"Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

AB Büyükelçisi Pierini: Örnek proje

Daha sonra konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, küçük bir miktar katkıda bulundukları bir projenin sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Pierini, tarihi bir semtte kentsel yenileme yapılabildiğini göstermesi açısından bu projenin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Pierini “Aynı zamanda içinde insanların yaşadığı bir tarihi semtin, bir müze kent haline getirilmeden yenilenebileceğini göstermesi açısından da örnek bir proje” dedi. Projenin benzer projeler için bir bilgi birikimi de sağladığını belirten Pierini, böylelikle 2010 çalışmalarına da altlık hazırlandığını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuşmasında çok güzel bir olaya tanıklık ettiklerini dile getirerek, “Bu İstanbul için, İstanbul için yapılanlar insanlık için yapıldığından çok önemli bir olay” dedi. Projenin doğru semtte ve doğru zamanda yapıldığını belirten Günay, Halicin geçmişte İstanbul’un dünyaya açılan kapısı olduğunu, şimdi de burada başarıyla bitirilen projeyle 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasında Avrupa Birliği’ne katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AB Büyükelçisi Marc Pierini, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer yetkililerden oluşan heyet daha sonra Program çerçevesinde restore edilen tarihçi ve müzik adamı Dimitri Kantemir’in evini ziyaret etti. Buradan proje kapsamında yapılan ve özellikle kadınlar ve çocuklar için sosyal çalışmalar yürütülecek olan sosyal merkezin açılışını yapıldı. Heyetin restore edilen Balat Çarşısı’nı gezmesinden sonra tören sona erdi.

Kültür Sanat Servisi / İstanbul

15.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener-Balat törenle bitirildi

  AB Büyükelçisi Pierini: Örnek proje

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör