"Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

METRİS CEZAEVİNE KONULDULAR

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur ile emekli orgeneral Hurşit Tolon, Metris Cezaevi’ne götürüldü. Eruygur ve Tolon, TCK’nın 312 ve 314/1. maddeleri kapsamında tutuklanmışlardı. TCK’nın 312. maddesi, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırma”, 314/1. madde ise “silâhlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçunu düzenliyor.

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur ile emekli orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen emekli orgeneral Eruygur ile emekli orgeneral Tolon’un sorguları tamamlandı. Mahkeme, Eruygur ile Tolon’un tutuklanmasına karar verdi. Eruygur ve Tolon, Metris Cezaevi’ne konuldu.

Eruygur ve Tolon’un, savcılıkça, TCK’nın 312 ve 314/1. maddeleri kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildikleri belirtildi. TCK’nın 312. maddesi, ‘’cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir’’ hükmünü içeriyor. 314/1. madde ise ‘’silâhlı örgüt kurmak ve yönetmek’’ suçunu düzenliyor.

Soruşturması kapsamında son olarak gözaltına alınan 21 kişiden ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın da daha önce tutuklanmıştı. Soruşturmanın önceki safhasında da emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 48 kişi tutuklanmıştı. Böylece, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamındaki tutuklu sayısı 58’e yükseldi.

KUDDUSİ OKKIR VEFAT ETTİ

Bu arada ‘’Ergenekon soruşturması’’ kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilen işadamı Kuddusi Okkır, tedavi gördüğü Edirne’deki Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümünde öldü. Eşi Kuddusi Okkır’ın dün sabah saat 06.00 sıralarında öldüğünü belirten Sabriye Okkır, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde işlemleri tamamladıktan sonra eşinin cenazesini İstanbul’a götüreceğini kaydetti.

Okkır, eşinin bir süreden bu yana kanser tedavisi gördüğünü bildirdi.

/ İSTANBUL

07.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Millet yasağı unutmadı

  METRİS CEZAEVİNE KONULDULAR

  Atalay: Ortada birbiriyle irtibatlı örgüt var

  Gül: Soruşturma normal seyrinde işler

  Abant Platformu: Her türlü şiddete red

  Soylu: İki partinin kavgasını izliyoruz

  Başbakanlık tezkeresi Meclis gündeminde

  Tarım ilâçları da reçeteyle satılacak

  Şırnak’ta 1 terörist yakalandı

  Yurt dışındaki kültür varlıkları eşgüdümle korunacak

  ‘’Medeniyetler İttifakı”nı Aydın yürütecek

  Çocuklar "sevgi" bekliyor

  Denize düşen adam bu projeye sarılacak

  AB üyeliği, iç politikaya malzeme yapılmasın

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır