"Gerçekten" haber verir 18 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Futbolcular Aragones'in talimatlarını ters anlıyor

İSPANYOL basını, Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones'in hazırlık maçlarında eş zamanalı tercüman kullanmasını konuşuyor.

Marca gazetesi, teknik direktörülük kariyerinde 30 yılı aşkın süredir maç sırasında futbolculara talimat verme alışkanlığı olan Aragones'in, Fenerbahçe'de kendini anlatamadığını savundu. Spart Prag ile oynanan hazırlık maçında Aragones'in ''Aprieta'' (baskı), ''Arriba'' (ileri), ''Entre lineas'' (Çizgiye in) şeklindeki bağırışlarını sadece Fenerbahçe'deki Brezilyalı futbolcuların ve Uruguaylı Lugano'nun anladığı belirtildi. Maçlarda eş zamanlı olarak Türkçe tercüman kullanan Aragones'in yine de futbolculara kendini anlatmakta zorlandığı, hatta Sparta Prag maçında Kazım Kazım'a ''ileriye çık'' talimatı vermesine rağmen Kazım'ın anlamayarak geride kaldığı ifade edildi.

İSPANYOL GAZETECİLERE KONUŞMADI

Bu arada Sparta Prag maçı sonrasında teknik direktör Aragones'in sadece Türk basınından 3 soru aldığı ve İspanyol basınıyla konuşmadığı bildirildi. İspanyollar, Aragones'in Valencia'nın teklifi ile ilgili bir açıklama yapması gerektiğini iddia ederken, ''Geleceğine netlik kazandırmayınca şüpheler daha da artıyor'' yorumu yapıldı.

ETO'O YILDA 10 MİLYON AVRO İSTİYOR

Bu arada Marca gazetesi, ''Hala iddialara cevap vermekten kaçınıyor'' yorumunda bulunduğu Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'in, Valencia'ya gelme olasılığı olduğunu iddia ederek, Aragones'in Valencia'dan ilk talebinin Eto'o'nun alınması olduğunu yazdı. Kamerunlu futbolcunun sezon başına 10 milyon Avro istediği ileri sürüldü.

18.07.2008


 

F.Bahçe Riera'nın transferi için 12 milyon Avro'yu gözden çıkardı

İSPANYOL radyosu COPE, Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones’in, kulüp yöneticilerinden Espanyol’da forma giyen ortasaha oyuncusu Albert Riera’yı istediğini ileri sürdü.

Daniel Güiza’dan sonra Fenerbahçe’ye yeni bir İspanyol futbolcu istediğini söylenen Aragones’in, Riera’yı seçtiği ve Fenerbahçe’nin de Espanyol’a 12 milyon Avro’luk bir teklif götüreceği iddia edildi. Liverpool, Tottenham, Blackburn Rovers, Panathinaikos, Olimpiakos ve Sevilla gibi kulüplerin de ilgilendiği belirtilen 26 yaşındaki Riera ile Fenerbahçe’nin anlaşma sağladığı söyleniyor. Bu arada, Liverpool takımında oynayan ve Juventus, Arsenal gibi kulüplerin de almak istediği Xabi Alonso’ya Fenerbahçe’nin de talep olduğu ancak İngiliz kulübünün, bu futbolcu için 20 milyon Avro istediği bildirildi.

18.07.2008


 

Kahn'ın jübilesi kapalı gişe

ALMAN milli futbol takımının eski kalecisi olan Bayern Münih'in dünyaca ünlü file bekçisi Oliver Kahn'ın, 2 Eylül'de Alman milli takımı ve Bayern Münih arasında oynanacak jübile maçı için biletlerin şimdiden tümüyle satıldığı bildirildi.

Bayern Münh kulübü tarafından yapılan açıklamada, ZDF televizyonu tarafından naklen yayınlanacak jübile maçı için bastırılan 69 bin biletin tümünün satıldığı belirtildi. Alman Futbol Federasyonu (DFB) bu tür jübile maçlarını kaldırma kararı almış, buna rağmen Alman milli takımına katkılarından dolayı Kahn için özel bir maç yapılmasını kabul etmişti.

FEDERASYON KLİNSMANN'A İZİN VERMEDİ

Kahn, 2006 yılındaki Dünya Futbol Şampiyonası'nda Almanya'nın Portekiz'i 3-1 yenerek dünya üçüncüsü olmasından sonra milli takımdan ayrılacağını açıklamıştı. DFB'nin bu kararından dolayı eski milli takım oyuncularından olan, milli takımın 2006 yılı Dünya Futbol Şampiyonası'nda teknik direktörlüğünü yapan ve şimdi de Bayern Münih'in teknik direktörü olan Jürgen Klinsmann da jübile maçı yapamamıştı. Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Kahn için oynanacak jübile maçının kendileri açısından da 2010 yılında düzenlenecek Dünya Futbol Şampiyonası elemeleri için bir başlangıç maçı niteliğinde olacağını söyledi. Alman milli takımı eleme karşılaşmaları çerçevesinde ilk maçını 6 Eylül'de Vaduz'da Liechtenstein'a karşı oynayacak.

18.07.2008


 

Türk antrenörün takımı İran'da şampiyon oldu

FUTBOL yaşantısına Almanya'da başlayan Türk teknik direktör Engin Fırat, 3 yıl görev yaptığı İran'da başta lig şampiyonluğu olmak üzere çeşitli başarılar yaşadı.

Fırat, yeni takımı ligi ikinci sırada tamamlayan Foolad Mobarakeh Sepahan Sport Club'da da (FC Sepahan) hedeflerinin lig şampiyonluğu, İran Kupası ve Asya Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak olduğunu bildirdi. Fırat, Türkiye'de de Alman çalıştırıcı Lorant'ın yardımcılığını üstlenerek, Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor'da çalıştı.

18.07.2008


 

Trabzon'dan bir transfer daha

TRANSFERDE bu sezon öncesi 23 oyuncu ile sözleşme imzalayan Trabzonspor, geleceğe yönelik de transferler yapıyor.

Bordo-mavili kulüp, Belçika Ümit Milli Takımı'nda da forma giydiği bildirilen, Christian Brüls ile anlaşma sağladı. Hollanda ikinci liginde mücadele eden MVV Maastricht Kulübü'nün, Trabzonspor ile anlaşma dahilinde Belçika'nın Eupen KAS takımdan Brüls'ü aldığı bildirildi. Brüls'ün, 1 yıl MVV Maastricht takımında forma giyeceği ve gelecek yıl da Trabzonspor'un bu oyuncuyu alma hakkının bulunduğu belirtildi. Böylelikle, bordomavili kulübün Brüls'ün transferini, Hollanda kulübü üzerinden yaptırarak, daha uygun bir rakama gerçekleştirdiği kaydedildi.

18.07.2008


 

Skibbe: Gözüm takımda olacak

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, oyuncularını sezon boyu takibe alacağını belirterek, ''İyi bir kadro çıkartmak için gözüm onların üzerinde olacak'' dedi.

Skibbe, Almanya 3. Lig takımlarından SC Parerborn ile oynadıkları hazırlık maçında eksik bir kadroyla mücadele ettiklerini belirterek, buna rağmen iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. İyi bir hazırlık maçı olduğunu ifade eden Skibbe, karşılaşmanın ilk 10 dakikasında SC Paderborn takımının oyuna hakim olduğunu, karşılaşmanın 2. yarısında ise Galatasaray'ın daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu kaydetti. Takımı 25 kişi tutmak istediğini ifade eden Skibbe, ''Oyuncularımı sezon boyu takibe alacağım. İyi bir kadro çıkartmak için gözüm onların üzerinde olacak'' dedi.

18.07.2008


 

Eto'o Özbek millî kıyafeti çapan giydi

ÖZBEKİSTAN'IN Kuruvçi (Kuruvchi) kulübüne transfer olan Barcelona'nın Kamerunlu forvet oyuncusu Samuel Eto'o'ya Taşkent'te Özbek milli kıyafeti çapan giydirildi.

Tatilini geçirdiği ABD'den özel bir uçakla Özbekistan'a gelen Eto'o, Taşkent'te ilk olarak Özbekistan Futbol Federasyonu ziyaret etti. Federasyona gelişinde Özbekistan Milli Takımlar Sorumlusu Alişer Nikenbayev tarafından karşılanan Eto'o binayı gezdi. Basına kapalı yapılan kısa süreli görüşmenin ardından Eto'o'ya Özbekistan'ın milli kıyafeti "Çapan" giydirildi. Kendisine gösterilen ilgiden memnun oldu gözlenen Eto'o, Özbek milli giyimiyle ilginç bir görüntü oluşturdu.

18.07.2008


 

Ringde kaybeden Sinan Şamil Sam mahkemede kazandı

nSİNAN Şamil Sam'ın yeni ağır siklet Avrupa Şampiyonu olduğu Avrupa Boks Federasyonu (EBU) kararıyla kesinleşti.

Temmuz ayı başında Ankara'da Sinan Şamil Sam ile İtalyan boksör Paolo Vidoz'un boş olan Avrupa Şampiyonluğu kemeri için karşı karşıya gelmişlerdi. Çekişmeli ve başa baş geçen maçın sonunda Baltık Boks Federasyonu temsilcileri de dahil olmak üzere salonu dolduran herkes Sinan Şamil Sam'ın maçın galibi olduğu kanaatindeydiler. Ancak maçın sonucu çok tartışmalı oldu. Çünkü hakemlerden birisi daha önce verdiği bir puanı geri alarak skoru değiştirmiş maçın berabere bitmesine sebep olmuştu. Avrupa Boks Federasyonu (EBU)'nun araştırması ve puan veren hakemin de hatasını kabul etmesi sonucunda herkesin beklediği gibi Sinan Şamil Sam Avrupa Ağır Siklet Şampiyonu ilan edildi. Böylece Sam 2002 ve 2004 tarihleri arasında sahip olduğu kemeri ikinci defa almış oldu.

18.07.2008


 

Tuncay Şanlı'nın büyüdüğü sokağa tabelası asıldı

MİLLİ Futbulcu Tuncay Şanlı'nın memleketi Adapazarı'ndan doğup büyüdüğü sokağa, fotoğrafının ve özgeçmişinin yer aldığı tebela asıldı.

Adapazarı Merkez Belediyesi'nin 'Sokağımda bir Değer Yetişti' projesi çerçevesinde milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın doğup büyüdüğü Adapazarı Hacıoğlu Mahallesi 5066 numaralı sokağa fotoğrafının ve özgeçmişinin yer aldığı tabela asıldı. Düzenlenen törende konuşan Şanlı, bir çok maça çıktığını ancak bu kadar heycanlanmadığını söyledi. Bu projede yer aldığı için gurur duyduğunu belirten Şanlı ''Beni onurlandırdıkları için Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli'ye teşekkür ediyorum. İnşallah benden sonra gelecek gençlerin de burada isimleri olur. Çok fazla duygulandığım için daha fazla konuşamayacağım.'' dedi.

18.07.2008


 

Kırkpınar Ağası Tüysüz'ün heykeli kaldırıldı

EDİRNE Belediyesi, eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz'ün, söz verdiği kadın lokalini yapmadığı gerekçesiyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki heykelini kaidesinin üzerinden alarak depoya kaldırdı.

Edirne Belediyesi Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, yaptığı açıklamada, Tüysüz'ün, heykelinin dikilmesi karşılığında verdiği sözü yerine getirmediği gerekçesiyle kaldırıldığını söyledi. Edirne Belediye Meclisinin 3 yıl üst üste ağalık yapan güreş ağalarının Edirne'ye kalıcı bir eser bırakması halinde heykellerinin dikilebileceği yönündeki kararı ve Tüysüz'ün kadın lokali yaptıracağı sözüne istinaden heykelinin dikildiğini belirten Döleneken, sözlerin yerine gelmemesi üzerine heykelin kaldırıldığını bildirdi.

18.07.2008


 

Banvit Sokak Basketbolu Turnuvası bugün sona erecek

BANDIRMA Banvitspor Kulübü tarafından düzenlenen, 2008 Banvit Gönen Sokak Basketbolu Turnuvası'nın, 19 Temmuz Cumartesi günü sona ereceği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl artan bir katılımla devam eden ve yüzlerce kişinin takip ettiği turnuvaya, bu yıl 89 takımda bulunan 356 sporcu katıldı. Oynanan maçlarda birbirinden kaliteli mücadeleler ortaya çıkarken, sporcular performanslarıyla seyircilere seyir zevki yaşattılar. Gönen Parkı içerisinde yer alan ve Banvit'in inşa ettiği açık basketbol sahasında gerçekleştirilen turnuvada maçlar, toplam 7 kategoride yapıldı.

18.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör