"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gözler bu 4’lüde olacak

Macaristan ekibi MTK Budapeşte'yi her iki maçta da farklı skorlarla yenerek bir üst tura çıkan Fenerbahçe bugün Partizan önünde yeni bir sınava çıkacak.

Sırbistan'ın en köklü kulübü olarak bilinen Partizan 1945 yılında kuruldu ve çok ateşli bir taraftar topluluğuna sahip. Maçlarını 33 bin kişilik Partizana Stadında oynuyor. Her maçında tribünler doluyor. Bugüne kadar ülkesinde 20 lig şampiyonluğu elde etti. 10 defa da Sırbistan Kupası'nın sahibi oldu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında Azerbaycan'ın İnter Bakü takımıyla deplasmanda 1-1 kaldı, daha sonra evinde oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazanarak Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Fenerbahçe'de bugün gözler Volkan Demirel, Semih Şentürk, Kâzım Kâzım ve Daniel Güiza'da olacak. Kaleci Volkan şu anda Türkiye'nin 1 numarası olarak görünüyor. Ancak eksikleri çok. Özellikle yan toplardaki tayming olayı zayıf. Geri paslarda topu oyuna sokmakta başarısız. Savunmaya tam bir güven veremiyor. Rakibin her atağında tribünler hop oturup, hop kalkıyor. Volkan bu açıklarını kapattığında Avrupa'nın sayılı kalecilerinden olabilecek bir yetenek.

MTK Budapeşte maçında attığı 4 golle dikkatleri üzerine toplayan Semih Şentürk bu sezon Alex'in yaptığı görevi yerine getiriyor. Hem orta sahaya yardım ediyor, hem de forvette Güiza ile birlikte gol arıyor. Aragones'in bu taktiği MTK deplasmanında tuttu. Semih, savunmadan seken topları hiç affetmedi. Bugün Avrupa'nın birçok güçlü ekibinde Semih gibi görev yapan yıldızlar var. Meselâ, Chelsea'de Lampart, Liverpool'da Gerrard, Barcelona'da Xavi ve Milan'da Kaka'yı gösterebiliriz. Bu isimler takımlarının orta sahadaki yükünü kaldırdığı gibi gol yollarında da en etkili futbolcuları.

Kâzım Kâzım bu sezon Fenerbahçe'de adından en çok bahsedilen futbolcusu olacak. MTK maçlarında çok iyi bir performans sergiledi. Bire bir mücadelelerde her pozisyonda rakibini güzel hareketlerle geçmesini bildi. Ancak Kazım dikkat etmeli. Sezon başlayınca rakip savunmalar onun bu özelliğine mutlaka tedbir alacak. Kazım'ın topla hünerli hareketlerde bulunması tribünlere keyif verdiği bir gerçek. Ama hücuma çıkarken ağır olması Fenerbahçe'nin gol atmasını engelliyor. Kazım, topu kanatlara taşıyarak orta yaptığında takım arkadaşlarının gol atma şansı daha da artacak. Semih'in MTK'ya attığı 4. golde Burak'ın kanattan ortaladığı topu kafa ile ağlara gönderdiğini unutmasın.

Daniel Güiza ise iki resmî maçta da gol atamadı diye hemen eleştirilmeye başlandı. Bu çok erken bir eleştiri. Güiza, MTK maçlarında gördük ki, Fenerbahçe'ye deplasman maçlarında çok faydası olacak. Hızlı uzun toplarda hiç ofsayta düşmemesi ne kadar kurnaz bir futbolcu olduğunu gösteriyor. Yine bu tip toplarda çok sür'atli ve ceza sahası içine çok rahat girebiliyor. Şimdilik bazı kusurları var. Son vuruşlarda taymingini ayarlayamıyor. Bu yüzden şutları rakiplere çarpıp, dışarıya çıkıyor. Hava toplarında da zayıf olduğunu daha önce yazmıştım. MTK maçlarında çok müsait topları ağlara gönderemedi. Bunları düzelttiği takdirde İspanyol golcü Süper Ligde istenilen golleri mutlaka atacaktır.

Erol DOYURAN

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Haydi Aslan, haydi Kanarya

  Amerikalı yüzücü Phelps, üçte üç yaptı

  Çalımbay: İlk hedef deplasmanda galibiyet

  Gözler bu 4’lüde olacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır