"Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu terörist bir saldırı

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğundaki silâhlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu saldırıyı kimin yaptığına dair spekülasyonda bulunmam uygun düşmez. Bu bir terör eylemidir” dedi.


BİR SALDIRGAN KAÇTI

Sabah 10:30'da olay mahalline gelen bir araçtaki dört kişiden üçü Başkonsolosluk önünde nöbet tutan polis memuruna tabanca ve pompalı tüfekle ateş açt

Cumhurbaşkanı Gül: Tel’in ediyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki saldırıyı terörist bir saldırı olarak nitelerken,’’Bu tip terör saldırılarını şiddetle tel'in ediyorum. Bunl


  ÖLEN POLİSLERDEN 2’Sİ TRAFİK POLİSİ

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, ABD İstanbul Başkonsolosluğu vize giriş kapısındaki polis noktasına yapılan saldırıda, biri koruma görevlisi, 2’si trafik polisi 3 emniyet mensubunun şehit olduğunu, 3 saldırganın da ölü ele geçirildiğini açıkladı.


  ABD’Lİ KONSOLOS GREEN: TÜRK POLİSİNE MÜTEŞEKKİRİZ

ABD’NİN Adana Konsolosu Eric Green, ABD İstanbul Başkonsolosluğu vize giriş kapısındaki polis noktasına yapılan saldırıyla ilgili olarak, ‘’Türk polisinin gösterdiği cesaretten dolayı çok müteşekkiriz’’ dedi.


  BAŞSAVCI ENGİN: SALDIRI TERÖRİST BİR EYLEM

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ‘’Arkadaşların ilk tespitlerine göre; olayın oluş şekli, mahiyeti ve saldırı niteliği terörist bir eylem olduğunu göstermektedir’’ dedi.


  Beni topa tutanlar seni niye alkışlıyor?

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, yeni parti oluşumu içindeki Abdüllatif Şener’e seslenerek şunları söyledi:


  OKS sonuçları yarın açıklanıyor

ORTAÖĞRETİM Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) sonuçları, yarın açıklanacak.


  Demokrasi kavgası vermeden, ekmeğe ulaşılmaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ABD İstanbul Başkonsolosluğu binasının önünde düzenlenen saldırıyı kınadığını belirterek, ‘’İçinde bulunduğumuz günlerin kritikliği birilerinin iştahını kabartmış olabilir’’ dedi.


  NATO’dan AB’ye Türkiye ile bağları güçlendirme çağrısı

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, AB’ye, Türkiye ile savunma alanındaki bağları güçlendirme çağrısında bulundu.


  Gönül: PKK'ya karşı kararlı mücadelemiz devam edecek

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’nin, PKK terörizmine karşı kararlı mücadelesinin, PKK terörist örgütünün faaliyetlerine son verinceye kadar devam edeceğini ve her türlü diplomatik çabayı göstereceğini bildirdi.


  Akdeniz Birliği’nin sonu BOP gibi olacak

AB uzmanları, hafta sonunda Paris’te düzenlenecek zirveyle açılışı yapılacak “Akdeniz İçin Birlik” (AİB) projesinin, bölgenin sorunlarına çözüm getireceğine ilişkin şüphelerini dile getiriyorlar.


  Ortak tarih komisyonuna Avrupa’dan yeşil ışık

AVRUPA Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükaya, Türkiye’nin 1915 olayları nedeniyle ortaya attığı ‘’ortak tarih komisyonları kurulması’’ görüşünün ilk kez bir uluslararası kuruluşta kabul gördüğünü söyledi.


  Avrupa Parlamentosu Schengen’i tartışıyor

AVRUPA Parlamentosu AP’de düzenlenen ‘Avrupa ve Sınırların Güvenliği’ konfernasında Schengen anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesi istendi.


  SGK'dan, hastanelere usulsüzlük denetlemesi

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, kurum müfettişlerinin, sağlık harcamalarının kontrolünü sağlamak amacıyla önümüzdeki haftadan itibaren hastanelerde fiili denetimlere başlayacağını bildirdi.


  Siirt’te 250 kişi damdan düştü

SİİR'TE son iki ayda 250 kişinin damdan düşerek yaralandığı bildirildi.


  Sinop’a uçuşlar yeniden başlayacak

YETERLİ yolcu potansiyeli bulunmaması sebebiyle 2002 yılında uçuşlara kapatılan Sinop Havaalanı, 14 Temmuz’dan itibaren iç hat tarifeli seferlere yeniden açılacak.


  Melen Çayı’na deniz suyu karıştı

SAKARYA Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, Melen Çayı üzerindeki baraj kapaklarının kapatılması üzerine su akışında azalma meydana geldiğini belirterek, nehrin denize döküldüğü alanın meyilsiz oluşu ve deniz suyunun yükselmesi nedeniyle, nehir yatağına doğru deniz suyu akışı meydana geldiğini söyledi


  Öldüren hastalıkların sebebi sigara

DÜNYA Sağlık Örgütünün (DSÖ) 2008 yılına ilişkin hazırladığı ‘’Sağlık Raporu’’nda, dünya genelinde ölüme sebeb olan ilk 8 hastalığın 6’sının ardındaki ‘’karanlık gücün’’ sigara olduğuna dikkat çekiliyor.


  Treni seviyoruz ama binmiyoruz

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ‘’Türk halkının yüzde 98’i treni seviyor ama yüzde 2’si biniyor’’ dedi.


  Samsun’un 'Somuncu Baba'sı

SAMSUN, Unkapanı Caddesi, Hastanebaşı camii karşısında bulunan Özbiniciler Ekmek Fabrikası önünde, Ramazan Ayında kumanya alabilmek için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.


  İlk demiryolumuz yenilenecek

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Aydın-İzmir arasındaki demiryolu hattının yenileme çalışmalarını bu yıl içinde bitireceklerini belirterek, ‘’Türkiye’nin en eski hattını en yeni hattına dönüştüreceğiz’’ dedi.


  Gülnar'daki yangın kontrol altında

MERSİN'İN Gülnar ilçesinde ormanlık alanda önceki çıkan yangın devam ediyor. Rüzgarında etkisi ile Aydıncık ilçe sınırına doru yayılan yangına, ekiplerin bir kısmı dinlendirilirken, bir kısmı iş makineleri ile müdahale ediyor.


  Sınırda mayın temizliği sürüyor

MARDİN'İN Nusaybin ilçesinde yeni sınır kapısının inşa edileceği 200 dekarlık bölgenin mayınlardan temizlenmesi çalışmaları devam ediyor.


  Gümüşhane'de kenenin ısırdığı kadın öldü

GÜMÜŞHANE'DE Gümüşhane’de kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan bir kadın, tedavi gördüğü hastanede öldü.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör