KONULDULAR

  Atalay: Ortada birbiriyle irtibatlı örgüt var

  Gül: Soruşturma normal seyrinde işler

  Abant Platformu: Her türlü şiddete red

  Soylu: İki partinin kavgasını izliyoruz

  Başbakanlık tezkeresi Meclis gündeminde

  Tarım ilâçları da reçeteyle satılacak

  Şırnak’ta 1 terörist yakalandı

  Yurt dışındaki kültür varlıkları eşgüdümle korunacak

  ‘’Medeniyetler İttifakı”nı Aydın yürütecek

  Çocuklar "sevgi" bekliyor

  Denize düşen adam bu projeye sarılacak

  AB üyeliği, iç politikaya malzeme yapılmasın

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır