"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İSO: Sanayide göstergeler olumsuz

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, üretim, iç satış, dış satış ve yeni siparişlerde bütün ölçeklerde artış bildiren işletmelerin oranı düşerken, azalış bildiren işletmelerin oranının arttığını söyledi.

İSO Ekonomik Durum Tespit Anket çalışmasının sonuçlarını açıklayan Küçük, anketin, 2008 yılı ilk yarısının, 2007 ikinci yarıya göre daha olumsuz geçtiğini gösterdiğini belirtti. Küçük, “Çalışmanın 5 temel göstergesinden 4’ünde üretim, iç satış, dış satış ve yeni siparişlerde tüm ölçeklerde artış bildiren işletmelerin oranı düşerken, azalış bildiren işletmelerin oranı artmıştır. İstihdamda ise çok küçük ölçüde bir iyileşme söz konusudur” dedi. 2008 ilk yarıda 2007 ikinci yarıya göre kârlılıklarının arttığını bildiren işletmelerin oranının azaldığını, yatırım yapmayan işletmelerin oranının arttığını, finansman darboğazı içinde olan işletmelerin oranının yükseldiğini, satış hedefini gerçekleştiren işletmelerin oranının düştüğünü kaydeden Küçük, işletmelerin, temel sorunları olarak rekabet edilen ülkelere kıyasla yüksek girdi maliyetleri, yüksek kayıt dışılık, düşük kur, düşük kâr marjı, yatırım teşviklerinin azlığı, kalifiye eleman eksikliği, kalitesiz ve ucuz ithalatın oluşturduğu baskı, uzun vadeli ve uygun şartlarda finansman yetersizliği, iç talepteki durgunluk, SSK primlerinin yüksekliği, kıdem tazminatı sorununu gündeme getirdiklerini aktardı. Küçük, işletmelerin, 2008 ikinci yarısının, ilk yarıdan daha iyi geçeceği ümidini taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Key ödemeleri ve zamlar mahkemelik

  Bilinçsizce harcayıp borçlanıyoruz

  Akaryakıtta fiyat rekabetinden kaçılıyor

  Doğal gaza otomatik zam yürürlükte

  Sebzede yaz ucuzluğu

  İSO: Sanayide göstergeler olumsuz

  Dünya petrol talebi daha hızlı büyüyecek

  Dökme çay satışı yasaklandı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır