"Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bayrampaşa tarih oldu

41 yıl hizmet verdikten sonra önceki gün kapısına kilit vurulan Bayrampaşa Cezaevi, geçmiş yıllarda isyan, rehin alma, yangın, firar, ölüm orucu, silâhlı çatışma, cinayet ve gerginliklerle hep kamuoyunun gündeminde kaldı.


MAKSİMUM SORUMLULUK ANLAYIŞI

Anadolu Aslanları Derneği Başkanlar Kurulu toplantısından sonra yayınlanan açıklamada, “Kapitalist küresel sistem etkisini yitirmekte ve lokal ekonomi

Erdoğan: MİT raporundan haberim yok

Başbakan Erdoğan, “Ergenekon’da subayların sorgulanması söz konusu. MİT tarafından bir rapor iletildiği söyleniyor. Sizin böyle bir rapordan haberiniz


  Rice: Tahran’a tavrımız değişti

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ülkesinin Cenevre’de yapılacak görüşmelere temsilci göndermeye karar vererek, İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili sorun konusunda yaklaşım değişikliği içinde bulunduğunu doğruladı.


  Iraklı mülteciler zor durumda

Uluslararası Göç Örgütü, Irak’ta işgal yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Iraklının, yeterli yiyecek elde etmek için mücadele verdiğini bildirdi.


  Talat: Dünya ile bütünleşmeye koşuyoruz

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 20 Temmuz kutlamalarında “AB ve dünya ile bütünleşme” çağrısı yaptı.


  Vekilimi ben seçmek istiyorum

DP Şanlıurfa İl Başkanlığınca başlatılan “Vekilimi ben seçmek istiyorum” kampanyası için Ankara’ya yürüyüş başlatıldı.


  İngiltere’de, camiye hükümet desteği

İNGİLİZ hükümetinin İngiltere’de West Midlands bölgesinde kurulması planlanan Cami ve Kültür Merkezi projesine 18 milyon sterlin (44 milyon YTL) yardımda bulunmayı kabul ettiği belirtildi.


  Bazı illerin milletvekili sayısı değişti

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 2007 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre illerin çıkaracağı milletvekili sayısını yeniden belirledi.


  5 yılda, 89 bin 652 yabancıya çalışma izni verildi

TÜRKİYE'DE Eylül 2003-Mayıs 2008 tarihleri arasında 39 bin 652 yabancıya çalışma izni verildi.


  Avrupa, reform baskısını arttırmalı

AB çevreleri, Türkiye’de muhtemel bir iktidar partisinin kapatılması durumunun üyelik karşıtlarının ekmeğine iyice yağ süreceğini belirterek, “Üyelik müzakerelerini durdurmak koyulabilecek en aptalca tepki olur. Asıl şimdi Türkiye’ye sorumluluklar yüklenmeli ve reform baskıları arttırılmalı” görüşünü dile getiriyor.


  Yusuf İslam 60 yaşında

1970’Lİ yıllarda pop müziğin efsanevî ismi olan, 1977’den sonra İslam dinin seçerek Yusuf İslam adını alan ve müziği bırakan Cat Stevens, Pazartesi günü 60. yaşına girecek.


  İSKİ: Melen suyu temiz

İSTANBUL Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul’a verilen Melen suyunun sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmadığını, arıtma tesisi çıkışında ve musluklara ulaşan suda, kolibasili değerinin sıfır olduğunu bildirdi.


  Özürlülere kimlik kartı

ÖZÜRLÜLÜK durumu bundan böyle nüfus cüzdanlarına yazılmayacak ve yeni bir özürlü kimlik kartı çıkarılacak.


  Dev tesis, bağımlı çocuklara çare olmadı

DİYARBAKIR'DA madde bağımlısı çocuklara yönelik geçen yıl Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük merkezi, soğutma ve ısıtma sistemi çalışmadığı gerekçesiyle bağımlı çocuklara hizmet veremiyor.


  YÖK, rektör adaylarını belirleyecek

YÜKSEKÖĞRETİM (YÖK) Genel Kurulu’nun 2122 Temmuz 2008 tarihlerinde yapılacak toplantısında, 21 üniversitenin Cumhurbaşkanına sunulacak rektör adayları belirlenecek.


  Jandarma, bin komando uzman alacak

JANDARMA Genel Komutanlığı, ‘’komando’’ branşında 1000 uzman erbaş alacak.


  Kamyon, minibüsle çarpıştı: 5 ölü

KAYSERİ'DE meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Bingöl ve Hakkâri’de, 4 terörist öldürüldü

BİNGÖL'ÜN Yedisu ve Hakkari’nin Yüksekova ilçelerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi.


  MEB’den ‘öğretmenlik bursu’

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), üniversitelerin öğretmenlik ile ilgili programlarını ilk 5 tercihinde kazanan 1500 adaya burs verecek.


  Tarih yanmaktan kurtuldu

Antalya’nın Kaş ilçesi Patara Özel Çevre Koruma Bölgesinde ve Patara kazı alanı civarında geçen hafta çıkan orman yangınının, rüzgârın etkisiyle yön değiştirdiği, Likya döneminin aydınlatıldığı tarihî buluntuların bu sayede yanmaktan kurtulduğu bildirildi.


  Azmin büyük zaferi

Mersİn’de 24 yaşında ilk kez Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) giren genç, okuma aşkı ve azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gösterdi.


  Şeftali bereketi

Geçen yıl yaşanan don olayları sebebiyle büyük ölçüde üretim kaybı yaşanan Bursa şeftalisinde, bu yıl hava şartlarının elverişli olmasının da etkisiyle bolluk yaşandığı bildirildi.


  Hedef Guinness’e girmek

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği (GMD) üyesi 5 kişi, 50 saatle Hindistanlı bir grupta bulunan, ‘’En uzun grup konseri’’ rekorunu kırmak için konser veriyor.


  Nokia, MSN’e rakip oluyor

Nokia, telefonlar için çıkardığı yeni mesajlaşma servisi Nokia Chat ile MSN’e rakip oluyor. Hatta sunduğu özelliklerle MSN’i eziyor da denebilir.


  Erkek çocuk daha masraflı

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erkek çocuk yetiştirmenin ailelere daha pahalıya mal olduğu ortaya çıktı.


  Leopar, timsahı avladı

Yaban hayat fotoğrafçısı Hal Brindley, Güney Afrika’da bir leoparın timsahı avladığı anı görüntüledi.


  Güneş enerjisinde, vakum tüplü sistemi tercih edin

Şen Demir Doğrama işletmecisi Hasan Kurt, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın orman köylüsünü güneş enerjisi sahibi etme girişiminin devam ettiğini söyledi.


  Aynı şirkette 72 yıl

İngİltere’nin Darlington şehrinde yaşayan Fred Burton (88), Durham adlı avukatlık bürosunda 1936 yılında 15 yaşındayken başladığı stajyerlik görevini kıdemli avukat olarak 88 yaşına rağmen devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır