"Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

“Bu bayrak inmez!”

YENİ Asya Gazetesinin kuruluş tarihi 21 Şubat 1970.

Yıl 2008

Aradan tam 39 yıl geçmiş.

Geçen onca yılda Yeni Asya tarihte görülmemiş olaylar yaşadı!

Yeni Asya’nın 39 yıllık serüvenini anlatmak için, bir 39 yıl daha yaşamak lâzım. Her bir yılı, hatta her bir günü bilinmeye, öğrenilmeye değer. Ancak Yeni Asya’nın geçmişini anlatmak için ne zaman ne de zemin müsait. Canlı şahitler girdikleri ortamlarda bu vazifeyi icra etsin.

Ben de o canlı şahitlerden biri olarak, Yeni Asya’nın 39 yıllık serencamının fihristesi hükmünde bilinmesi gerekenleri nazara vermeye çalışacağım. Henüz yazıya başlamadan, yazılacak bütün eksiklikler, ifade etme gücümden kaynaklanan zayıflıktan ötürü olayları net ifade edememem, yaşananlara “edebî” bir yön katmadan olduğu gibi aktarmam ve husule gelecek bütün yanlışlıklardan ötürü bütün okuyuculardan şimdiden özür dilerim.

***

Yeni Asya başlı başına bir ekoldür. Kıt imkânlarla nice imkânsızları başaran bir ekol...

O, Risâle-i Nur’dan aldığı “iman” kuvveti ile bütün zorluklara göğüs germiş, dik duruşu ile gereken cevabı vermiştir. Hiçbir zaman hileye tenezzül etmemiş, tenezzül edenlere ise “hakkın hatırını” gözetmelerini tavsiye etmiştir.

Bugün birçok kitaba sahip ve farklı platformlarda yazı yazan nice yazarlar yetiştirmiş! 1970 yılında göklere havalanan Yeni Asya, geçen 39 yılın ardından, bir bayrak gibi bugün hâlâ göklerde havalanmaya devam ediyor.

Yaşantısı, tavrı, icraatları, köşe yazıları, röportajları, gündem ile alâkalı haberleri, beslendiği kaynağa olan sadakati, karikatürleri, manşetleri ile zamanında “hak edenlere” “gereken” mesajı vermiştir.

***

İlk kurulduğu günden beri karalamaya, söndürmeye, lekelemeye, yıldırmaya çalışan insanlara karşı, Yeni Asya gazetesi yılmadan yayın hayatına devam ederek, basiret sahibi insanlara verdiği mesaj şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Menhus ruhlu kişiler tarafından, hem yazarları, hem imtiyaz sahibi, hem okuyucuları türlü ithamlara ve tazyiklere maruz bırakılarak Yeni Asya’dan soğutulmaya çalışıldı. Oysa, Yeni Asya okuyucularının Gazeteye olan sadakatleriyle “hak edenlere” verdiği mesaj şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Risâle-i Nur’a karşı tavır alanlar, ‘cahil’liğinden ötürü Risâle-i Nur’u karalamaya çalışanlar her zaman oldu. Risâle-i Nur’un hakikî naşir-i efkârı olan Yeni Asya’nın, bu zorlu savaşı kazanacağına “inanmayanlara” verdiği mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Ne bir gazete, ne bir dergi, ne bir kitap okuma alışkanlığı olmayan nice insanın sempatisini kazanarak, onlara okumayı sevdiren Yeni Asya, kendisini “kaplumbağa” misali ters çevirmek isteyenlere verdiği mesaj şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Susayanlar onun çeşmesinden kana kana su içti. Yolunu şaşıranlar onu bir pusula bilip onun sayesinde yolunu buldu. Yeni Asya, 38 yıllık yayın hayatında “almak isteyenlere” verdiği mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Düşünce özgürlüğünün yaşandığı (!) bir ülkede oldukları için, düşüncelerini alenî bir şekilde ifade eden imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular ve gazetenin yazarlarına ‘ceza’ verildi. Aslında verilmek istenen ceza gazeteye idi. Hak bildiği düşüncelerinden ne pahasına olursa olsun taviz vermeyen Yeni Asya, 39 yıllık yayın hayatı ile “düşünebilen” insanlara verdiği mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Attığı manşetlerden rahatsız olanlara rağmen Yeni Asya, sesini daha da gürleştirerek, 39 yıllık tarih serüveninde, ‘rahatsız’lara verdiği mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

“İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez; gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz” hakikatinin mümessili olan Yeni Asya’nın, “gözünü yummayan” insanlara verdiği mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Yeni Asya, kapatılmalara, ithamlara, tazyikatlara, sıkıntılara maruz kalarak; alnı açık, başı dik, yayın hayatına belirlediği ilk günkü visyon ve misyonundan taviz vermeyerek okuyucularının fikir ve düşüncelerini de kaale alarak zor şartlar altında 39 yıl boyunca halkına hizmet ederek lisan-ı haliyle verdiği mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Seni (Yeni Asya) lekelemeye çalıştılar. Sesini kısmak için çok uğraştılar. Yolunu şaşırtmak için ne tuzaklar kurdular! Ama sen dostunu da düşmanını da çözümleyebilecek zekâvetinle, onların tuzaklarına düşmeden “aklı sönmemiş, kalbi ölmemiş”lere verdiğin mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Seni mahçup etmek isteyenler; mahçup oldu!

Bilgiye susayanlar senin safına koştu!

Seni sırtından vuranlar da oldu!

Hasta olanlar sende şifayı buldu!

Seni çekemeyenler de oldu!

Ama, senin onlara verdiğin mesaj ise şuydu: Bu bayrak inmez!

***

Sevgili Yeni Asya okuyucuları!

“Geçmiş geleceğin teminatıdır!”

Geçmişte gazetemize tuzaklar kuranlar olduğu gibi; gelecekte bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar elbette olabilir. Zira “meyve veren ağaç taşlanır!”

Ama bu tarz planları olanlar unutmasınlar ki; beslendiğimiz kaynak ve imanımızdan gelen kuvvet ile bu tuzaklar bozulur.

Zor şartlar altında hizmetine devam edip geçmişten günümüze gelen Yeni Asya’nın kıymetini bilip, bir okuyucu olarak üzerimize düşen vazifeyi hakkıyla ifa etmeyi unutmamalıyız!

Özkan ERDEM

20.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır