"Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Doğan duâlarla uğurlandı

BODRUM'DA önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hasan Doğan'ın cenazesi Fatih Camiinde binlerce kişinin katıldığı öğle namazından sonra Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dostum, kardeşim'' diye tanımladığı Hasan Doğan'a karşı son görevini yerine getirmek üzere cenaze arabasıyla birlikte Fatih Camii'nden mezarlığa geldi. Başbakan Erdoğan, burada Hasan Doğan'ın mezarına kürekle toprak attı. Erdoğan, defin sonuna kadar mezarlıkta Doğan'ın ailesinin yanında yer alarak, kendilerine destek verdi. Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, mezarın içine inerek, babasının naaşını yerine koydu. Edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın cenazesi toprağa verildi. Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri de Hasan Doğan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.Bu arada, Fatih Camii'ndeki cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

FEDERASYON BİNASINDAKİ TÖREN

Hasan Doğan için, 143 gün süreyle başkanlık yaptığı TFF'nin İstanbul 4. Levent'teki merkez binasında tören düzenlendi. Federasyon binasının bahçesinde düzenlenen törene ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, federasyon yöneticileri ve yetkilileri, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp başkanları ve yöneticileri, sporcular, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

08.07.2008


 

Oğlu Selim: Ne olur duâlarınızı eksik etmeyin

Bodrum’da geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın cenazesi dün defnedildi. Hasan Doğan’ın tabutu önünde gerçekleştirilen törende konuşan oğlu Selim Doğan, “Bu acıyı bizlerle paylaşan herkese teşekkür ederiz. O, hayatının her döneminde iyi bir örnek oldu. Ben onu örnek alarak yolundan ilerlemeye çalışacağım. Ne olur duâlarınızı eksik etmeyin” dedi.

UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın vefatından ötürü yaşadığı üzüntüyü dile getirdiği konuşmasında, ''Bir Hasan Doğan geldi ve geçti'' dedi. FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin taziyelerini katılımcılara ileten Erzik, 27 Haziran Cuma günü Hasan Doğan'ın Viyana'daki Futbol Federasyonu Başkanları ve Sekreterleri Toplantısı'nda tebrikleri kabul ettiğini ve kendisinin de bunu gururla izlediğini aktararak, şunları söyledi: ''Kendisi için ne mutlu ki, bu kadar kısa zamanda UEFA ve FIFA'da kendisini sevdirmişti. Ben kendisini 3 yıldır tanıyorum. Yazık ki, Türk futboluna bu kadar emeği geçmiş, hoşgörü ile yaklaşarak önemli değerler kazandıracak değerli bir futbol adamını bu kadar kısa bir zamanda kaybettik. Kendisini bu kadar sevdirmesinde, insani değerleri öne çıkarıyor olmasının büyük katkısı olduğu kanaatindeyim. Çok kısa tanıdım kendisini. Hoşgörülü, kavgacı hiç olmayan, olayları olumlu yönde yönlendirmeye çalışan bir insandı. Hele hele futbolda kavgacı olmak bazen işe yarar. Bu değerleri daha fazla yücelterek nice yıllar el ele çalışırız ve yardımda bulunuruz demiştim.''

Hasan Doğan'ın Türk Bayrağı'na sarılı ve üzeri çiçeklerle kaplı tabutu önünde gerçekleştirilen törende konuşan oğlu Selim Doğan ise, bugün herkesin acısının çok büyük olduğunu kaydederek, ''Bu acıyı bizlerle paylaşan herkese teşekkür ederiz. O, hayatının her döneminde iyi bir örnek oldu. Ben onu örnek alarak yolundan ilerlemeye çalışacağım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin'' dedi.

08.07.2008


 

Aragones: Fenerbahçe'nin olağanüstü bir altyapısı var

FENERBAHÇE teknik direktörü Luis Aragones, İspanyol Marca gazetesine verdiği demeçte, ''İspanyol futbolunda teknik direktöre saygı bitti'' dedi.

Aragones, ne basının ne de kulüp yöneticilerinin teknik direktöre saygı duyduğunu savunup, ''Bazıları her şeyi bildiklerini zannedip konuşuyor, ama hiçbir şey bilmiyor. İspanya'da teknik direktörlerle ilgili yaşananlar bazen hiç yaraşır değil'' değerlendirmesinde bulundu. İspanyol teknik adam ayrıca, Fenerbahçe için ''olağanüstü şaşırtıcı bir alt yapısı var'' derken, ''Beni isteyen, önemli bir kulüpteyim'' diye ekledi. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Villar'ın ''Avrupa Şampiyonası'ndaki başarının yüzde 95'i futbolcuların yüzde 5'i ise Aragones'in'' sözüne de cevap veren tecrübeli teknik adam, ''Yüzdeden konuşmamalıydı. Elbetteki başarı çocukların, grubun. Başaktörler onlar, ama yüzdeye gerek yok'' diye konuştu.

08.07.2008


 

UEFA: Deivid'in sakatlığı Fenerbahçe'yi sekteye uğrattı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid De Souza'nın sakatlığını, ''Deivid'in sakatlığı, Fenerbahçe'yi sekteye uğrattı'' başlıklı haberle duyurdu.

UEFA'nın internet sitesinde, sarı-lacivertli takımın Avusturya Kitzbühel'de İspanyol çalıştırıcı Luis Aragones ile yaptığı ilk antrenman sırasında sol ayak fibula kemiği kırılan Deivid'e ilişkin bir haber yer aldı. ''Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 5 hayati gol atan Deivid'in yeni yıla kadar oynaması mümkün görünmüyor'' denilen haberde, Brezilyalı forvetin ameliyat için Almanya'nın Münih kentine götürüldüğü belirtildi. Haberde, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Inter ve CSKA Moskova, ikinci turda Sevilla, çeyrek finalde de Chelsea ile yaptığı karşılaşmalarda Deivid'in gösterdiği performans da övüldü.

08.07.2008


 

Sivas, Bursa'dan golcü Tum'u renklerine bağladı

SİVASSPOR'UN, Bursaspor'da forma giyen Kamerunlu Herve Germain Tum'u renklerine bağladığı bildirildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Bursaspor'un forvet oyuncusu Kamerunlu Herve Germain Tum ile anlaşma sağlandı. Geçen sezon Fransa'nın Strasbourg takımından Bursa'ya transfer olan ve Kamerun Milli Takımı'nda da yer alan Tum'un, yeni sezonda Sivaspor'da forma giyeceği belirtildi. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, internet sitesinde transferle ilgili yaptığı açıklamada, ligde takımını muhafaza eden tek kulübün Sivasspor olduğunu söyledi.

08.07.2008


 

Chelsea, Kaka'ya talip oldu

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından geçen yıl dünyanın en iyi futbolcusu seçilen AC Milan'ın Brezilyalı oyuncusu Kaka'nın, İngiltere Premier Lig kulübü Chelsea'nin transfer listesinde olduğu bildirildi.

AC Milan kulübünün başkan yardımcısı Adriano Galliani, İtalyan La Stampa gazetesine yaptığı açıklamada, Chelsea'nin Brezilyalı oyuncu için ''astronomik'' bir teklif yaptığını belirtti. Ancak Galliani, teklifin ne zaman yapıldığına veya ne kadar olduğuna ilişkin bilgi vermedi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2003 yılında Sao Paulo'dan Milan kulübüne transfer olmuştu.

08.07.2008


 

Recep Kara'nın hedefi 3. defa başpehlivan olmak

BU yıl 647.'si yapılan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara ikinci kez başpehlivan oldu.

Finalde karşılaşan Recep Kara ile Ekrem Yavuz güzel bir mücadele sergiledi. 10 binin üzerinde seyircinin katıldığı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde normal sürede yenişemeyen Kara ve Yavuz, puan bölümünde mücadeleye devam etti. 10 dakikalık bölümünde Recep Kara rakibini yenmeyi başararak, ikinci kez Kırkpınar'da başpehlivan oldu. Recep Kara, hedefinin gelecek yıl da kürsüyeçıkarak altın kemeri üst üste 3. defa kazanan ilk başpehlivan olmak istediğini söyledi.

08.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır