"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Esad: Bush varken, barış yok

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, bu hafta sonunda Fransa’ya yapacağı ziyareti, ülkesinin dışa açılması için tarihî bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

Le Figaro gazetesinin sorularını cevaplayan Esad, İsrail ile barış görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması konusunda, ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerin ardından kurulacak yeni yönetime daha fazla güvendiğini belirtti.

Esad, ‘’Fransa’nın uluslar arası alanda önemli bir yeri var. Bu yüzden uluslar arası alana açılmamız için burası büyük bir kapı özelliği taşıyor. Bu ziyaret Fransa ve Avrupa’ya açılmak için tarihî bir ziyaret’’ dedi. Fransa’daki yeni yönetime övgü yağdıran Esad, bu yönetimin daha gerçekçi olduğunu ve iki ülkenin çıkarlarını daha fazla düşündüğünü, ikili ilişkilerin gelişmesi için sağlam bir temelin bulunduğunu kaydetti.

İsrail ile yürütülen aracılı barış görüşmelerine atıfta bulunan Esad, ABD’de bugünkü iktidar olduğu müddetçe, İsrail ile doğrudan görüşmenin imkânsız olduğunu söyledi. Suriye lideri, ‘’ABD’deki iktidar, barışı gerçekleştirmek için ne vizyon, ne de iradeye sahip. Gelecek yönetime daha fazla güveniyoruz’’ dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ABD Başkanı George W. Bush görevde olduğu sürece İsrail ile doğrudan barış görüşmelerine girmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.

Esad, Fransız gazetesi Le Figaro’nun internet sitesinde yayımlanan mülâkatında, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminden sonra göreve gelecek yeni ABD başkanının barış süreciyle daha fazla ilgileneceğini de iddia etti.

“Doğrudan görüşmelerde en önemli şey, kimin görüşmelere sponsor olduğu” belirten Esad, mevcut Amerikan yönetiminin barışı sağlama kapasitesine sahip olduğunu düşünmediklerini, şimdiki Washington yönetiminin bu konuda bir arzusu ya da vizyonu olmadığını, üstelik birkaç ay görev süresi kaldığını ifade etti.

Esad, İsrail ile yapılan dolaylı görüşmelerde ortak bir temel oluşturduklarında, yeni Amerikan yönetimine sürece katılmaları konusunda bazı kozlar verebileceklerini kaydetti.

Esad, Suriye ile İsrail’in yüz yüze görüşmeler için ortak bir temel oluşturmaya çalıştığını, bazı görüşmelere aracılık etmesi doğru ülkeyi bulmanın önemli olduğunu da açıklamasına ekledi.

ABD’de Kasım ayının ilk Salı günü yapılacak başkanlık seçimini kazanan aday, görevine Ocak 2009’da başlayacak.

/ Paris

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: Bush varken, barış yok

  Zirvede Berlusconi skandalı

  ABD, çekilme takvimi vermiyor

  Sırbistan’da, Batı yanlısı hükümet güvenoyu aldı

  Rice’dan, Rusya ve Gürcistan’a itidal çağrısı

  Kadınlara papaz olma yolu açıldı

  Pakistan Afganistan’ın suçlamalarını reddetti

  ADL, Ermeni tezinden çark etti

  Çin’de, 100 milyon tek çocuk var

  Hırsızı, çay ve sohbetle yatıştırdı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır