"Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Carlos, Aragones'e güveniyor

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, teknik direktör Luis Aragones'in Valencia'ya gitmeyeceğini, İstanbul'da kalacağını belirterek, ''Aragones, Fenerbahçe'de tarih yazacak'' ifadesini kullandı.

Roberto Carlos, İspanyol spor gazetesi Marca'da yer alan röportajında, Aragones'in ailesini İstanbul'a getirmeyi düşündüğü söyleyerek, ''Elimi ateşin üzerine koyarım ki, Luis kalacak. Sözleşme imzaladıktan 1 ay sonra bırakmak ne ciddi ne de şık birşey olur. Fenerbahçe, güçlü bir şekilde onun üzerine oynadı ve Luis buna saygın göstermek zorunda'' şeklinde konuştu.

HERKES ARAGONES'LE GURUR DUYUYOR

İspanyol teknik direktörün, en az 1 yıl Fenerbahçe'de görev yapacağını savunan Carlos, ''Bu, yaşamaya değer bir macera. İspanya'ya birden fazla kupa kazanarak dönecek'' değerlendirmesinde bulundu. Brezilyalı futbolcu ayrıca Luis Aragones'in takımda şimdilik en çok Alex ve kendisiyle konuştuğunu, Türkiye'deki futbol deliliğine uyum sağlamaya çalıştığını kaydederek, ''Türk futbolunda organizasyon eksikliği var ama Luis için bu da bir meydan okuma'' dedi. Fenerbahçe'de tüm futbolcularla konuştuğunu belirten tecrübeli futbolcu, herkesin Avrupa Şampiyonu bir takımın teknik direktörü ile çalışmaktan büyük gurur duyduğunu ve hoşnut olduğunu söyledi. İlk başlarda Luis Aragones'in Fenerbahçe'de Türk futbolcuların adlarını söyleyemediğini, ancak şu anda uyum sağladığını da belirten Carlos, İspanyol teknik adamın özelliklerini şöyle anlattı:

GÜİZA HIZLA UYUM SAĞLAYACAK

''Büyük bir güven duygusu var. Tüm eleştirilerden sonra Avrupa Kupası'nı kazanmasına rağmen halen çalışma heyecanı ile dolu. Çok samimi ve ciddi bir kişi. En fazla hoşuna giden şey kazanmak. Her antremanda bizden herşeyimizi vermemizi istiyor. Türkiye'nin alışık olmadığı birşeyi, sonuna kadar mücadele etme ve kazanma hissini getirdi. İspanya Milli Takımı'nın yaptığı gibi, topa sabırlı ancak ritimli dokunmamızı istiyor. Onunla olmaktan çok mutluyuz.'' Carlos ayrı, ''Yapışık gibi, yanımdan hiç ayrılmıyor'' dediği yeni transfer Daniel Güiza için, ''Onu çok heyecanlı görüyorum. Hızlı bir şekilde uyum sağlıyor'' yorumunu yaptı.

F.BAHÇE'NİN ALBELDA'YI İSTEDİĞİ İDDİASI

Öte yandan Marca gazetesi, Fenerbahçe'nin Valencia'da oynayan orta saha oyuncusu David Albelda ile ilgilendiğini iddia etti. Albelda'yı teknik direktör Aragones'in istediği ileri sürülüp, Fenerbahçe'nin bonservis ücreti ödemeden bu futbolcuyu almak istediği ve Albelda'ya sezon başına 2 milyon Avro teklifinde bulunacağı yazıldı. Albelda'nın konratını fesh etmek için günlerdir Valencia ile görüştüğü, ancak başarılı sonuç alınamadığı da belirtildi.

19.07.2008


 

‘12 DEV ADAM’ A DURMAK YOK

POLONYA'DA düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eylül ayı içinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, çalışmalarını İstanbul'da ara vermeden sürdürüyor.

Abdi İpekçi Salonu'nda, antrenör Nihat İziç yönetiminde bu sabah gerçekleştirilen antrenmanda milliler, ikili oyunlar üzerine bir çalışma gerçekleştirdi. İdmanın basına kapalı bölümünde ise kondisyon ağırlıklı bir çalışmanın ardından, şut çalışması yapıldığı bildirildi.

Başantrenör Bogdan Tanjevic'in yokluğunda Nihat İziç yönetiminde hazırlıklarını sürdüren millilerin bugünkü çalışmasında, ABD'de bulunan Ersan İlyasova, Ümit Milli Takım kampında yer alan Barış Hersek ile Doğuş Balbay yer almadı. ''12 Dev Adam'', 21 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hazırlıklarını başantrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde gerçekleştirecek. Öte yandan gelecek haftadan itibaren Ersan İlyasova'nın da antrenmanlara katılması bekleniyor.

19.07.2008


 

Kırkpınar'ın rövanşı Samandıra'da

SAMANDIRA Belediyesi tarafından yapılan ve geleneksel hale gelen Samandıra Yağlı Güreşleri yarın yapılacak.

Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin rövanşı niteliğinde olduğu belirtilen Samandıra Yağlı Güreşleri’ne beklenenin üzerinde ilgi göreceği ifade ediliyor. Edirne Er Meydanı'nda altın kemer ve başpehlivanlıklar kazanmış ünlü pehlivanların katılımı ile başlayacak spor etkinliğini milletvekilleri, davetliler ve güreşseverler izleyecek.

ÜNLÜ PEHLİVANLAR GÜREŞECEK

Ata sporumuz olan yağlı güreşin hak ettiği ilgiye kavuşması için Samandıra Belediyesi, bu yıl da Samandıra Şölen Alanı’nda gerçekleştireceği yağlı güreşlerde Türkiye’nin ünlü pehlivanları kol bağlayacak. 647. Tarihi Edirne Kırkpınar başpehlivanlık final karşılaşmasında Ordulu Recep Kara’ya puanlama güreşinde sayı ile kaybeden ve başpehlivanlık güreşinde Kırkpınar 2. olan Karamürselli Ekrem Yavuz, Samandıra Güreşleri’nin altın kemerli Başpehlivanı Samsunlu Şaban Yılmaz, Kırkpınar Başpehlivanı Antalyalı Hasan Tuna, Sermet Bulut, Gökhan Arıcı, Cino Mehmet, Ziya Ünlü, İrfan Şen, Ömer Aslantaş, Sezgin Yüksel, Şaban Donat, Ahmet Doğu, Ümit Balta ve Kırkpınar’ın efsane başpehlivanı, iki altın kemerli Karamürselli Ahmet Taşçı’nın da Samandıra Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Kırkpınarı’ın rövanşların almak için mücadele edecekler.

BAŞKAN BÜYÜK HERKESİ DAVET ETTİ

Belediye Başkanı Yusuf Büyük, “ Her yıl olduğu gibi tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin rövanşı Samandıra Er Meydanı’nda yapılacak. Güreşlerimiz Kırkpınar usulü ve kırar kırana olacak. Kırkpınar güreşlerini izleme fırsatı ve imkânı bulamayan güreş severleri Samandıra güreşlerine davet ediyorum” şeklinde konuştu.

19.07.2008


 

Güiza'nın ilk maçı

AVUSTURYA'NIN Kitzbühel kasabasında yeni sezona hazırlık çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe futbol takımı, akşam saatlerinde sağanak yağmur altında bir saatlik bir çalışma yaptı.

Teknik direktör Luis Aragones sağanak yağmura rağmen antrenmanı iptal etmedi. Fenerbahçe'nin yeni transferi İspanyol Daniel Guiza takımla birlikte ilk ciddi çalışmasını yaptı. Fenerbahçe idari menajeri Volkan Ballı, Guiza'nın uyum sorunu yaşamadığını belirterek, bugün Çek Cumhuriyeti'nden Ceska Budejovice ile oynanacak hazırlık maçında Guiza'nın da forma giyebileceğini söyledi.

19.07.2008


 

Sivas'ta gözler Braga'ya çevrildi

SİVASSPOR'DA gözler, Portekiz temsilcisi SC Braga ile hafta sonu oynanacak olan UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçına çevrildi.

Karadağ ekibi OFK Grbalj'ı 2-2 ve 1-0'lık skorlarla eleyerek Intertoto Kupası'nda adını 3. tura yazdıran Sivasspor, kupanın 3. tur ilk maçında, 20 Temmuz Pazar günü saat 19.00'da, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda Portekiz temsilcisi SC Braga'yı konuk edecek. Geçen hafta iç sahada OFK Grbalj'ı 1-0 yenerek hem Avrupa kupalarındaki ilk zaferine imza atan, hem de kupada tur atlayan Sivasspor, Portekiz temsilcisi SC Braga ile sahasında oynayacağı 3. tur ilk maçından, rövanş karşılaşması için avantajlı bir skorla ayrılmayı hedefliyor. Braga ile oynanacak olan 2 maçta da istediği skorları elde ederek UEFA Kupası 2. ön eleme turuna kalmak isteyen Sivasspor'da, zorlu Braga maçı öncesinde Mohammed Ali Kurtuluş, Sezer Badur ve Onur Tuncer'in sakatlığı sürüyor.

19.07.2008


 

SİVASSPOR'DA gözler, Portekiz temsilcisi SC Braga ile hafta sonu oynanacak olan UEFA Intertoto Kupas

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Silivri'de 20 Temmuz Pazar günü başlayacak ve bir ay sürecek Hakem Eğitim Semineri'nin açılış konuşmasını yapacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sarvan, Silivri'deki Klassis Golf Otel'de saat 18.00'de yapacağı açılış konuşmasında, hakemlere ve medyaya, MHK'nın icraatları ve politikalarıyla ilgili detaylı bilgiler verecek. MHK Başkanı Sarvan, saat 18.30'daki kokteylde de medya mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıracak. Kokteylin ardından da medyayla dostluk yemeği yenilecek.

19.07.2008


 

Ülker, basketbola rekabet getirdi

BASKETBOLDA, Alpella Spor Kulübü'nün tüm haklarını Trabzonspor Kulübü'ne devretme kararı alan Ülker, futboldaki geleneksel ''4 Büyükler'' rekabetini potaya da taşıyor.

Ülker'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ''Bu kararımızla basketbolun Türkiye'de daha geniş bir coğrafyaya yayılmasına olanak tanımış olduk. Ayrıca taraftar potansiyeli ile Türkiye'nin 4. büyüğü olmaya hak kazanmış Trabzonspor'un da bu büyük mücadeleye katılmasının önü açılmış oldu'' denildi. Ülker, basketbolda rekabetin, heyecanın ve kalitenin yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla, 1993-1994 sezonundan itibaren büyük başarılar kazanmış olan Ülkerspor Basketbol Takımı'nın adını 2006-2007 sezonunda Alpella olarak değiştirmişti.

19.07.2008


 

Galatasaray potada Hırvat Zizic'i renklerine bağladı

BEKO Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Galatasaray Cafe Crown, yeni transferi Hırvat oyuncu Andrija Zizic'in tanıtım toplantısına Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır, genel menajer Ali Türsan ile teknik menajer Levent Topsakal katıldı.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ahmet Dedehayır, basketbolda (A) takım seviyesinde ilk ses getirecek transferi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''Bu sezon (A) takım seviyesinde çok iddialı olmayı hedefliyoruz. Üç flaş yabancı oyuncu transferi yapacağız'' dedi. Dedehayır, ''Hedeflerimiz için ilk transfer Zizic oldu. Daha önce Cibona Zagreb, Barcelona, Olympiakos, Panathinaikos gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynamış çok büyük bir yıldızdır kendisi'' diye konuştu.

19.07.2008


 

Beşiktaş 23 Temmuz'da tekrar Avusturya'ya gidiyor

YENİ sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'daki ilk kamp dönemini tamamlayan ve İstanbul'a dönüşünün ardından iki gün izin yapan Beşiktaşlı futbolcular, hazırlıklarını bugün yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın iki gün izin verdiği siyahbeyazlı oyuncular, yarın gerçekleştireceği iki antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına yoğun tempoda devam edecek. Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk kamp dönemini Avusturya'nın Leogang bölgesinde yaptı. Burada 15 günlük bir çalışma gerçekleştiren siyah-beyazlı takım, bu süreçte 4 hazırlık maçı oynadı. Beşiktaş, İstanbul'da yapacağı 4 günlük çalışmanın ardından ikinci kamp dönemi için yeniden Avusturya'ya gidecek. Siyahbeyazlı ekip, Avusturya'da 23 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında ikinci kampını yaparak sezon hazırlıklarını sürdürecek.

19.07.2008


 

Beşiktaş 2.06'lık ABD'li Austin'i transfer etti

BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka, ABD'li pivot Mario Trevon Austin'i transfer etti.

Siyahbeyazlı kulüp, geçen sezon İtalya'nın Benetton Treviso takımında forma giyen 1982 doğumlu ve 2.06 metre boyundaki Austin'i renklerine bağladı. Daha önce İsrail'in Hapoel Jerusalem, İtalya'nın Angelico Biella, ABD'nin Mississippi HH ve Rusya'nın CSKA Moskova takımlarında forma giyen ABD'li oyuncunun, hem 4, hem de 5 numaralı pozisyonda oynayabildiği bildirildi.

19.07.2008


 

Binicilikte 22. Nuri Oğlakçı Kupası Yarışları başlıyor

İSTANBUL Atlı Spor Kulübü'nün kurucusu Nuri Oğlakçı, bugün ve 20 Temmuz Pazar günü düzenlenecek 22. Nuri Oğlakçı Kupası binicilik yarışmalarıyla anılacak.

Yurtiçi Kargo'nun sponsorluğunu üstlendiği organizasyon, İstanbul Atlı Spor Kulübü Tesisleri'nde yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Yarışmada, döner kupa olarak düzenlenen Nuri Oğlakçı Kupası'nı, geçtiğimiz iki yıl üst üste kazanan milli binici Aldo Baldini, bu başarısını üçüncü kez tekrarlarsa, kurallar gereği trofenin daimi sahibi olacak.

19.07.2008


 

Kayserispor Arjantin'l Escobar'la 4 yıllığına anlaştı

Kayserispor, Arjantinli orta saha oyuncusu Matias Leonardo Escobar ile sözleşme imzaladı.

Genel Menajer Süleyman Hurma, daha önce izleyip beğendikleri ve bir süredir Kayseri'de bulunan Escobar ile sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle daha önce Escobar'a sözleşme imzalatamadıklarını hatırlatan Hurma, '2010'a kadar sözleşmesi bulunan oyuncumuz Juan Pablo Avendano'nun sözleşmesini karşılıklı anlaşma ile feshettik. Böylece bir yabancı oyuncu kontenjanımız boşalmış oldu" dedi. Arjantin'in Gimnasia De La Plata takımında forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Escobar da, Kayserispor'a gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Orta sahada hem ileriye hem geriye dönük oynayabildiğini kaydeden Escobar, Kayserispor'un hedeflerine ulaşabilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

19.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır