"Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere'de imamlar kurulu

İNGİLTERE'DE İslâm dininin ileri gelen imamlarından oluşan bir kurulun hizmete başlayacağı bildirildi. Hükümet tarafından maddî olarak desteklenecek bu kurulun kuruluşunun bu hafta ilân edileceği bildirildi.

İslâm dini alanında çalışmalar yapan akademisyen kadınların da yer alması beklenen kurulun asıl amacının, şiddete yönelen aşırı uçlardaki düşüncelerin çürütülmesi ve bu tür düşüncelerin yeşermesinin engellenmesi olduğu belirtildi.

Kurulun, kadınlara nasıl davranılacağı gibi konularda Müslüman toplumu bilgilendirerek, radikalizmin önüne geçmeye çalışacağına işaret edildi.

Kurulun Kur’ân-ı Kerim’in yorumlanması üzerinde de fikir beyan edeceğine dikkat çeken The Sunday Times, bu kurulun İslâm’ın çok sayıda Müslüman İngiliz tarafından uygulanan çağdaş yorumunun yaygınlaştırılması için çaba sarf edeceğini yazdı. İngiltere’deki Müslümanların günlük hayatını etkileyen tartışmalı alanlar üzerinde yorumlar da yapacak olan kurulun, “bir Müslüman’ın İngiliz ordusunda askerlik yapmasının uygun olup olmadığı” gibi konularda Müslüman topluma tavsiyelerde bulunmasının beklendiği kaydedildi.

Toplumdaki çağdaş Müslümanlar tarafından tavsiye edilerek kurula alınacak kişilerin teknik olarak “bağımsız” olacakları, ancak bu kurulda gördükleri hizmet ve masrafları karşılığında maddî olarak destekleneceklerine işaret eden The Sunday Times, “Hükümet, sürekli cihad çağrıları yapan radikal bir kesime karşı, toplumda saygın isimler olarak bilinen bu kurul üyelerinin etkili olacağına ve genç Müslümanların radikalizme kaymasının önüne geçebileceğine inanıyor” diye yazdı.

Londra

14.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere'de imamlar kurulu

  Erdoğan, Sarkozy’ye yükümlülüklerini hatırlattı

  McCain kılpayı Obama’nın gerisinde

  İran: Batı’ya gücümüzü kabul ettirdik !

  Ahlâksız işgalci

  Olmart’ten şaka gibi sözler

  Suriye’nin, Lübnan inadı kırıldı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör