"Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kerkük, Irak’ın geleceğini kilitliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta Kerkük’ün geleceği konusunda yeniden başgösteren anlaşmazlığa ilişkin, Iraklılara uzlaşma çağrısında bulundu.

Bakanlık Sözcüsü Gonzalo Gallegos, Kerkük’teki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine, “Iraklı siyasî liderler, seçim yasasını görüşmeye devam ediyor. (ABD’nin Bağdat büyükelçisi Ryan) Crocker ve büyükelçilik yetkilileri, bu yıl içinde yerel seçimlerin yapılmasına imkân verecek bir seçim yasasının geliştirilmesine yönelik uzlaşma ve görüş birliği sağlanması yönünde Iraklıları cesaretlendirmeyi sürdürüyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Kerkük konusundaki kaygılarını Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’ye ilettiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Gallegos, seçimlerin bu sonbaharda yapılabilmesi yönünde bir anlayışın oluşabilmesi için Iraklı tarafların, kendilerini bütün seçeneklere açık tutmaları gerektiğini söyledi.

Sözcü, bu konuda ABD’nin Kürtlerle görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de, “ABD’nin bütün büyükelçilikleri, bulundukları ülkelerde toplumun mümkün olan en fazla sayıda unsurlarıyla temas kurar” dedi.

Bu arada, Bağdat’ın Sünnî Ademiye semtinde yüzlerce kişi, Kürtler’in Kerkük’ün bölgesel yönetime katılması isteklerini protesto etmek için gösteri düzenledi. Bölgedeki AFP muhabiri, 1 saat süren gösteride göstericilerin, ‘’Kerkük, ulusal kardeşliğin simgesi olarak kalacak’’, ‘’Irak’ın parçalanmasına hayır’’ biçiminde pankartlar taşıdıklarını bildirdi. Irak bayrakları taşıyan göstericilerin, ‘’Irak’ın bölünmesine hayır’’, ‘’Ülkenin birliğine evet’’, ‘’Kerkük için kanımızı ve ruhumuzu vereceğiz’’ biçiminde sloganlar attıkları kaydedildi.

Kerkük’ün batısındaki Havice kasabasında da önceki gün 1000 dolayında Arap ve Türkmen, barışçı gösteri düzenlemişlerdi.

/ Washington

06.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kerkük, Irak’ın geleceğini kilitliyor

  Abbas-Olmert, Esat-Süleyman buluşuyor

  Türkiye, bölgenin stratejik merkez üssü

  Refah sınır geçidi hastalar için açıldı

  Fransa, soykırım suçlusu

  İran’da, Cundullah yandaşı gazeteci idam edildi

  Tahran cevabını yazılı iletti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır