"Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’a 2009’a kadar mühlet

BM’NİN Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasını Koruma Komitesi, eksikliklerini tamamlaması konusunda İstanbul’a 2009’a kadar mühlet verdi.

Komite’nin Kanada’nın Quebec şehrinde yaptığı toplantıda, İstanbul’un Dünya Mirası Koruma listesinden çıkartılması konusu gündeme geldi.

Toplantıda, bir süre önce İstanbul’u ziyaret eden UNESCO heyetinin raporu görüşüldü. Komite, İstanbul’a giden heyetin hazırladığı rapor doğrultusunda, İstanbul’a eksikliklerini tamamlaması konusunda 2009’a kadar mühlet verilmesini kararlaştırdı.

Dünya Mirasını Koruma Komitesi, iki yıl önce Litvanya’nın başşehri Vilnius’ta düzenlediği, “Dünya Kültür Mirası” listesine alınacak veya bu listeden çıkarılacak site ve şehirlerin durumuyla ilgili toplantıda İstanbul’un durumunu görüşmüştü. Komite, İstanbul’un yapması ve alması gereken tedbirler konusunda bir dizi teklifte bulunmuş ve görülen eksiklikleri 2008 yılına kadar gidermesi için İstanbul’a süre vermişti. İstanbul’un tarihî alanları, kültürel varlık olarak 1985 yılında Dünya Kültür Mirası listesine kaydedilmişti. Dünya Mirasını Koruma Komitesi’nin, kentsel gelişim ve sit alanlarının korunmasına yönelik endişelerinin ardından, İstanbul’un bu listeden çıkarılması gündeme gelmişti.

08.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’a 2009’a kadar mühlet

  NASIL BİLİRDİNİZ?

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır