"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Halk konserleri Mehterandan

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 16 yıl önce kurulan mehter takımının Türkiye’de askeri mehteran takımından sonra kurulan ilk sivil mehteran takımı olduğunu söyledi.

Müzikal aletler konusunda eğitimli ve deneyimli belediye personelinden oluşan mehter takımının her gün mesai saatleri içinde ‘’meşk’’ adı altında eğitim çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Akyürek, ‘’Mehteran takımımız, aynı zamanda belediyemizin bando takımı. Bu ekip, çalıştığı her parçayı icra edebilecek kapasite ve deneyimde’’ dedi.

Mehteran takımının mahalle şenliği, açılış ve temel atma gibi birçok programda seslendirdiği parçalarla dinleyenlerin beğenisini topladığını söyleyen Akyürek, şunları kaydetti:

‘’Deneyimli ve eğitimli elemanlardan oluşan mehter takımımıza büyük ilgi var. Yurt içi ve yurt dışından yoğun talepler alıyoruz. Belediyemizin hemen hemen her açılış ve temel atma töreninde konser veriyor. Bunun dışında gelen yoğun talep üzerine her Cuma Kazım Karabekir Caddesi’nde halka açık bir alanda ücretsiz konser veriyor. Cumartesi günleri de piknikçi ailelerin yoğunlukla tercih ettiği 2 parkta konser organizasyonu gerçekleştiriliyor. Mehteran takımımız yılda ortalama 150 konser veriyor. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Mehteran takımımız, Konya dışında da bugüne kadar Türkiye’nin hemen hemen her ilinde düzenlenen programlarda konser verdi.’’

Akyürek, amaçlarının Türk kültür ve adetlerini kitlelere yaymak ve tanıtmak olduğunu, bu çerçevede mehteran takımının konserlerine devam edeceğini belirtti.

07.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk konserleri Mehterandan

  Kaligrafi ustası Fatih Çelik, WHC yarışmasında dünya ikincisi oldu

  Kale-i Tavas’ın tarihi DENİZLİ’NİN Kale ilçesi sınırları içindeki tarihî Kale-i Tavas (Tabae) şehrin

  ABD’li arkeologlar Bismil’de

  Tarihî köprü ödenek bekliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır