"Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kafkasya’da savaş ticaretimizi vurdu

RUSYA ile Gürcistan arasında Güney Osetya’da başlayan ve daha sonra devam eden gerginlik sebebiyle Türk ihracatçıları sıkıntılı bekleyiş içinde.

Türkiye ile Gürcistan arasında 1990’lı yıllarda bavul ticaret olarak başlayan ticarî ilişkiler, zamanla normal şeklini alırken, ilişkiler Türkiye lehine gelişme gösterdi. Türkiye’den Gürcistan’a çoğunlukla sanayi mamulü mallar giderken, Gürcistan’dan da Türkiye’ye daha çok ham madde ve kereste geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, yaptığı açıklamada, Kafkasya’daki çatışmalardan dolayı Türkiye’nin ticari açıdan büyük kayıplar yaşandığını söyledi.

Eren, ticarî kayıplardan en çok Karadeniz Bölgesi ve özellikle Doğu Karadeniz’de faaliyet gösteren iş adamlarının etkilendiğini belirtti. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da, ‘’Gürcistan’daki olaylardan dolayı Doğu Karadeniz’deki ihracatçılar göz önüne alınarak Türkiye’nin acil eylem planı hazırlaması gerekli. İş adamlarımızın, alacakları para transferleri durdu. Oranın savaş yükünü, buradaki ihracatçılar çekiyor’’ dedi.

16.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsizlik de istihdam da arttı

  Sanayimiz fay hattı üzerine kurulu

  Kafkasya’da savaş ticaretimizi vurdu

  Petrol fiyatları düşüyor

  Çayın çöpünden 100 bin YTL

  İş yerleri ya satılıyor ya kiraya veriliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır