"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Güiza 21 milyon Avro'ya patladı

İSPANYOL basını, Fenerbahçe'nin, Real Mallorca'ya 17 milyon 400 bin Avro bonservis bedeli ödeyerek, Daniel Güiza'nın transferini gerçekleştiğini yazdı.

İspanyol gazeteleri, Fenerbahçe'nin, ilk başta kabul etmemesine rağmen, teknik direktör Luis Aragones'in ısrarı üzerine, vergi dahil 17 milyon 400 bin Avro tutan bonservis bedelini banka kredisiyle ödediğini iddia etti. Gazeteler, Güiza'nın Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağını ve sezon başına net 3 ile 3.5 milyon Avro arasında para alacağını ileri sürdü.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİYOR

Öte yandan Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Kitzbühel Kasabası'nda sürdürüyor. Yoğun yağmur yağışı nedeniyle sarı-lacivertlilerin antrenman sahasının bozulması üzerine, Fenerbahçeli futbolcular kamp yaptıkları yere 20 km uzaklıkta başka bir sahada antrenman yaptılar. İspanyol teknik adam antrenmanda futbolcularına topla çalışmanın yanı sıra 200 metrelik depar koşularıylada kondisyon yüklüyor. Aragones ayrıca kampın ilk günü ayağı kırılan Deivid futbolcular üzerinde şok etkisi oluşturması üzerine idmanlarda psikolojik destek veriyor. Aragones, futbolculara tercümanı aracılığıyla yaptığı konuşmada ''Altı ay sakatlık önemli değil. Herşey kafa da bitiyor. Çalışmalarınıza devam edin'' dediği duyuldu.

KAMPTA ARAGONES KURALLARI

Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlık kampında, tam anlamıyla Luis Aragones kuralları işliyor. Aragones'in tüm takım oyuncularının, teknik heyet ve takım personeliyle birlikte, aynı anda ve birlikte yemek yemesi geliyor. Aragones, özellikle yemeklerde hem personeli hem de oyuncuları aynı saatte, bir arada ve aynı yerde istiyor. Takım ruhu ve birliktelik duygusunun aşılanmak istendiği bu uygulamayla, her yemek saatinde Avusturya'daki Fenerbahçe kafilesi bir araya gelmiş oluyor. Aragones'in dikkat ettiği şeylerden bir tanesi de günlük programa herkes tarafından istisnasız uyulması. Günlük programlarını kendisi hazırlayan Aragones her akşam oda kapılarının altından atılan kağıtlarla bu programı herkese duyuruyor. Böylece, bir aksaklık ve aksilik yaşamadan, belirlenen program çerçevesinde, Avusturya'daki yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

09.07.2008


 

HASAN DOĞAN'IN ADI ÖLÜMSÜZLEŞİYOR

BAHÇELİEVLER Belediyesi, Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın adının, Bahçelievler Spor Kompleksi'ne verileceğini bildirdi.

Yapımı süren spor kompleksinin Hasan Doğan Spor Salonu olarak hizmete gireceği kaydedildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ''Belediyemiz meclisince ittifakla alınan kararla Bahçelievler'imizin sakini, Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan'ın ismi, yapımı tamamlanmak üzere olan spor kompleksine verilerek, halkımızın gönlünde sonsuza kadar yaşatılacaktır. Çevre düzenlemeleriyle tamamlanmak üzere olan spor kompleksimiz, artık Hasan Doğan Spor Salonu olarak hizmete girecektir'' dedi. Öte yandan Beylikdüzü Belediyesi, vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın adının, Kavaklı'da yeni tamamlanan stada verileceğini bildirdi. Kavaklı'da yapımı tamamlanan stadın açılış töreni için hazırlıkların yapıldığı sırada acı haberi aldıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Doğan'ın kaybından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Orakçı, TFF Başkanı Hasan Doğan'ın adını, Beylikdüzü'nde sporla bütünleşen bir mekana verecek olmaktan onur duyduklarını kaydetti.

09.07.2008


 

Başpehlivan Recep Kara'ya ödül yağdı

KIRKPINAR'DA başpehlivan olan Belek Belediyesi güreşçisi Recep Kara'ya, Belek Belediyesi tarafından bir otomobil, bir ev ve 70 bin YTL ödül verildi.

Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara'ya, Belek'te düzenlenen törende, Belek Belediyesi tarafından bir otomobil, Belek'te bir daire, 70 bin YTL ve 10 Cumhuriyet altını verildi. Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, törende yaptığı konuşmada, ''Belediyemiz güreşçisi Recep Kara'nın kazanmış olduğu altın kemeri, Antalyalılar'a, Serikliler'e ve Belek halkına hediye ediyoruz. Ata sporumuz güreşe her zaman destek vermeye devam edeceğiz'' dedi. Başkan Mecek, diğer pehlivanlardan Salih Dorum'a bir otomobil, Mehmet Yeşil'e bir daire, Yüksel Kalay'a 10 cumhuriyet altını, Gürbüz Seçim'e 5 cumhuriyet altını, Abdullah Güngör'e 5 cumhuriyet altını, Yaşar Şah ve Gökhan Karatop'a da 3 Cumhuriyet altını verdi. Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı da, tüm pehlivanlara 40 cumhuriyet altını verdi.

09.07.2008


 

Skibbe: 1-2 oyuncu daha alarak transferi bitireceğiz

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, transfer çalışmalarının sürdüğünü ve duruma göre bir iki oyuncu alabileceklerini söyledi.

9.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin 3.gününe Uluslararası açılışına katılan Galatasaray'ın Teknik Direktörü Skibbe, burada gündemdeki konularla ilgili soruları cevaplandırdı. Oldukça keyifli bir gün geçirdiğini ifade eden Alman çalıştırıcı, " Bu çok güzel bir atmosfer. Müthiş bir şekilde etkilendim. Ben Brezilyada, Meksika'da, Almanya'da böyle festivallere katıldım ama böylesini görmemiştim. On gün oldu buraya geleli ve Galatasaray'da yapılan işlerden dolayı çok mutluyum. Son derece memnunum" dedi. Galatasaray'da ki son durum hakkında da açıklama yapan Skibbe, "Gelecek hafta milli takımda oynayan yedi futbolcuda bize katılacak ondan sonra takım olarak kadromuzu tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu. Transferlerle ilgili sorulara ise; "Biz Hary Kewell'i aldık ama durumumuza göre 1-2 oyuncu daha transfer yapabiliriz" diye konuştu.

09.07.2008


 

Efes ve F.Bahçe Ülker'in Avrupa rakipleri belli oldu

BASKETBOLDA Erkekler Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonu kuraları, Almanya'nın başkenti Berlin'de çekildi.

24 takımın yer aldığı Erkekler Avrupa Ligi'nde yer alan Türk temsilcilerinden Fenerbahçe Ülker 2., Efes Pilsen ise 3. torbada yer aldı. Yeni sisteme göre 6'şar takımın 4 grupta mücadele edeceği ligde oluşan gruplar şöyle: (A) Grubu: Maccabi Electra, Olympiacos, Unicaja, Cibona, Le Mans, Avellino. (B) Grubu: Montepaschi, FC Barcelona, Panathinaikos, Zalgiris, Prokom Trefl, SLUC Nancy. (C) Grubu: Tau Ceramica, Fenerbahçe Ülker, Virtus Roma, Olimpija, DKV Joventut, Alba Berlin. (D) Grubu: CSKA Moskova, Partizan, Real Madrid, Efes Pilsen, AJ Milano, Panionios.

09.07.2008


 

Beşiktaşlı Baki Mercimek Ankaraspor'da imza attı

BEŞİKTAŞLI Baki Mercimek, Ankaraspor ile 2 yıllık anlaşma imzaladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen törene Baki Mercimek ile Ankaraspor Genel Menajeri Mehmet Şen katıldı.

İmza töreninde Şen, iyi bir transfer gerçekleştirdiklerini söyledi. Baki Mercimek'i isteyerek aldıklarını ifade eden Şen, ''Çok iyi bir isim ve iyi bir futbolcu. Ankaraspor'a katkılar sağlayacağı için transfer ettik. İyi bir transfer yaptığımız için mutluyuz'' dedi.Daha önce Gençlerbirliği forması da giyen Baki Mercimek ise iki yıl aradan sonra yeniden Ankara'ya döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

09.07.2008


 

Kayserispor İtalya'da golcü arıyor

KAYSERİSPOR Kulübü Başkanı Recep Mamur, futbolcu transferi için genel menajer Süleyman Hurma ile birlikte İtalya'ya gitti.

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Yücel Şahin, Recep Mamur ile Süleyman Hurma'nın bugün İtalya'nın Milano kentine gittiklerini söyledi. Şahin, ''Başkanımız Recep Mamur ile genel menajerimiz Süleyman Hurma, daha önce belirlediğimiz bazı futbolcularla görüşme yapacaklar. İtalya'dan iyi bir golcü futbolcu alarak, transfer çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz'' dedi.

09.07.2008


 

Lampard Chelsea'de kaldı

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Chelsea, medyada yer alan haberlere cevaben, ''Yazılanların aksine Inter, Frank Lampard için bir rakam telaffuz etmedi. Ayrıca Lampard, Chelsea'de kalacağını söyledi'' açıklamasını yaptı.

İngiltere'de yayımlanan The Sun gazetesinin, Inter'in Lampard'a 12,82 milyon dolar teklif ettiğini iddia etmesi üzerine, Premier Lig kulübü, internet sitesinde bir açıklama yaptı.

09.07.2008


 

Capitol Cup 3. Yelken Yarışları ödülleri verildi

İSTANBUL Yelken Kulübü işbirliği ile düzenlenen Capitol Cup 3. Uluslararası Optiweek Optimist Yarışlarına bu yıl Bahreyn, Bulgaristan, İsrail, Danimarka, Makedonya, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Türkiye'den 7-12 yaş arasında 112 optimist katıldı.

Optimistler, Kınalıada, Caddebostan, Kalamış rotasında yarıştı. Üç gün boyunca denizde yarışan optimistler, Capitol Alışveriş Merkezini de ziyaret ederek kurulan dev ekranlarda sanal yelken yarışlarına katıldı. 3 gün süren zorlu yarışların ardından Capitol Cup'08, İstanbul Yelken Kulübünde düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

09.07.2008


 

2011 Okçuluk Dünya Kupası Finalleri İstanbul'da yapılacak

2011 Okçuluk Dünya Kupası Finalleri İstanbul'da yapılacak.

Uluslararası Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener, İsviçre'nin Lozan kentindeki federasyon merkezinde yaptığı açıklamada, 2010 Dünya Kupası finallerinin İskoçya'nın başkenti Edinburg'da, 2011 finallerinin de İstanbul'da düzenleneceğini bildirdi.

09.07.2008


 

Başkanın ardından

Ünlü şairimiz Yahya Kemal ne diyordu; “Artık demir alma günü gelmişse zamandan,/ meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan./ Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol,/ Rıhtımda kalanlar bu seyahatte elemli./ Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.”

Rahmetli başkanın ölüm haberi bizlere ulaştığında işte bu elemle gözlerimiz nemlendi. Çocuklarının, ailesinin ve Türk Milleti’inin hisleri neyse biz deo anda ve şimdi de bu hsilere yaşıyoruz. Peki bizi kendine bu kadar bağlayan, bu kadar sevdiren neydi?

143 gün önce onu yakından tanımaya başladık. Oysa o, iş dünyasında çok başarılı bir işadamıydı. Önce futbola barışı getirdi. O geldikten sonra kavgalar kesildi. Ezeli rakipler husumetleri bitirdi. Geldiği gün, Türk futboluna adalet getireceğini söyledi. Dediğini üç ay gibi kısa sürede yaptı. Türk milleti bir kere onun samimiyetine inanmıştı. Senelerce bu topluma kendini kazandırmaya, inandırıcı olmaya çalışanlar, bu hayattan ibret almalı. Rahmetli Hasan Doğan, yaşayışıyla, topluma verdiği mesajla, gönüllerde yaşamaya devam edecek. Hele Milli Takımın Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki maçlarında eşiyle gösterdiği o samimi sevinçler hiç unutulmayacak.

Kim ne derse desin, bu ülkede halk en iyi süzgeçtir. Türk halkı, federasyon başkanını, cumhurbaşkanını, başbakanını, bakanlarını ilk kez kendisi gibi sevindiğine şahit olmuştur. O eski, sevincini belli etmeyen, soğuk yüzler gitmiş, yerlerine sıcak, halk gibi sevinen, sevincini dışa vuran yüzler gelmiştir. Bu ülke ilk kez cumhurbaşkanını, başbakanını avazı çıktığı kadar sevinirken görmüştür. Ve rahmetli federasyon başkanını da. Her golden sonra eşine sarılması, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve bakanlarla içinden geldiği sarmaş dolaş olması, onu bize yakınlaştırmıştır. İşte onun arkasından üzülen bunun için üzülmüştür. Geriye doğru dönün bakın bakalım, kaç futbol federasyonu başkanının ismini hatırlayacaksınız? Bir ya da iki. Ama ilk olarak Hasan Doğan ismini hatırlayacaksınız.

O şimdi aramızda değil ama başlattığı futbol hamleleri umarız yarım kalmaz. En büyük iki hayalinden biri sporu ve futbolu okullara götürmek, geleceğin yıldızlarını mümkün olan en erken yaşta futbolla tanıştırabilmekti. Diğer bir hayali de, her şehre Avrupa standartlarında, modern ve sosyal amaçlı kullanılabilecek statlar inşa ettirmek vardı. Göreve başladıktan sonra Türk futbolunda gördüğü bu eksikliği giderebilmek adına durup dinlenmeden çalışıyordu.

Unutmayın, onun kalbini durduran Türk futbolu adına üzerine aldığı ağır yüktü. En son görüntülerinde bile futbolu konuşuyordu. Tatilde bile bu ülke futbolunu bir adım ileriye götürmenin derdindeydi. Rahmetli başkanın bayrağı bize teslim ettiği yer, o kadar zirvede bir yer ki, o bayrağı daha da ileriye götürmek boynumuzun borcu olmalı.

Biz, Türk Milleti olarak, işini doğru, dürüst ve ilkeli yapan, özel hayatında da örnek bir aile babası ve insan olan rahmetli başkana Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun

Kadir BIYIKLI

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır