"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

MÜSTEHCENLİK TARTIŞILIYOR

Bizim Aile’nin bu ayki kapak dosyası müstehcenlik üzerine. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Cinsellik konusunda kontrolü başaran toplumlar ayakta kalacaklardır” diyor.

Bizim Aile’nin bu ayki kapak dosyası müstehcenlik üzerine. İnsanlık tarihi boyunca bütün peygamberlerin mücadelesini verdiği problemlerden bir tanesi de açık saçıklık.

Özellikle çağımızda bütün geçmiş asırlardan daha yoğun bir şekilde bu sosyal problem yaygınlaşmakta. Hukukî sınırları nerede başlar, nerede biter konusuna hiç girmeden, araştırma grubuyla çok daha farklı bir açıdan konuyu ele almış Bizim Aile.

“’Müstehcenlik nerede başlar, nerede biter?’ diye soran dergi, tartışmalara Kur’ân’dan cevaplar veriyor.

Bu ayki dosyada Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile müstehcenlik üzerine yapılan doyurucu bir sohbet yer almakta. Fatma Yılmaz’ın gerçekleştirdiği sohbette Tarhan Hoca, “Cinsellik konusunda kontrolü başaran toplumlar ayakta kalacaklardır” diyor.

Eğitimci Ayşe Koçyiğit Aydın, gelecek neslin kişilik oluşumunda çocukların oynadıkları oyuncakların önemini anlatıyor. Müstehcenlik çerçevesinde “Barbie” oyuncaklarla ilgili çalışma dikkat çekiyor. Tarihçi Zeynep Çakır, Osmanlı’da harem geleneğini arşiv bilgileri ışığında aydınlatıyor. Seyahat yazıları, Tıbb-ı Nebevî konusunda gerçekleştirilen panelden anekdotlar, çizgi filmler üzerine hazırlanmış araştırma yazıları, Hollanda Mektubu, Evlilik ve Kadın Dünyası sayfaları da var. Mehtap Yıldırım, son aylarda sayıları gittikçe artmaya başlayan anne kız cinayetleri üzerine ilginç bir çalışma ile ilgili yazı Bizim Aile’de. Minik Meleğim, Düğün Hazırlıkları, Sağlık ve Hayat, Yasemin’in Tenceresi, Şifahane ve birçok sayfa da okunmayı bekliyor.

09.07.2008


 

Şanlıurfa Gezici Sanat Sahnesi Türkiye turunda

ŞANLIURFA Belediyesi tarafından kültürel ve sanatlar faaliyetlerde kullanılmak üzere yaklaşık 210 bin YTL’ye satın alınan ‘Gezici Sanat Sahnesi’ basın mensuplarına tanıtıldı.

Hazırlıklarını tamamlayan sanat sahnesi Şanlıurfa’yı kültürel ve sanatsal anlamda tanıtmak için Türkiye turuna çıkacak. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa kültürünü ve sanatını, ‘Gezici Sanat Sahnesi’ birlikte tüm Türkiye’ye tanıtacaklarını ifade ederek, Kültür ve Sanat TIR’ına Ağrı, Van gibi birçok şehirden yoğun taleplerin yaşandığını kaydetti. Şanlıurfa ve ilçelerinde sanatsal ve kültürel faaliyetlerde yaşanan sahne sorunu çözdüklerini ifade eden Fakıbaba, “Bu konuda özel olarak tasarlanan ‘Gezici Sanat Sahnesi’ ile birlikte özellikle ilçelerimizde tiyatro, konser ve eğitici faaliyetler organize etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin diğer kentlerine ise Şanlıurfa ile özdeşleşmiş olan sıra gecesi ve çiğköfte ile misafir olmayı hedefliyoruz. Gezici Sanat Sahnesi’nin tanıtım açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. TIR’ın belediyemize kazandırılmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Gezici Sanat Sahnesi’nin çevre iller tarafından da yakından takip edileceğini belirten Fakıbaba, şöyle devam etti: “Bakın göreceksiniz, komşu iller bunu hemen alıp kopya edecektir. Çünkü maliyeti çok ucuzdur. Tanıtımı ve kente kazındırdıklarına gelince ise konuşmaya bile gerek yoktur.”

/ Şanlıurfa

09.07.2008


 

Mehter, Estonya’da büyük ilgi gördü

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bandosu, Estonya’nın en büyük adası olan Saaremaa’nın başşehri Kuressaare’de düzenlenen 13. Kuressaare Şatosu Festivaline dâvetli olarak katıldı.

İlk gösterisini 9. Uluslararası Paide Kalker Festivalinde yapan Mehter Takımı, tarihi savaş san'atlarını konu alan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Letonya’dan şövalye gruplarının katıldığı Kuressaare Şatosu Festivalinin açılışında da yer aldı. Açılış konuşmasını Saaremaa Belediye Başkanı Urve Tiidus ile birlikte yapan Türkiye’nin Tallin Büyükelçisi Şule Soysal, dünyanın en eski yürüyen bandosu olan Mehter’in kültürel bir fonksiyon da icra ettiğini ve ordular yanında, Mozart, Beethoven, Haydn gibi büyük Avrupalı bestecilere de ilham kaynağı olduğunu söyledi. Kuressaare’de şeref konuğu olarak gösteri ve konserlere devam eden Mehter Takımı, ada halkı ve adayı ziyaret eden turistler tarafından büyük ilgi gördü ve alkışlarla karşılandı. Estonya’nın başşehri Tallin’de de tarihî şehir sokaklarında yürüyen ve tarihî meydanda konser veren Mehter Bandosu, Eston halkı ve turistlerin büyük ilgi ve beğenisini kazandı. Türkiye’nin Tallin Büyükelçiliğince “Dünyanın En Eski Askerî Bandosu Mehter” başlığıyla hazırlanan ve Mehter’in kültür ve müzik açısından katkılarını içeren İngilizce ve Estonca broşürler izleyicilere dağıtıldı ve çok ilgi gördü.

09.07.2008


 

Gaziantep’te Uluslararası Mozaik Kongresi

ULUSLARARASI Çağdaş Mozaikçiler Birliğinin (AIMC) düzenlediği 11. Uluslararası Mozaik Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Gaziantep’te yapılacak.

Kongrenin başkanlığını üstlenen arkeolog Mehmet Önal, Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te yapılacak olan kongrenin, Zeugma mozaikleri ve Gaziantep’in yanı sıra bölgenin tanıtımına önemli katkı yapacağını söyledi. Gaziantep Ticaret Odası’nın da destek verdiği kongrenin 7-10 Ekim 2008’de gerçekleştirileceğini belirten Önal, hazırlıkların sürdüğünü, kongrenin duyurularını yapmaya başladıklarını bildirdi. Mehmet Önal, kongreye AIMC üyesi bilim adamlarının yanı sıra Antik Mozaik Araştırmaları Birliğine üye mozaik uzmanlarının da katılacağını ifade ederek, ‘’Kongrede çağdaş mozaik san'atı, antik mozaik ve mozaik restorasyonu konularında yerli ve yabancı katılımcılar bildiriler sunacak. Ülkemizde ilk kez Gaziantep’te yapılacak kongre, Zeugma mozaiklerinin tanıtımına önemli katkı yapacak’’ dedi.

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır