"Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon iddianamesi kabul edildi

Yaklaşık 14 ay önce başlatılan ve şimdiye kadar pek çok operasyona kaynaklık eden Ergenekon soruşturmasında İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi iddianame hakkındaki kararını açıkladı. Şüpheliler hakkında ‘’terör’’ suçlarından kamu davası açıldı. Mahkeme dâvâ için tarih belirleyecek.


TÜRK AİLE YAPISI HAKKINDA YANILTIYOR

Londra’da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesi yazarı Ziyad Bin Abdullah Elderis, son zamanlarda Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinde çoğunlukl

Suç patlaması

Türkiye’de 2003 ve 2006 yılları arasında toplam suçta yüzde 18,6 artış görüldü. Bunun çoğu, şu anda kumarhanelerde, gece kulüplerinde ve fuhuşta aktif


  Yargıya çok iş düşmesi sevindirmesin

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’İçinden geçtiğimiz şu süreçte ülkemizde bütün gözler yargının üzerine odaklanmıştır. Ülkemizde yargıya bu denli çok iş düşüyor olması sevinilecek bir şey değildir’’ dedi.


  Bakkaldan aldılar bomba yaptılar

Trabzon’da, bakkaldan aldıkları maytapları birleştirerek, bir cam şişeye yerleştiren 4 çocuk, fitili ateşledikleri sırada maytapların ellerinde patlaması sonucu yaralandı. Çocuklar, “Filmlerde gördüğümüz şekilde bir bomba yapalım dedik” diye konuştular.


  Genetik zenginliğimizin değerini bilmiyoruz

Çukurova Üniversitesi tarafından flora ve fauna kaçakçılığına yönelik yapılan araştırmada, Türkiye’ye özgü bitki ve hayvanların yabancıların gözdesi olduğu bildirildi.


  OKS sonuçları açıklandı

OKS’de baraj puanını aşarak tercih yapan 601 bin 471 adaydan 237 bin 376’sı asıl olarak yerleşmeye hak kazandı. Adaylardan 33 bin 194’ü de bazı meslek liseleri için gerçekleştirilecek mülâkata girmeye hak kazandı.


  Keneyle mücadelede karınca umut oldu

ESKİŞEHİR'DE ormandaki ağaçlara zarar veren böcekleri yiyerek beslenen kırmızı orman karıncalarının keneleri de yediği tesbit edildi.


  Üniversiteliler depresyonda

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri arasında yapılan araştırmada, sınıf seviyesi yükseldikçe depresyon puanının arttığı, kız öğrencilerin, erkek öğrencilere göre daha depresif olduğu belirlendi.


  Rektör adayları mülâkata girecek

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), yeni kurulan 23 üniversitenin rektör adaylarının mülâkat takvimini belirledi.


  Kıbrıs’ta müzakereler 3 Eylül’de başlayacak

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas’ın, Kıbrıs sorunu için kapsamlı çözüm müzakerelerinin 3 Eylül’de başlaması kararı aldıkları açıklandı.


  “Eşit haklara sahip olmadan AB’ye girmek intihardır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen,’’Türkiye’nin diğer ülkelerle tam eşit haklara sahip olmadığı bir ortamda AB’ye girmek intihardır’’ dedi.


  İSKİ Satın Alma Müdürü intihar etti

İSTANBUL Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) İç Satın Alma Şube Müdürü Osman Taslak (33), evinde intihar etti.


  Bakan Çiçek ve Başesgioğlu: Seçim, gündemde yok

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin gündeminde seçimin bulunmadığını bildirdi.


  Şandır: MHP, her zaman seçime hazır

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, YSK Başkanı Muammer Aydın’ın karar verilmesi halinde bu yılın sonuna yerel ve genel seçimlerin yapılabileceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ‘’MHP, her zaman seçime hazırdır’’ dedi.


  TSK’ya millî uydu aktarıcısı

BU arada Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi arasında 4 Haziran 2008 tarihinde imzalanan “İşlemsel EHF Uydu Aktarıcısı ve Test Ortamı Geliştirilmesi Projesi” önceki gün düzenlenen tören ile hayata geçirildi.


  Askere nehir ötesi araçlar geliyor

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığınca (SSM) tedarik edilecek iş makinalarıyla kara kuvvetleri unsurlarının nehir geçiş harekatındaki sür'at ve emniyet güvenliliği arttırılacak.


  Ankara, Ankara duy sesimizi!


  Karadeniz’den, Akdeniz’e ulaşım rahatlayacak

KARADENİZ'İ Akdeniz’e bağlayan yollardaki iyileştirme çalışmaları sürüyor.


  Mısır ambarı konaklama tesisi oldu

Karadeniz bölgesinde ahşap yığma tekniği ile yapılmış mısır ve tahıl ambarı serenderler, Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Emiraşıklar Köyünde konaklama hizmeti vermek üzere turizme kazandırıldı.


  Mersin’e gurbetçi ve Arap turist akını

Mersin'e gelen gurbetçi ve Arap turist sayısının geçen yıla göre 2 kat arttığı bildirildi.


  Akgöl, sıcaklık ve kuraklıktan kurudu

VAN'IN Özalp ilçesinde 407 hektarlık alana sahip Akgöl, son günlerde etkili olan hava sıcaklığı ve kuraklık sebebiyle tamamen kurudu.


  Kapıkule’de 2 kilometrelik gurbetçi kuyruğu

AVRUPA'NIN değişik ülkelerinde çalışan Türk işçileri, çalıştıkları ülkelere dönüş için geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturdu.


  Otomobillerde cam filmi riskli

YASAK olmasına karşın çok sayıda otomobilde bulunan cam filmlerinin, kaza sırasında camın dağılmasını ve araçtan çıkışı önlediği, aynı zamanda kırılan büyük parçaların yaralanmaya sebep olduğu bildirildi.


  ‘Gizli Dosyalar’ film oldu

Televizyon dizisi olarak 1993 ile 2002 yılları arasında oynatılan “Gizli Dosyalar” (X-Files) filminin dünya galası Hollywood’da yapıldı.


  Uykusuzluk hastalığı bebekken başlıyor

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu, insomni (uykusuzluk) hastalarının bazılarında, uyanıklığı sağlayan merkezlerin, hormonların bebeklikten itibaren daha aktif durumda bulunduğunu söyledi.


  Cepte kanser uyarısı

ABD’deki önde gelen bir kanser enstitüsünün başkanı, binlerce personeline, cep telefonlarının sağlık açısından yüksek risk taşıdığını belirten bir yazı gönderdi.


  Kuzey Kutbunda dev enerji kaynağı

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, Kuzey Kutup Dairesinin kuzeyinde devasa petrol ve doğal gaz rezervleri bulunduğunu bildirdi.


  En fazla idam, Çin’de

Merkezi Roma’da bulunan insan hakları grubu “Hands Off Cain” geçen yıl en fazla idam cezası uygulanan ülkenin Çin olduğunu bildirdi.


  Ev değil hayvanat bahçesi

ABD’nin Iowa eyaletinin Omaha şehrinde bir evde 117 kedi, 1 rakun ve 1 tavşan bulundu. Bu kadar çok sayıdaki hayvanın bir çatı altında yaşadığı, 54 yaşındaki bir kadının kedi maması çalarken polise yakalanması üzerine ortaya çıktı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır