"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İhtilâl anayasası değişsin

The Independent dün yayınlanan Türkiye ile ilgili haberinde, Türk insanına 12 Eylül darbesi sonrası empoze edilen anayasanın değiştirilerek yeni ve sivil bir anayasanın hazırlanması gerektiğini vurguladı.


ACELE YENİ ANASAYA GEREKLİ

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, sürdürülebilir büyümeyi sağlayabilmek ve istihdamı arttırabilmek için Türkiye'de tam ve kesintisiz demokrasiye

Darbeci İngilize 34 yıl hapis

Afrika ülkelerinden Ekvator Ginesi’nde 2004 yılında darbe girişimine karışan İngiliz yetkili Simon Mann, 34 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ekvat


  Tutuklu paşalar Kandıra’da

Metris Cezaevinde bulunan Ergenekon tutuklu sanıklarından önceki akşam Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevine getirilenlerin emekli orgeneral Hurşit Tolon, ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile ATO Başkanı Sinan Aygün olduğu öğrenildi. Sanıkların bir kısmı ise Tekirdağ F Tipi Cezaevine götürülmüştü.


  Çetenin avukatı değiliz

Başbakan Erdoğan, AKP Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Baykal’ın “Ergenekon’un avukatıyım” sözüne gönderme yaparak, “Bir güncel gelişme olarak söylüyoruz. Biz mafyanın ve çetelerin avukatı değiliz” dedi.


  İddianame Cuma’ya kadar hazır

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında hazırlanan ve bitme aşamasına gelen iddianamede, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı (İP) Doğu Perinçek’in de yer aldığı 48’i tutuklu 85 sanığın bulunduğu belirtildi.


  Diyarbakır’daki patlamalarda Ergenekon iması

AKP Diyarbakır eski milletvekili Avukat Cavit Torun, Diyarbakır’da son 2 yılda meydana gelen ve 16 kişinin öldüğü 3 ayrı bombalı saldırıyı terör örgütü Ergenekon’un yaptığını ima etti.


  Ölümlerde kene AIDS’i geride bıraktı

TÜRK Sağlık-Sen tarafından hazırlanan kene raporuna göre kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Türkiye’de AİDS’i bile geçti.


  5 yaşında çaycı, 7 yaşında marangoz

KONYA Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, şu ana kadar yaptığı incelemeler sonucu, nisan ayında işe giriş bildirgesi veren 31 bin kişiden 500 çocuğun sigortasını iptal etti.


  İnternet suçlarında kapsam genişliyor

TELEKOMİKASYON Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da belirtilen katalog suçlara ‘’kişisel hakaret’’ ve ‘’zombi’’ olmak üzere 2 yeni suç eklenmesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.


  Çalışanlara “komando eğitimi” veriliyor

TAKIM çalışması ve kurum içi iletişimine önem veren bazı şirket yöneticileri, çalışanları ile omuz omuza katıldıkları eğitim programlarında komandolar gibi direklere tırmanarak, zorlu engelleri aşıyor.


  Demirci ustasından yeni bir icad daha

YOZGAT'IN Kadışehri ilçesinde 3 yıl önce kendi otomobilini yapıp ‘’Şimendifer’’ adını veren demirci ustası Ahmet Ardıç, şimdi de biçerdöver radyatörlerindeki tozlanmayı önleyen sistemi geliştirdiğini öne sürüyor.


  Obezite yakın tehlike

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, ‘’Türkiye’de obezite görülme sıklığının yüzde 1516’lara çıktığını’’ belirterek, bu oranın kadınlarda yüzde 40, erkeklerde ise yüzde 20 olduğunu söyledi.


  Kalbimizi ihmal ediyoruz

SAĞLIK Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Şah Topçuoğlu, Türkiye’de ve tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırayı almasına rağmen kalp hastalarının yüzde 60’ının ‘’hasta olduğunu bilmediği’’ni kaydetti.


  Diyanet, 20 stajyer öğretmen alacak

DİYANET Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında açık bulunan öğretmen kadrolarına sözlü sınavla 20 stajyer öğretmen alacak.


  2 çocuklu anne derece yaptı

EVLENİP iki çocuk sahibi olduktan sonra üniversite sınavına girerek İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazanan Selcen Kumru (30), okulu üçüncülükle bitirmeyi başardı.


  Savcı Öz'e sıkı koruma

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün yakın koruma sayısı arttırıldı, 2’si zırhlı 3 araç tahsis edildi.


  ABD: Bu, Türkiye’nin iç meselesi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Türkiye’de yürütülen ‘Ergenekon’ soruşturmasıyla ilgili tutuklamaların Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.


  Çiçek: Ceza Mahkemesi Kanununu bilmiyorlar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasındaki tutukluluk süreleri dolayısıyla yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak, ‘’Ceza Muhakemesi Kanununu (CMK) bilmiyorlar’’ dedi.


  Kelkit Havzası, Menderes'e model olacak

BÜYÜK Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Genel Sekreteri ve Uşak Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker ‘’Havzamızın çevre sorunlarını çözmek amacıyla Kelkit Havzası’nı örnek aldık’’ dedi.


  “Okkır soruşturması”

ADALET Bakanlığı, “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilen iş adamı Kuddusi Okkır’ın ölümüyle ilgili olarak soruşturma başlattı.


  Bahçeli’den “fetret dönemi” genelgesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan gündem ve muhtemel gelişmeler hakkında il ve ilçe yöneticilerine yönelik bir genelge yayımladı.


  Soylu: Ekonomi iflâs noktasına geldi

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’biriken ekonomik sorunların sonuçlarının sadece siyasî belirsizliğe atfedilmesinin, tamamen gerçeğin saptırılması’’ olduğunu ifade etti


  Rektör adaylarının mülâkatı bugün son

GÖREV süreleri Ağustos ayında sona erecek 21 üniversitenin rektörlerinin yerine seçilen rektör aday adaylarının mülâkatları bugün sona erecek.


  Cenaze törenine giderken öldüler

ANTALYA'NIN Korkuteli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


  CHP’ye usûlsüzlükten suç duyurusu Resmî Gazete’de

ANAYASA Mahkemesi’nin, CHP’nin hesaplarında usulsüzlük yaptığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunma kararı Resmî Gazete’de yayınlandı.


  Tepemizde bir enerji santrali var

Tabii enerji kaynaklarından güneş enerjisiyle Türkiye’nin şu anda ürettiği enerjinin (Türkiye 2007’de 191 milyar kilovatsaat enerji üretti) iki katını üretebileceği belirtiliyor.


  Böbreğinden 69 taş çıktı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 14 yaşındaki kızın böbreğinden 69 taş çıktı. Çocuğun böbreğindeki taşlar, 2,5 saat süren ameliyatla alındı.


  Anne sütü ağrı kesici gibi

‘Endorfin’ adı verilen maddeler içeren ve ilk altı ay tek gıda olarak tavsiye edilen anne sütü tabiî bir ağrı kesici olarak biliniyor.


  Çocuklara, yüksek tansiyon ve kolesterol uyarısı

AMERİKAN Pediatri Akademisi, ailesinde yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı bulunan çocukların 2 yaşından itibaren kontrolden geçirilmesini tavsiye etti.


  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler

Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla 28 Haziran'da İzmir’den yola çıkan bisikletçiler, turlarını Antalya’nın Kaş ilçesinde tamamladılar.


  Nasreddin Hoca Google logosunda

Dünyanın en ünlü arama motorlarından Google’ın Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, Google’ın açılış sayfasına zaman zaman işlenen Türk kültürünü temsil eden figürlerin bir anlamda Google’ın Türkiye pazarına verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.


  İnternette oy hakkını satmak isteyince...

BİR açık arttırma sitesinde 2008 ABD başkanlık seçimleri için oy hakkını satışı çıkaran üniversiteli genci, 10 bin dolar para ve 5 yıl hapis cezası bekliyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır