"Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bu sezon şampiyon olmalıyız

BEŞİKTAŞ'IN tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, yeni sezonun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Rüştü, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, Beşiktaş camiasının şampiyonluk beklediğini belirterek, ''Bu sezon bu açıdan çok önemli. Geçen sene yaşadığımız bazı şanssızlıklardan dolayı elimizdeki şampiyonluğu kaybettik'' dedi. Yeni transferlere biraz zaman tanımak gerektiğini kaydeden deneyimli kaleci, bu arkadaşlarının ilerleyen günlerde ortama daha çabuk ve kolay ayak uydurabileceklerini ve takıma daha faydalı olacaklarını ifade etti. ''Bu sezon deneyimli ve genç futbolculardan oluşan bir sentez var'' diyen Rüştü, ''Bence bu önemli bir avantaj. Hedeflerimiz doğrultusunda tüm gücümüzle çalışacağız. Şunun bilincindeyiz ki, camiamız bizden başarı ve başarılar bekliyor. Biz de bunun için ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen mücadeleyi, arzuyu sahaya yansıtacağız'' diye konuştu.

YENİ KAPTANLARA DESTEK VERELİM

Rüştü, kaptanlığın çok önemli olduğunu, şu anda takımın iki yeni kaptanının bulunduğunu belirterek, ''Takımımızda üzücü bir olay yaşadık. Şimdi yeni iki kaptanımız var. Bana düşen onlara destek vermek, onları korumak. Hem saha içinde, hem saha dışında yeni kaptanlarımıza destek vermeliyiz. Zaten camiamızdan da yeni kaptanlarımıza sahip çıkmalarını buradan özellikle rica ediyorum'' şeklinde konuştu.

TÜRK KALECİLERİ KORUYALIM

Tücrübeli kaleci, en büyük arzusunun, ligdeki tüm takımların kalelerini Türk kalecilerin koruması olduğunu söyledi. Kalecilikte devamlılığın önemli olduğunu vurgulayan Rüştü, şöyle devam etti: ''Keşke her takımımızın kalesini Türk kaleciler korusa. Bu benim en büyük arzum. Geçen sezon bu konuda çok ümitliydim. Dört büyüklerin kalesinde yerli kaleciler vardı ama yine bu sene arayışlar değişti. Mesela Aykut iyi bir sezon geçirdi ama kaleci aranıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'da da kaleci arayışları var. Kalecilerimize güven duymalıyız. Bir senelik performansla değil 3-4 sezon ısrarla oynatmalıyız. Devamlılık çok önemli. Çünkü ben bunun çok çarpıcı bir örneğini İspanya'da yaşadım. Barcelona'da 21 yaşında bir çocuğu oynattılar. İlk sezon inanılmaz kötü oynadı. Üç sezonda belli bir yere gelmeye başladı. Onlar bu sabrı gösterebiliyor ise bizler de Türk kalecilere bu sabrı gösterebiliriz.''

MİLLİ TAKIMA NOKTAYI KOYDUM

Rüştü Reçber, Euro 2008'de milli takımın önemli bir başarı yakaladığı söyledi. Şampiyonadaki performansıyla ilgili yapılan eleştirileri takip etmediğini dile getiren deneyimli kaleci, sözlerini şöyle tamamladı: ''Şampiyona öncesi 'Bu şampiyona benim milli takımdaki son şampiyonam olabilir' demiştim. Dolayısıyla kendimi hem beyin olarak hem de fizik olarak son derece iyi hazırlamıştım. Herhangi bir sıkıntım olmadan iyi bir şampiyona geçirdim. Kendi açımdan da iyi bir final yaptığımı düşünüyorum. Şimdi sadece Beşiktaş'a faydalı olmayı düşünüyorum. Milli takımla ilgili olarak ise bana göre noktayı koydum ama bu konuda fikri alınacak insanlarla şu ana kadar görüşmemiz olmadı. Her şey olabilir, belli olmaz ama biz kendi düşüncemiz olarak noktayı koyduk ama bu konuda bazı kişilerin bazı kesimlerin düşünceleri önemli. Buralardan gelecek fikirlere göre her şey olabilir'' diye konuştu.

22.07.2008


 

Sarvan: Hiçbir hakeme ayrıcalık yok

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, ''2014 Dünya Kupası'na Türk hakemi gönderme gibi bir hedefimiz var. Türk futbolu iyi bir yere geldi. Türk hakemliğini Türk futbolunun yanına taşımak istiyoruz. Süper Llig'den başlayarak klasmanlar yapıldı. Bir kişi için bile ayrıcalık tanınmadı'' dedi.

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, hedeflerinin 2014 Dünya Kupası'na Türk hakemi göndermek olduğunu söyledi. Oğuz Sarvan, Klassis Golf Otel & Country Club'da gerçekleştirilen Hasan Doğan Klasman ve Klasman Yardımcı Hakemler Eğitim Semineri'nde yaptığı konuşmada, 2014 Dünya Kupası'na Türk hakemi gönderme gibi bir hedeflerinin olduğunu belirterek, ''Türk futbolu iyi bir yere geldi. Türk hakemliğini Türk futbolunun yanına taşımak istiyoruz'' dedi. Sarvan, klasman oluşturulurken kendileriyle ilgili yapılan eleştirilere cevap vererek, şunları kaydetti:

HAKEM KLASMANLARINI YAPTIK

"Her hakemin daha çok maça çıkması için hakem sayısını düşürdük. 2 lig toplam 40 hakemle götürülecek. Zaman zaman liglerde değişiklik yapılabilir. Bir hakem 2-3 maç bir ligde görev yapıyorsa bir maç diğer ligde maç yönetebilir. Talimatlar gereği hakem klasmanlarını yaptık. Kendi kadromuzu kendimiz yapacağız. Geçen sezon son 6 haftayı hangi hakemlerle götürdüysek, yeni sezonda da takviyeler yaparak devam edeceğiz. Türk hakemliğinin böyle daha iyi olacağını düşündük.'' Klasmanların nasıl yapıldığını daha önce açıkladıklarını vurgulayan Sarvan, ''Süper Lig'den başlayarak klasmanlar yapıldı. 1 kişi için bile ayrıcalık tanınmadı. Sistemi baştan koyduk. Bu sıralamaya 50 hakem itiraz etti. Bunların 5'i Süper Lig, 5'i de Süper Lig yardımcı hakemleri. 35-40'ı tek merkezden bir dilekçeyle itiraz etmiş'' dedi.

22.07.2008


 

LİNCOLN SERTLİKTEN YAKINDI

GALATASARAY'IN Brezilyalı futbolcusu Casio Lincoln, kendisine yapılan çok sert fauller nedeniyle yaşadığı sakatlıklar yüzünden geçen sezonun istediği gibi geçmediğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Almanya kampında GS TV'ye açıklama yapan Lincoln, geçen sezon hep maç içinde sakatlandığını belirterek, ''Bana karşı gerçekten çok sert fauller yapıldı. Maçlar dahilindeki sakatlanmaların dışında ciddi sorunlar yaşamadım. Bu sakatlıklar nedeniyle geçtiğimiz sezon için 'Evet benim istediğim gibi geçti' diyemem'' dedi. Geçen sezon takımda bir çok arkadaşının kendisi gibi ağır sakatlıklar yaşadığını belirten Brezilyalı yıldız, şöyle devam etti:

ÇALIŞARAK ŞAMPİYON OLDUK

''Basının bu noktada Galatasaray'ın aleyhine bir tutum izlediğini gözlemledik, ancak buna karşılık biz çok çalıştık. Takımı oluşturan herkes gerçekten kazanmak istedi ve biz çok çalışarak şampiyon olduk. Şampiyonluğu takım olarak hak ettik. Geçen sezon çok zor zamanlar geçirdik. 1-0 zorlukla kazandığımız birçok maç oldu ama bu maçlarda aldığımız puanlar bizi şampiyonluğa götürdü. Geçen sezon Gençlerbirliği maçı bende gerçekten çok fazla yer etmiş bir maçtır. Hatta o maçtaki formalardan birini yıkamadım ve evde aynı çamurla saklıyorum. Çerçeve yaptırdım ve duvarımda duruyor. Şampiyonluk yolunda unutulmaz bir maçtı.''

8 YILDIR AİLEMDEN UZAKTAYIM

Lincoln, Brezilya'da yaşadığı bölgesel şampiyonluklardan sonra Schalke'de iki kez kupa kaldırma şansına eriştiğini hatırlatarak, ''Fakat hiç ulusal bir ligin şampiyonu olmamıştım. Benim için gerçekten çok değişik bir heyecandı. O gece kaldırdığım kupanın, benim kaldırdığım ilk ulusal lig şampiyonluğu olması açısından çok büyük önemi vardı'' diye konuştu. Brezilya'dan geç döndüğü için yeni sezon hazırlıklarına geç başlayan Lincoln, ailesinin yanında şarj olduğunu ve yeni sezona hazırlanmaya çalıştığını söyledi. Kendisi için ailesinin çok önemli olduğunu kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Öyle zannediyorum ki, bunu da herkes biliyor. Ben yaklaşık 7-8 senedir evimden uzakta, Avrupa da top oynuyorum ve ailemi ancak sezon sonlarında görüyorum. Ailemi gördüğüm kısa dönem için kendimi şarj etme dönemi diyebilirim. Yine bu sene kendimi ailemin yanında bir süre şarj edebildikten sonra döndüm'' şeklinde konuştu.

BU SEZON ÇOK ZOR OLACAK

Lincoln, kampta iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek, ''Hiç kimse biz geçen yıl şampiyon olduk diye bu sene kolayca şampiyon olacağımızı düşünmesin'' dedi. ''Şampiyon olmuş bir takımın başında her zaman daha büyük dertler ve daha büyük sorunlar vardır'' diyen Brezilyalı futbolcu, ''Biz bu nedenle daha fazla çalışmalıyız ki, bu şampiyonluk unvanımızı elimizde tutmayı becerebilelim. Bu yıl bizim için çok zor olacak." şeklinde konuştu.

22.07.2008


 

Beşiktaş Gökhan Zan'la anlaştı

BEŞİKTAŞ'TA sözleşmesi sona eren ve yeni sezonda takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan milli futbolcu Gökhan Zan ile 3 yıllık anlaşmaya varıldı.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, yaptığı açıklamada, Gökhan Zan ile yapılan görüşmeler sonunda anlaşmaya varıldığını ve milli futbolcunun takımla birlikte çalışmalara başlayıp, Avusturya'daki ikinci etap kampına katılacağını söyledi. Bu arada, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen yazıda, ''Şirketimiz profesyonel futbolcularından sözleşme süresi dolan Gökhan Zan ile yeni sezon için görüşmelere başlanmıştır'' denildi.

DELGADO YILDA 2.1 MİLYON AVRO ALACAK

Beşiktaş, sözleşmesini uzattığı Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) açıklamada bulundu. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İMKB'ye yapılan açıklamada, ''Şirketimiz, profesyonel futbolcularımızdan Matias Emilio Delgado'nun sözleşmesini yıllık 2.100.000 Avro bedelle 2011 sezon sonuna kadar uzatmıştır'' denildi.

22.07.2008


 

Sivasspor İntertoto'da turu zora soktu

UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında sahasında Portekiz temsilcisi SC Braga'ya 2-0 mağlup olan Sivasspor, Avrupa kupalarındaki ilk yenilgisini aldı.

Bu skorla tur şansını oldukça zora sokan Sivasspor, 26 Temmuz'da Portekiz'de oynayacak rövanş maçından tur için gerekli skoru elde ederek adını UEFA Kupası 2. ön eleme turuna yazdırmayı hedefliyor. Sivasspor'un tur atlaması için rövanş maçında 3-1, 4-2, 5-3 gibi en az 2 farklı galibiyetler gerekiyor. Yiğidoların rövanş maçında 2-0'lık galibiyet elde etmesi halinde karşılaşma uzatmaya gidecek.

22.07.2008


 

Mavi Jeans Basketbol Kampı Pazar'a başlıyor

''THE Best Five'' Mavi Jeans Basketbol Kampları, 27 Temmuz Pazar günü başlıyor. Basketbol Federasyonu tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen kampların ilki, 27 Temmuz-1 Ağustos'ta Kırıkkale'de gerçekleştirilecek. Kamp çalışmalarının ikincisi de 3-8 Ağustos'ta Denizli'de organize edilecek.

Kamplara, Anadolu'nun dört bir yanından federasyon tarafından seçilen yaklaşık 400 öğrenci katılacak. Genç oyuncular, 45 Türk antrenör tarafından yoğun bir eğitim programına tabi tutularak, basketbolun temel inceliklerini öğrenecek.

22.07.2008


 

F.Bahçe'de kombine kar satışı 27 bine ulaştı

FENERBAHÇE Kulübü, bugün itibariyle 27 bin 53 adet kombine kart satıldığı açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Bugün itibariyle, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 2008-2009 futbol sezonu için 27 bin 53 adet kombine kart satıldı'' denildi.

22.07.2008


 

F.Bahçe'nin rakibi MTK Macaristan Kupasını aldı

FUTBOLDA Macaristan Süper Kupası'nı, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi MTK Budapeşte, tarihinde 2. kez kazandı.

Kupanın finalinde geçen sezonun lig şampiyonu MTK Budapeşte, Debrecen kentinde, Macaristan Kupası sahibi Debrecen takımını, normal süre ve uzatma dakikaları golsüz eşitlikle sona eren maçta 32 yenerek, kupayı 2003 yılından sonra 2. kez müzesine götürdü. Normalde çift maçlı olarak yapılması gereken final mücadelesinin, MTK Budapeşte'nin isteği üzerine, Fenerbahçe ile yapılacak maçlar nedeniyle bu sezon tek maç olarak yapıldığı bildirildi.

22.07.2008


 

Makelele Paris Saint Germain'e transfer oldu

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Chelsea'nin yıldız oyuncusu Claude Makelele, Fransa'nın Paris Saint Germain takımı ile anlaştı.

Paris Saint Germain'den yapılan açıklamada, 35 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu dün basına tanıtıldı. 2003 yılında Real Madrid'den Chelsea'ye transfer olan Makelele, Fransa milli formasını 68 kez giydi. Makelele, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde gruptan çıkamayan milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

22.07.2008


 

"Oturarak Voleybol" sporu ilk defa Adana'da yapılacak

DÜNYA genelinde engellilerin yaygın olarak oynadığı Oturarak Voleybol sporunun, ilk kez gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonası Adana'da yapılacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Oturarak Voleybol'un çeşitli ülkelerde uzun yıllardır yapılan bir spor olduğunu, ancak Türkiye'de yeni yeni tanınmaya ve yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Şerefhan, branşın yaygınlaştırılması ve daha fazla engellinin spor yolu ile rehabilitasyonun hızlandırılması için Voleybol Federasyonu işbirliği ile çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, bunun ilerleyen günlerde de düzenlenecek yeni etkinliklerle devam edeceğini ifade etti.

22.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır