"Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Otomobil

O, BİR BAŞKA

Satış rakamları ile parmak ısırtan Sorento, sunduğu konfor ve işlevselliği ile hak ettiği yerde olduğunu ispatlamaktadır. Kia Sorento, satış rakamları ve gördüğü teveccüh ile kullanıcılarına güven, rakiplerine korku salıyor.

Her segmentin artık karakterize olmuş araçları vardır. Bu gün hatchback segmentine, Opel Astra ve Peugeot 200 serisi imzasını atmıştır. Aynı şekilde SUV segmentine Türkiye'de imzasına atan araç Kia Sorento'dur. Satış rakamları ile parmak ısırtan Sorento, sunduğu konfor ve işlevselliği ile hak ettiği yerde olduğunu ispatlamaktadır. SUV sınıfının en çok satan modeli olan Kia Sorento, satış rakamları ve gördüğü teveccüh ile kullanıcılarına güven, rakiplerine korku salıyor. Son zamanlarda SUV sınıfının en popüler aracı olan Kia Sorento, makyajlanan görünümü ile ihtiyaçtan fazlasını konforla sunuyor.

FERAH İÇ MEKÂN

İç mekana kalitenin ve işlevselliğin bütün detayları düşünülmüş. Ön konsolda en dikkat çekici noktaysa standart donanımda sunulan navigasyon sisteminin ekranı. Söz konusu ekrandan DVD ve TV seyredebilmek de mümkün. Dokunmatik olan bu ekranın eğiminin ayarlanması farklı ışık ortamlarında daha rahat seyir sağlıyor. Ön konsolda bulunan navigasyon sisteminin ve müzik sisteminden yolculuk esnasında sürüş güvenliği açısında görüntü vermemekte. Otomobilin gerek ön, gerekse arka koltuklarında diz ve baş mesafesiyle ilgili sorun yok.

Sorento'yu çalıştırdığınızda 2.5 litrelik CRDi motorun kükreyerek çalıştığını fark ediyorsunuz. Soğuk çalıştırmada sesli ve sarsıntılı olan motorun sesi, ısındıkça büyük oranda kesiliyor. Makyajsız versiyona göre gücü 30 HP artarak 170 HP'ye çıkan motor, 0-100 km/s hızlanmasını 12.3 saniyede tamamlarken, motor alt devirlerde bile istediğiniz gücü sunması takdir topluyor.

PAMUK GİBİ SÜSPANSİYON

Sorento'nun en güzel özelliği de süspansiyon sisteminin yumuşaklığı, ivmelenmelerde ve bozuk yollarda hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Frene hafif hafif basıp bıraktığınızda o süspansiyonla araba durduğu yerde zıplıyor. Ama hızlı girilen virajlarda o yumuşak süspansiyon sizi yanıltabilir dikkatli olmanız lâzım.

Düz yoldaki bu rahatlık virajlı yollarda karoserin fazlaca yana yatmasıyla tedirginlik vermiyor değil. Bu noktada fazla zorlandığında Premium donanım seviyesinden itibaren standart olarak sunulan ESP sistemine iş düştüğünü belirtelim. Sorento X-Force € 50.150'lik fiyat ile satışa sunulmakta.

Normal şartlarda arkadan itişli olan Sorento, direksiyon kolonunun solunda kalan çevirmeli bir düğmeyle dört tekerlekten çekişli hale geliyor. 4HI konumu hafif arazi şartları için düşünülmüşken, 4LO konumu daha ağır arazi şartları için düşünülmüş. Geleneksel merdiven şasili yapıya sahip Sorento bu özelliği sayesinde birçok rakibinden daha iyi arazi performansı gösteriyor. Size de asfaltta konforu, arazide off-road yapma zevkini yaşamak kalıyor

ESAD SİVRİ

14.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  O, BİR BAŞKA

  Yeni Ford 4x4 kurallarını yıkıyor

  Kendini ıspatlayan Dacia Sandero, Türkiye'de!

  ‘ASİ ŞEHİRLİ’ NISSAN QASHQAI 1.5 lt DİZEL SATIŞA SUNULDU

  KIA'DAN TEMMUZ KAMPANYASI

  HYUNDAI'DEN DÜNYANIN İLK LPG'Lİ HİBRİD OTOMOBİLİ

  SEAT'TA FIRSATLAR DEVAM EDİYOR!

  FIAT YAZ ŞENLİĞİ TEMMUZDA TAM GAZ

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör