"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğal gaza otomatik zam yürürlükte

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gazda, elektrikte olduğu gibi üç ayda bir fiyat ayarlamasına gidilmesi için düzenleme yaptı.

EPDK’nın Doğal Gaz Piyasası Tarifeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmî Gazete’de yayınlandı. Buna göre doğal gaz piyasasındaki tarifeler EPDK onayına tabi olacak. EPDK’nın onayladığı tarifelerin hüküm ve şartları, tarifelerin geçerli olacağı süre olan tarife dönemi boyunca bu tarifelere tabi olan bütün gerçek ve tüzel kişileri bağlayacak. İlgili tüzel kişilerce hazırlanacak tarifeler, bir önceki tarife döneminin bitiminden 90 gün önce Kuruma sunulacak. EPDK ilgili tüzel kişilerin malî verileri ve tarife teklifleri ile piyasa verilerinden hareketle tarifeleri belirleyecek ve Kurul onayına sunacak. Onaylanan tarifeler Kurul tarafından belirlenen yeni tarife dönemi boyunca ilgili tüzel kişiler tarafından uygulanacak. Tarife esasları ve limitleri EPDK tarafından enflasyon ve diğer hususlar göz önüne alınarak tarife dönemi içerisinde yeniden ayarlanabilecek. Tüzel kişinin başvurusunu zamanında yapmaması veya eksiklikleri öngörülen sürede gidermemesi halinde EPDK tarifeleri resen belirleyecek. Kurul tarafından onaylanan tarifeler, ilgili tüzel kişi tarafından kamuoyuna duyurulacak.

ZAMMA İPTAL DÂVÂSI

Tüketici Hakları Derneği (THD), Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) ve Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi (KİGEM), 1 Ağustos’ta yürürlüğe giren doğal gaz zammı ile doğal gaz zammını otomatiğe bağlayan Yüksek Planlama Kurulu kararının tüketicileri ilgilendiren kısımlarının iptali istemiyle Danıştay’da dâvâ açtı. THD Genel Başkanı Turhan Çakar, dava dilekçesini verdikten sonra Danıştay binasının önünde yaptığı açıklamada, THD, ESM ve KİGEM olarak 1 Ağustos 2008’de yürürlüğe konulan yüzde 16,88 oranındaki doğal gaz zammı ile zamma dayanak olan kararın tüketicileri doğrudan ve dolaylı kısımlarının iptali, öncelikle de yürütmesinin durdurulması için Danıştay’da dava açtıklarını söyledi. Çakar, zamların ortalama olarak aylık doğal gaz giderinde 27,4 YTL, yıllık doğal gaz giderinde ise 329 YTL bir artış oluşturduğunu kaydetti.

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Key ödemeleri ve zamlar mahkemelik

  Bilinçsizce harcayıp borçlanıyoruz

  Akaryakıtta fiyat rekabetinden kaçılıyor

  Doğal gaza otomatik zam yürürlükte

  Sebzede yaz ucuzluğu

  İSO: Sanayide göstergeler olumsuz

  Dünya petrol talebi daha hızlı büyüyecek

  Dökme çay satışı yasaklandı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır