"Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Otomobil

HEM GENİŞ, HEM EKONOMİK

Nissan Note amcası X-Trail gibi yumuşak ayarlanmış süspansiyonu sayesinde yoldan gelen darbeleri içeri iletmemesi ile ve yoldan çıkma eğilimi göstermemesi ile oldukça başarılı.

Kompakt sınıfındaki rekabet otomobil dünyasındaki en bilinen klişelerindendir. Fakat Citroen'in C4 sedanı, Opel'in yeni Astra Sedanı ve Fiat'ın Linea'sıyla, otomobil firmalarının Türk sürücülerinin eğilimini iyi ölçtüklerini görebiliyoruz. Yani rakamlarında gösterdiği gibi Türkiye sedanı seviyor. Yalnız şu da bir gerçek ki artık otomobil ve SUV sınıfının özelliklerini bünyesinde barındıran MPV segmenti, kendini iyi ifade etmesi ile önümüzdeki yıllarda pazarda daha fazla pay alacağına inanmaktayım.

Her yanda eşya gözü

4.083 mm'lik uzunluğu, 1.691 mm genişliği ve 1.550 mm yüksekliği ile Note, hem kompakt, hem de güçlü görünmeyi başarıyor. Büyük farları, geniş dikiz aynaları ve heybetli görünümü ile ilk bakışta ferah iç mekânının mesajını veriyor. Aynı zamanda enteresan arka spotları ile çekiciliğinin altını çiziyor.

İç mekânın her yanına serpiştirilmiş küçük eşya gözlerini ön koltuğun altında görebiliyor, hatta ön koltukların arkasına konulan seyyar masa ile aile için otomobil kavramını yaşıyorsunuz. Note'nin 280 litrelik bagajı 437 litreye çıkabiliyor. Bagajın tabanındaki iki parçalı kaplama çıkarılarak bagaja daha da derinlik kazandırılabiliyor.

Motor açısından ürkek olmanıza izin vermeyen Nissan Note aynı zamanda amcası X-Trail gibi yumuşak ayarlanmış süspansiyonu sayesinde yoldan gelen darbeleri içeri iletmemesi ile ve yoldan çıkma eğilimi göstermemesi ile oldukça başarılı. Nissan Note çok yüksek bir araç olmasa da iç mekânda sanki yüksekmiş gibi bir his uyandırıyor bu da bir tasarım harikası diyebiliriz. Neredeyse motoru yokmuş diyecek kadar sessiz bir motoru var desek yalan olur ama dizel standartlarına bir motor sesi var. Kaputun altındaki Renault patentli 1.5 dCi dizel motoruyla Nissan Note, performans ve ekonomi beklentilerini rahatlıkla karşılıyor.

100 km'de 5.8 lt yakıt tüketimi ile oldukça ekonomik olan Note 0-100 km/s hızlanmasını 13 sn'de tamamlıyor. Sonuç olarak artık sedandan sıkılan ve hayatına renk katmak isteyen genç babalar için hem geniş, hem ekonomik, hem de dinamik bir araç.

Esad SİVRİ

07.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Başlıklar

  HEM GENİŞ, HEM EKONOMİK

  HYUNDA, DÜNYADA İLK BEŞTE

  DAIHATSU'DAN YAZ HEDİYESİ

  PORSCHE TUTKUNLARI İSTANBUL PARK'TA BULUŞTU

  VEYSEL EROĞLU'NDAN FORD'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

  SUZUKİ SWİFT, 1 MİLYONU GEÇTİ

  KİA'DAN ESNAFA KAMPANYA

  SKODA AUTO, SATIŞLARINI % 18,4 ARTTIRMAYI BAŞARDI

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır