"Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye siyasî krizden kurtuldu

Anayasa Mahkemesi’nin kararını değerlendiren İngiliz Times gazetesi, Türk demokrasisinin 4 kez darbe yaşadığını hatırlatarak, bu kararla 5. darbeden kurtulduğunu yazdı.


YENİ ANAYASA İLE YÜRÜYÜŞ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, AKP hakkındaki kararı açıklarken dile getirdiği Anayasa değişikliği teklifi her kesimden destek buluyor. Avr

“Modern hayat” intihar sebebi

İnançsızlık, manevî değerlerden uzaklaşma ve yalnızlık modern toplumlarda intiharı tetikleyici etki meydana getiriyor. Dumlupınar Üniversitesi öğretim


  Meclis de Yargı da tatile çıkıyor

Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin kapatılmaması yönündeki kararının ardından TBMM de, Yargı da bugün tatile çıkıyor. Dün TB-MM'de tüm partiler tatilin bugün başlaması için anlaşırken, Adlî Tatil de bugün başladı.


  Terörden en çok zarar gören 7. ülkeyiz

Türkiye, 2008 yılının ikinci çeyreğinde terör olaylarından etkilenen ülkeler arasında 7. sırada yer aldı. Bu dönemde Türkiye’de meydana gelen 71 terör olayında 38 kişi öldü, 88 kişi yaralandı.


  Siyasette gergin üslûp terk edilmeli

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, ‘’Anayasa Mahkemesinin kararıyla birlikte ifade edilen ‘ciddî ihtar’ın AK Parti tarafından bundan sonraki süreçte dikkate alınmasının ve yaşanan süreçten gerekli derslerin çıkarılmasının, gelecekte aynı sorunların yeniden yaşanmaması açısından önemli’’ olduğunu bildirdi.


  Kararla demokrasi güçlendi

Anayasa Mahkemesinin AKP’nin kapatılması dâvâsında verdiği kararı hukukçular Yeni Asya’ya değerlendirdiler.


  Büyükanıt: Kıbrıs'ta çözüm adil olmalı

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta ‘’adil ve kalıcı bir çözüm’’ istediğini, ‘’Kıbrıs Türkü’nün de bu noktaya dikkat etmesi gerektiğini’’ belirterek, ‘’Bence işin anahtarı nasıl olur da bir barış adil olur, kalıcı olur? Bunu bir ortaya koymamız lâzım. Bu henüz ortaya konulmuş değil’’ dedi.


  Lagendijk: Rahatlatıcı bir karar

Türkiye-AB Karma Parlementosu Eş Başkanı Joost Lagendijk, “AK Parti’nin kapatılmaması, hem kendi açımdan hem de Türkiye-AB ilişkiler açısından rahatlatıcı bir karar.” şeklinde konuştu.


  GAPGİAD: Türkiye, daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, Türkiye’nin bugünden itibaren daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğini bildirdi.


  Sezer: Karar bize AKP'yi yenme imkânı tanıdı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anayasa Mahkemesinin AKP hakkındaki kararını değerlendirirken, ‘’Bu karar bize AKP’yi siyaseten yenme imkânı tanıdı’’ dedi.


  Gergin atmosfer geride bırakılsın

TÜRKİYE İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Anayasa Mahkemesi’nin hukukun üstünlüğüne olan inançlarını bir kez daha güçlendirdiğini belirterek, ülkenin uzlaşma ve kalkınmaya ihtiyacı olduğunu, gergin ve moral bozucu atmosferin geride bırakılmasını istedi.


  TÜMSİAD: Demokrasi ve sağduyu kazandı

TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, “”Demokrasi kazandı, sağduyu kazandı” dedi.


  “Demokrasi yolunda dev bir adım" atıldı

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki verdiği kararın, ‘’demokrasi yolunda atılan dev bir adım’’ olduğunu kaydetti.


  SBS sonuçları açıklandı

ÖĞRENCİLER sınav sonuçlarını Millî Eğitim Bakanlığının ‘’www.meb.gov.tr’’ internet adresinden T.C kimlik numaralarını girerek öğrendiler.


  Liselere kayıt başvuruları başlıyor

SINAVSIZ öğrenci alan liselere kayıt başvuruları bugün itibariyle başlıyor.


  OKS 1.’sine altın ödülü

BAHÇELİEVLER Belediye Başkanı OKS 1.’sine Cumhuriyet Altını Hediye Etti.


  Uçan ambülanslar hayat kurtaracak

SAĞLIK Bakanlığı tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum’da ‘’kampüs’’ statüsünde oluşturulacak sağlık merkezlerinde 14 ambülans helikopter ve 2 uçak ambülans konuşlandırılacağı bildirildi.


  Güngören’de hayat normale döndü

GÜNGÖREN’DE 5 gün önce 17 kişi ile bir doğmamış bebeğin ölümü, 154 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terörist saldırının gerçekleştiği Menderes Caddesi ve çevresinde hayat normale dönmeye başladı.


  Barajdan baraja su takviyesi

Dyarbakır’da ekili tarım alanlarının kurumaması için Türkiye’de ilk defa yapılan uygulama ile Kralkızı Barajı’nda enerji amaçlı kullanılan 17 milyon 500 bin metreküp su Dicle Barajı’na, oradan da sulama için Devegeçidi Barajı’na aktarıldı.


  Fındık işçileri Karadeniz’e gelmeye başladı

Samsun’a fındık toplamaya çocukları ile birlikte gelen işçiler, yerleştikleri çadırlarda sezonun açılmasını bekliyor.


  Konya’da kamyon ve otomobil çarpıştı: 5 ölü

Konya’da bir otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2’si çocuk 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Adana ve Gazipaşa’da orman yangını

Antalya Gazipaşa’da kızılçam ormanında sabahın erken saatlerinde çıkan yangın rüzgârın etkisiyle büyüdü.


  Kırıkkale’de 4.2 büyüklüğünde deprem

Kırıkkale’de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Aspirin, osteoporozda etkili

Mûcize ilâç aspirinin osteoporoz (kemik dokusunun içinde anormal derecede boşluk oluşması) tedavisinde de kullanılabileceği bildirildi.


  Kosova’daki Osmanlı eserleri yaşatılıyor

TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığının desteğiyle sürdürülen restorasyon çalışmalarında 15. yüzyıldan kalma caminin iç duvarları, kubbesi, duvar ve minare taşları restore edilecek, temelde drenaj çalışmaları çerçevesinde perde duvar örülecek.


  Güneş bugün tam tutulacak

21. asrın beşinci tam güneş tutulması, bugün yaklaşık 1 milyar kişi tarafından seyredilebilecek.


  Titan’ın yüzeyinde sıvı tesbit edildi

Satürn’ün en büyük uydusu Titan’ın yüzeyinde sıvı tesbit edildi.


  45 yaşından sonra akşam yemeğini unutun

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Gök, 45 yaş üzeri ve kalp krizi riski taşıyanların akşam 18.00’den sonra kesinlikle yemek yememesi gerektiğini söyledi.


  Şizofreni genlerden kaynaklanabilir

Şizofreninin bazı genlerin değişime uğramasından kaynaklanıyor olabileceği bildirildi. Uluslararası Şizofreni Konsorsiyumu’ndan bir ekip, şizofrenlerin farklı türde, ender kromozom değişimlerine sahip olma ihtimalinin diğer kişilerden daha fazla olduğunu belirledi.


  Bu sefer 08.08.08 çılgınlığı başladı

Kendilerinin ya da doğacak çocuklarının özel günlerini unutulmaz kılmak isteyen çiftler, tekrar eden ‘’8’’ rakamının cazibesiyle ‘’08.08.08’’ tarihine yoğun ilgi gösteriyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır