"Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Belirsizlik artık bitmeli

Türkiye Genç İş adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Hazim Sesli, yerli ve yabancı yatırımcıların şu anda yatırımlarını beklemeye aldığını belirterek, ‘’Belirsizlik süreci bir an önce ortadan kalkmalı. Türkiye’nin bir an önce yoluna devam etmesi gerekiyor’’ dedi.

TÜRKİYE Genç İş adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, yerli ve yabancı yatırımcıların şu anda yatırımlarını beklemeye aldığını belirterek, ‘’Türkiye’nin bir an önce yoluna devam etmesi gerekiyor’’ dedi. Türkiye’nin şu anda bulunduğu karamsar ortamdan dolayı işadamlarının sıkıntılı olduğunu belirten Hazim Sesli, “Geçtiğimiz yıl hem cumhurbaşkanlığı hem genel seçim ve referandum yaşandı. 2007 yılını kaybetmiştik, 2008 yılını kazanacağımızı düşünürken belirsizlikler meydana geldi. Yüzde 7’ler seviyesinde seyreden büyüme trendinin düşmesiyle birlikte, yılda 700 bin insana iş sağlayacak yatırımların beklemeye alınması iyi olmadı” dedi.

Belirsizlik sürecinin bir an önce kalkması gerektiğine işaret eden Sesli, “Türkiye’nin bir an önce yoluna devam etmesi gerekiyor. Bu eğer partinin kapatılmasıysa Türkiye önümüzdeki yılda iki seçime birden gidebilir, kapatılmama kararı çıkacaksa da mevcut hükümetinin bir an önce ekonomik olağanüstü hal ilan edip, ekonomiye odaklanıp yeniden Türkiye’deki yatırımların artırılması ve yeniden yüzde 7 büyüme trendi yakalanıp, işsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

Hazim Sesli, kapatılma davası konusunda yargının vereceği karara saygılı olmak gerektiğini ifade ederken, “Demokrasiden vazgeçmemek gerekir. Eğer kapatma kararı alınırsa; demokrasiye saygı duyup, seçime gidilmeli ve seçimin sonucuna da uyulmalı” dedi. Dünya ekonomisinin bir kriz yaşadığını, Türkiye’de faizler ve enflasyon yüksek olsa da Merkez Bankası’nın politikalarının sağlam olduğunu ve dik durduğunu kaydeden Sesli, Türkiye’de büyük tehlikelerden birisinin gelen kısa vadeli sıcak para olduğuna işaret etti. Sesli, “Bu riski atabilmemiz için Türkiye’de belirsizliğin ortadan kalkıp, yabancı yatırımcıların Türkiye’nin önümüzdeki 5-10 yılını satın alabilecekleri ortam oluşturulmalı. O zaman Türkiye krizden çıkar” dedi.

TÜGİK çatısı altında 64 dernek, 6 federasyon, 6 bin üye bulunduğunu anlatan Sesli, üyeleri arasında yatırım yapanlar olduğunu, ancak hem yerli hem de yabancı yatırımcıların belirsizliğin ortadan kalkmasını beklediğini vurguladı. Sesli, yabancıların yatırım yapmak istediğini belirterek, “Ben, Uşak organize sanayi bölgesinin başkanlığını da yapıyorum. Bölgede birçok yabancı yatırımcının arsa talepleri var, ama sonuçlandıramıyorlar. Belirsizlikten dolayı yatırımlarını beklemeye aldılar” dedi.

10.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF: Mâlî kriz henüz bitmedi

  Belirsizlik artık bitmeli

  Boşa akan sulardan 58 milyar dolar gelecek

  En düşük memur maaşı 1.016 YTL

  Elektrik fiyatları artmaya devam edecek

  G-8 hububatı masaya yatıracak

  KOBİ’lerin borcu yeniden yapılandırıldı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör