"Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘’DÜNYA İLE TEMAS’’ TİYATROYLA SAĞLANACAK

İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Gösteri ve Sahne Sanatları Yönetmenliği, 2008 Avrupa Kültür Başkenti Liverpool’da 26 Temmuz-2 Ağustos arasında düzenlenecek ‘’Dünya ile Temas’’ tiyatro festivaline katılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre; İstanbul’u Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından kurulan Tiyatro 0.2 grubunun temsil edeceği ‘’Dünya ile Temas’’ (Contacting the World) tiyatro festivali, ABD’den Hindistan’a, Polonya’dan Brezilya’ya, 12 ülkeden 150 genç tiyatrocuyu Liverpool’da bir araya getirecek.

26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek festival, gösterilerin yanı sıra paneller, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle genç sanatçıların sanatsal ve kültürel alışverişi için fırsat sunacak.

Proje kapsamında Avrupa’dan 6, Avrupa dışından 6 olmak üzere toplam 12 genç tiyatro topluluğu eşleştirildi. Festival tarafından gönderilen çalışma programını uygulayan genç tiyatrocular, 10 ay boyunca birbirleriyle yakın iletişim halinde çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmalar neticesinde, karşılıklı etkileşimlerinden beslenerek performanslarını oluşturan genç sanatçılar, 2008 yılı Avrupa Kültür Başkenti Liverpool’da tiyatrodan sokak gösterilerine ve dansa uzanan bir renkler bütünü sunacak.

24.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  GÖRMEYEN GÖZLERE IŞIK OLUYORLAR

  Zeugma arkeolojik park oluyor

  ‘’DÜNYA İLE TEMAS’’ TİYATROYLA SAĞLANACAK

  ‘’Huruftan baskıya’’ matbaa sergisi

  TYB ve Bulgar Yazarlar Birliği işbirliği için toplandı

  Eski cezaevinde yeni sergi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır