"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kale-i Tavas’ın tarihi DENİZLİ’NİN Kale ilçesi sınırları içindeki tarihî Kale-i Tavas (Tabae) şehrin

DENİZLİ’NİN Kale ilçesi sınırları içindeki tarihî Kale-i Tavas (Tabae) şehrinde 2008 dönemi kazı çalışmalarına başlandı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bozkurt Ersoy başkanlığında sekiz öğretim üyesi, bir konservasyon teknikeri ve 17 öğrenciden oluşan ekibin kazılarına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Kale Belediyesi de destek veriyor.

Roma ve Bizans imparatorlukları, Tavas ve Menteşe beylikleriyle Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde önemli bir şehir niteliği taşıyan fakat 1950’li yılların sonunda terkedilen Kale-i Tavas’taki kazılara 2007 yılında başlanmıştı.

Geçen yılki çalışmalarda Pazaryeri (Çarşı) Camisi ve şehir girişindeki bir çeşmenin kazısını tamamlanmış, Aşağıpazar mevkisindeki sarnıç ise yarım kalmıştı. Prof. Dr. Ersoy, 2008 sezonunda sarnıcın kazısını tamamlamaya yönelik çalışmalarla birlikte yeri saptanan iç kalede de kazılara başlandığını, çalışmaların maddi imkanlar ölçüsünde yaklaşık bir ay süreceğini ifade etti. Kazının yanısıra geçen yıl kazı ve temizliği tamamlanan Yukarıpazar Camisi’nde duvar ve sıvaları korumaya yönelik konservasyon çalışmalarına da başladıklarını belirten Ersoy, kazı ve koruma çalışmalarının birlikte yürütülmesinin önemine değindi. Ersoy, çalışmalarına en büyük desteğin Kale Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz tarafından verildiğini belirterek, ekibin barınma, beslenme ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Karaayvaz’a minnettar olduklarını söyledi.

07.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk konserleri Mehterandan

  Kaligrafi ustası Fatih Çelik, WHC yarışmasında dünya ikincisi oldu

  Kale-i Tavas’ın tarihi DENİZLİ’NİN Kale ilçesi sınırları içindeki tarihî Kale-i Tavas (Tabae) şehrin

  ABD’li arkeologlar Bismil’de

  Tarihî köprü ödenek bekliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır