"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bankalar göreve

Karapara aklama ve terörün finansmanıyla daha etkin mücadele edilebilmesi için Şüpheli İşlem Tebliği yenileniyor. Buna göre, bankalar, şüpheli buldukları işlemleri 10 gün içinde Mali Suçları Araştırma Kurumu’na bildirecek.

KARAPARA aklama ve terörün finansmanıyla daha etkin mücadele edilebilmesi için Şüpheli İşlem Tebliği yenileniyor. Yeni düzenlemeyle şüpheli işlem sayısı da 20’den 123’e yükseltiliyor. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) Başkanı Adnan Ertürk’ten edindiği bilgiye göre, şüpheli işlem bildirimlerini yeniden düzenleyen taslak son şeklini aldı. Taslakta şüpheli işlem, ‘’yükümlüler nezdinde veya bunlar aracılığıyla yapılan veya yapılmaya teşebbüs edilen işleme konu mal varlığının, yasa dışı yollardan elde edildiğine veya yasa dışı amaçlarla kullanıldığına, terörist eylemler için ya da terör örgütleri, teröristler veya terörü finanse edenler tarafından kullanıldığına veya bunlarla ilgili ya da bağlantılı olduğuna dair herhangi bir bilgi, şüphe veya şüpheyi gerektirecek bir hususun bulunmalı hali’’ olarak tanımlanıyor. Taslağa göre, bankalar, bunların dışında banka kartı veya kredi kartı düzenleme yetkisine haiz kuruluşlar, kambiyo mevzuatında belirtilen yetkili müesseseler, faktoring şirketleri, aracı kurumlar, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketleri, finansal kiralama şirketleri, sermaye piyasasında takas ve saklama hizmeti veren kuruluşlar, posta ve taşımacılık hizmeti veren kuruluşlar, şüpheli buldukları işlemleri 10 gün içinde MASAK’a bildirecek. İşlemin şüpheli olup olmadığı değerlendirilirken sadece o işlem ile yetinilmeyecek, müşteri profili, faaliyet hacmi, işlemin niteliği, kimlere menfaat sağladığı, sektörün özellikleri gibi unsurlar da dikkate alınacak. Şüpheli işlem bildirimini gerektiren durumlarda, yükümlülerce gerekli kimlik tespiti de yapılacak.

07.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Düşük kurla enflasyon aşağı çekilmez

  Memur masada

  Bankalar göreve

  Aracı kârları enflasyonu arttırıyor

  Pastırma-sucuk satışlarına gurbetçi dopingi

  Türkiye’nin hedefi altın çağ olmalıdır

  BTC’de patlama oldu petrol akışı durdu

  Buğday taban fiyatı bir an önce açıklanmalı

  AKİB: İhracatımızla birlikte problemlerimiz de artıyor

  Belirsizlik yatırımcının hızını kesmedi

  İlköğretim öğrencisinin kırtasiye masrafı 100 YTL

  Hipermarketler kasapları da vurdu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır