"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kaligrafi ustası Fatih Çelik, WHC yarışmasında dünya ikincisi oldu

TÜRK kaligrafi (süslü yazı sanatı) sanatçıları, uluslararası arenada başarılarına bir yenisini daha ekledi.

“World Handwriting Contest” (WHC) 2008 olarak bilinen ve dünyanın dört bir yanından kaligrafi ustalarının katıldığı yarışmada Fatih Çelik isimli kaligrafi sanatçısı Dünya 2’incisi oldu. Fatih Çelik’in hocası ve Türk kaligrafi sanatının ustalarından Murat Ünver de 2003 yılından WHC’de Dünya 2.’si olmuştu. Güzel yazı yazma üzerine inşaa edilen kaligrafi sanatını Türkiye dışına taşıyarak dünya çapında ödüller kazanan Türk kaligrafi sanatçıları, 5 Ekim 2008’de de Amerikalı sanat severlerle buluşacak.

Beşiktaş’ta kaligrafi sanatı üzerine eğitimler veren “İstanbul Kaligrafi Merkezi” öğrencilerinden Fatih Çelik, Türkiye’yi temsil ettiği WHC yarışmasına gönderdiği özel yazı stiliyle dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan sanatçıları geride bıraktı. Kazandığı başarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Çelik, yaklaşık 6 senedir üzerinde çalıştığı kaligrafi sanatının mutlaka sevilerek ve gönül verilerek yapılabileceğini söyledi.

WHC’ye gönderdikleri eseri üzerinde hocası Murat Ünver ile uzun çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çelik, “Bu çalışmalar sonunda Amerika’da düzenlenen güzel el yazısı yarışmasına ülkemizi temsilen katıldım. Bu yarışma geleneksel olarak her yıl düzenlenen bir yarışma ve tek bir metin üzerinde çalışılıyor. Yaklaşık 4 ay üzerinde çalıştım ve defalarca bu yazı üzerinde denemeler yaptım, bozuldu olmadı ama sonuna kadar çalıştım” şeklinde konuştu. Kaligrafi sanatına olan ilgisinin lise yıllarında fuarlarda gördüğü güzel yazı standları ile başladığını da dile getiren Çelik, güzel yazıların bulunduğu örnekleri eline alarak denemelere başladığını ve sonrasında da profesyonel eğitim aldığını ifade etti.

07.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk konserleri Mehterandan

  Kaligrafi ustası Fatih Çelik, WHC yarışmasında dünya ikincisi oldu

  Kale-i Tavas’ın tarihi DENİZLİ’NİN Kale ilçesi sınırları içindeki tarihî Kale-i Tavas (Tabae) şehrin

  ABD’li arkeologlar Bismil’de

  Tarihî köprü ödenek bekliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır