"Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitimde hedefin uzağındayız

Eğitimciler Birliği Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Datlı, OKS ile ÖSS sonuçlarının millî eğitim sisteminin hedeflenen yerden uzak olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi.


İÇE KAPANMAYA TEŞVİK EDİYORLAR

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Türkiye’deki en büyük tehditlerden birisinin, liselerden başlamak üzere gençliği şoven bir milliyetçiliğe doğru it

Yargı siyasallaşmasın

Trabzon Baro Başkanı Avukat Veysel Malkoç, siyasetin yargıya müdahalesinin kabul edilemeyeceği gibi yargının da siyasallaşmaması gerektiğini söyledi.


  “Azınlık raporu” aklandı

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Dr. Baskın Oran’ın, beraat ettikleri “Azınlık raporu” dâvâsının gerekçesi yayınlandı. Gerekçede raporun bilimsel içerik taşıdığı, suç teşkil etmeyecek tarzda ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kaleme alındığı bildirildi.


  Çiftçiler tedbir alsın, bitkiler susuz kalmasın

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, bundan sonraki günlerde hava sıcaklıklarının daha da artacağını belirterek, yer altı ve yer üstü su kaynaklarında da azalmalar meydana geldiğini söyledi. Tuncer, küresel ısınmaya bağlı olarak aşırı sıcaklarda tarım alanlarında olumsuzlukların yaşanmaması için çiftçilerin sulama konusunda gerekli tedbirleri almasını istedi.


  Amerika demokrasileri desteklemeli

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan bir yorumda, “ABD’nin, Müslüman ülkelerde demokrasiyi ilerletmekte ciddiyse Türkiye’nin demokratik olarak seçilmiş hükümetine destek vermesi gerektiği” belirtildi.


  Kaosun bir ucunda CHP, diğer ucunda AKP

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye’nin bir ‘’kaosun’’ içerisine girdiğini öne sürerek, ‘’Kaosun iki tarafı vardır. Bir ucunda CHP, diğer ucunda da AKP vardır’’ dedi.


  Bingöl ve Şırnak’ta iki şehit

Güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmalarda Bingöl’ün Genç ilçesinde bir üsteğmen, Şırnak’ta da bir er şehit oldu.


  Soylu: Siyaset sıkıştı

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, değerler üzerinden yapılan siyaset sebebiyle siyasetin sıkıştığını söyledi.


  20 Iraklı yaralı tedavi için Türkiye’de

IRAK'IN Telafer kentinde meydana gelen intihar saldırısında yaralanan 20 Iraklı, Genelkurmay Başkanlığından temin edilen 2 ambulans uçakla tedavi edilmek üzere Ankara’ya getirildi.


  Küresel güç olmalıyız

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin, önüne dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini koyarak, bölgesel bir aktör olmaktan sıyrılıp küresel bir güç olmak zorunda olduğunu söyledi.


  “Başımı örtüyorum, beynimi değil”

İNGİLTERE'DE yayımlanan The Times gazetesi, başyazısı ve günlük aktüalite ekinin kapağını Türkiye’deki başörtüsü ve demokrasi tartışmalarına ayırdı.


  ‘’Ergenekon’’ dosyaları mahkemede

“ERGENEKON” soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianameyi düzenleyen savcıların çalıştığı Levent’teki İstanbul Adliyesi ek binasında bulunan ve iddianameye ilişkin 441 klasörden oluşan dosyalar, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.


  Meslek lisesi mezunları da işsiz

MESLEK lisesi ve teknik eğitim okullarında, eğitim kalitesi artmadığı için bu okullardan mezun olan yaklaşık 150 bin mezun işsiz.


  Leylek yavrularına belediye sahip çıktı

ÇANAKKALE'NİN Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesinde, ana leyleğin yuvaya dönmemesi üzerine aç kalan ve uçamayan leylek yavrularına belediye ekiplerince yemek verilmeye başlandı.


  Ardeşen’de ishal vak'ası araştırılıyor

RİZE Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren, Ardeşen ilçesinde, ishal, bulantı ve kusma şikâyetiyle şu ana kadar 236 kişinin hastaneye başvurduğunu bildirdi.


  Isparta Huzurevinde kötü muamele iddiası

ISPARTA Huzurevinde kalan bir kişinin, bir personelden kötü muamele gördüğünü belirtmesi üzerine araştırma başlatıldı.


  Eroğlu: İçme suyu sıkıntısı yok

ÇEVRE ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ‘’İçme Suyu ve Sanayi Suyu Temin Eylem Planı’na göre yürütülen çalışmalar neticesinde 81 ilde kesinlikle içme suyu sıkıntısı bulunmadığı’’ bildirildi.


  Kuşadası turizmde en iyi Haziran ayını yaşadı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Müdürü Bülent İlbahar, Kuşadası’nın turizmde son 10 yılın en iyi Haziran ayını yaşadığı belirterek, ‘’Bu yıl Kuşadası’nı Ruslar, İranlılar ve İsrail’liler de keşfetti’’ dedi.


  Öğrencilere ‘her şey dahil’ 10 YTL’ye tatil

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı’na bağlı Türkiye’nin 8 ayrı noktasındaki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesislerinde, çeşitli yaş ve cinsiyetteki genç öğrencilere, ‘’her şey dahil’’ tatil imkânı adeta sembolik ücretlerle sağlanıyor.


  Başörtülüye yine ayırmcılık yaptılar

ANTALYA Millî Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ödül töreninde tam bir skandal yaşandı. İl genelinde ilk 500’e giren öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen törene ÖSS Sözel - 2 dalında Türkiye 50.’si olan Zehra Öztürk adlı öğrenci kürsüye çağrılmadı.


  Saraybosna Üniversitesi, ÖSYM kılavuzunda

YENİ üniversiteler açarak kontenjanları belli bir ölçüde arttıran YÖK, yurt dışındaki üniversitelerle de ortak işbirliğine giderek daha fazla öğrencinin üniversiteye hayalini gerçekleştirmesini sağlıyor.


  Akdeniz’de 3,8’lik deprem

AKDENİZ’DE hafif şiddette deprem meydana geldi.


  İmamlar, kendi hutbelerini okuyor

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, ‘’Hutbelerin yerelde hazırlanması uygulamasını başlattığımız 2006’dan beri imam hatiplerimizin yüzde 44’ü okudukları hutbeleri bizzat kendileri hazırlıyor’’ dedi.


  ABD giderek şişmanlıyor

ABD’de devlet kurumlarının topladığı son veriler, Amerikalıların dörtte birinden fazlasının şu anda aşırı kilolu (obez) olduklarını ortaya koydu.


  Meke Gölü’nü onlar bile terk etti

Konya’nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü'nü her yıl azalan su seviyesi sebebiyle bölgedeki kuşlar bile terk etti.


  119 yaşında bir delikanlı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kaledibi Köyünde ikamet eden 119 yaşındaki asırlık Mehmet Tatar, yıllara meydan okuyor.


  Tembellik doğuştan mı?

Yürümenin bazılarına basit, bazılarınaysa üstesinden gelinemeyecek kadar zor gelmesinin altında genler yatıyor olabilir.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır